Is yerindeki ,böyle birine nasil davranmali?

ceren_gs

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2013
564
143
303
Ankara
iş yerinde birim değiştirdim yeni gittiğim yerde gecen sene yaptığım görevi yapmak istemediğimi belirttim çünkü doğum izninde olup gecen sene çalışmayanlar vardi bu sene çalıştıkları için biraz da onların aktif çalışmasını istedim yalnız evli cocuklu bir kadin var her şeye burnunu sokuyor kendisini oranın amiri felan sanıyor gibi bir havası var canımı cicili konuşuyor antipatik biri negatif enerji alıyorum birimde 2.gunum öğleden sonra geldim kapıdan içeri girerken biz de seninle ilgili konuşuyorduk senin yakında haberin gelir felanca yere gidersin gibi aptal aptal konuşmaya başladı bunların biriminde olup kendi isteğiyle farklı bir yere gecen için de o gelecek gibi bir şey dedi ben de sen de gidebilirsin dedim ben buranın personeliyim dedi ben de oranın buranın personeli yok herkesin unvanı aynı verilebilirsin farklı birime benim üzerimden tartışma ortamı gereksiz yere yapıp beni kışkırtmaya çalıştı ben de farazi şeyler iç tartışmam olacak olan bir şeyi de tartışmam olanı tartışırım dedim şu an gereksiz yere tartışıyoruz dedim yanındaki arkadasi da sen de savunmaya geciyorsun gibi bir şeyler zirvaladi bu benimle tartışan da bundan sonra is dışında sana şaka yapmam dedi şakaya benzer bir hali de yoktu bilinçli beni kışkırtıp tartışma ortamı yaratıp benim uyumsuz biri olduğumu göstermek amacıyla yaptı yani kendi beni tartışmaya itip beni sorunlu gibi göstermeye çalışıyor dün de is için aradım sonrasında mesajla dönüş yapmış mesaj yazdım kalp ifadesi bırakmış çok yapmacık bir insan böylelerine siz nasıl davranıyorsunuz çay için her ay belli miktar topuyorlardi içmediğim için de katılmadığını belirttim zaten günahımı vermem bunlara ben

Böyleleriyle fazla samimi olmasam da her zaman uyum içinde davranırım. Özellikle bariz bir uyumsuzluk sizi takım çalışmasına yatkın olmayan biri olarak göstereceğinden daha iyi noktalara gelmenizi baltalar. Ki bence bahsi geçen o kadın size de aynı politikayı uyguluyor. Ben tatlış sevimli ve benimseyiciyim ama Ceren ters ve uyumsuz fikrini herkese benimsetmeye çalışıyor. Böylelerini kendi silahlarıyla vuracaksınız ki akılları başlarına gelecek.

Tartışacağınıza kısmet bu işler deyip kestirip atmak çok da muhatap olmamak daha iyi değil mi? Cacaron iki yüzlü bir insanla ulu orta tartışmak size yaramaz ki? Yuvarlak ve kısa cevaplar verip başınızdan savın. Sizi kışkırtmaya çalıştığını anlamışsınız madem istediği şekilde davranmayın.

Haklısınız boş yere kendimi yordum gereksiz biri için iğrenç biri

Kendisi çirkef bir insan amir gibi davraniyor karar aliyor müdür kesildi başımıza

Memurların bu garantili iş olayı artık gözden geçirilmeli bence. Şurada açılan iş konularında genel olarak memurlar çalışmak yerine bana ters baktı, yan baktı,trip attı, tavir yaptı gibi çocukça olaylarda kapisip bayağı kavga ediyorlar. Herkesin işi garanti olduğundan her türlü mobbingi birbirlerine uyguluyorlar.
Neredeyse 20 yıldır özel sektordeyim. mesleğimin cirakligindan geliyorum diyebilirim, daha ilk günden birbirine böyle davranan insanlara denk gelmedim. çok tuhaf gerçekten.

Kendisi çirkef bir insan amir gibi davraniyor karar aliyor müdür kesildi başımıza
Her yerde malesef böyle insanlar var. Uzun süre orada olduğu için kendini yerleşmiş ve vazgeçilmez sanan çok tip var. Eskiden beri orda olmaları da onlara nedense her lafa burun sokma ve her konuda saçma sapan konuşup karar alma haddini veriyor sanıyorlar. Dediğim gibi tartışmak yerine onların çakma samimiyetine biraz uyum gösterip kendi işinize bakın. Oyuna gelmeyin

Çakma samimiyetine de bakmam is disinda muhatap olmamaya çalışırım çok fazla ben de pnlar kadar çalıştım tecrübem var bu kaşın kışkırtıyor ortalığı karıştırıyor belli yani vıcık vıcık savmasapan konuşmalar bir daha benim ismim geçerse ke di işine bak diyeceğim sadece

Sizde az amirlik taslamiyorsunuz " gecen sene yaptığım görevi yapmak istemediğimi belirttim çünkü doğum izninde olup gecen sene çalışmayanlar vardi bu sene çalıştıkları için biraz da onların aktif çalışmasını istedim"

Bu istegi fazla belli etmissiniz ,onlarda kendi isteklerini belli etmis.benim bilgim gorev tanimi vardir yada geleneksellesmis bir usul vardir.sizin isteginizle mi kim hangi isi tapacak karar veriliyor.aslinda ikinizde ayni kafadasiniz ama farkli taraflari tutuyorsunuz

Kim haklı kim haksız bilmem memurluk olaylarına hakim degilim ama işyerinde bir insan antipatik hareketler sergiliyosa her zaman aptala yatma taraftarıyım. Böyle insanlar herkese gıcık davranıyor millet bu tiplere pas vermiyorsa ben de vermemeye çalışırım. Eskiden herkese ağzının payını verirdim ama hiçbir faydasını göremedim.

İş yerini bu kadar ciddiye almam. Kimin ne iş yapacağı ile ilgilenmem kendimle ilgili şeyleri ifade edebilirim yeniliğe açığım ama artık kendimi parçalamam gerektiği kadar çalışırım. Ne yeni birimde kimin ne iş yapacağı hakkında fikir belirtin ne bu şekilde tartışmaya girin.

İçmediğim bir şeyin parasini neden vereyim bende demir eksikliği var içmiyorum ben çok çay kahve tüketen biri değilim neden her ay 50 y e yakın vereyim
Siz demir eksikligim var içmiyorum dersiniz, olay çıkıntılık gibi algılanır. Ayrıca ben o işi yaomam doğum iznindekiler aktif çalışsın demek sizin bileceğiniz birşey değil.

Karşınızdaki kadından çok da farklı değilsiniz ama. Geçen sene bu çalıştı,bu sene o çalışsın vs, gereksiz çabalar. Memuriyet hep böyle mi yani ben anlamıyorım özel sektörde hiç görmüyorum böyle ilişkiler kavgalar. Keşke garanti olmasa şu memuriyet de herkes boyunun ölçüsünü bir alsa mis gibi olurdu.

Çay parasında da sivrilmişsiniz. Ben içmediğim yemediğim her şeyin parasını veririm şahsen,ortamlarda bozguncu gibi görünmeye gerek yok üç kuruş için.

Ööfff konu anlatımı berbat yaa.
Noktadan, virgülden, paragraftan bihaber insanların nasıl memur olduğunu merak ediyorum.
Yorumlardan anladığım kadarıyla en az iş arkadaşların kadar çirkeflik yapıyorsun konu sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…