İŞ YERİNDEKİ İKİYÜZLÜLÜK

Diman

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
406
97
318
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. 7 aydır bir firmada çalışıyorum. işimi seviyorum ancak insanlarla uğraşmak geriyor artık beni. yüzüme gülüyor, kaynaşıyoruz, espriler vs. 1 saat sonra yan masada dedikodumu yapıyor. gezmeyi ve eğlenmeyi de çok sevdiğim için bununla ilgili bile dalga geçmeli yorumlar, laf sokmalar havada uçuşuyor. insan niye yapar ki bunu..ben kimsenin hayatıyla ilgilenmem, sormam etmem. ama millet her daim takipte. Böyle size karşı sevimli, iyi ama arkadan dedikodunuzu yapan iş arkadaşlarınıza nasıl davranırsınız? görmemezlikten mi geleyim hır gür çıkmasın. yoksa ben de onların yöntemiyle laf mı sokayım? önerisi olanlara şimdiden teşekkür ederim. DİPNOT: İnsanların davranışlarını çok kafaya takarım

Görmezden anlamazdan gel ama yeri gelince alttan alta lafını sok tatlı tatli. Klasik is hayatı hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Sokakta görsen selam vermeyecegin insanları kafaya takmaya değmez

Görmezden gelin diyeceğim ama görmezden geldikçe daha çok delirip işi çığrından çıkarabilirler.

Onların yöntemini uygulayın laf sokun desem susabilirler de daha da üstünüze gelebilirler.

İşin içinden ben çıkamadım

sakın ağız dalaşına girme. ezildikçe terbiye sınırnı aşmaya başlarlar hazmedilmez laflar edeceklerdir.

bence derhal sosyal medya hesaplarını ve paylaşımlarınızı gizli hale getirirn. bu arkadaşları hemen takipten atın sizi göremesinler. ondan sonra da hatta profillerinizin altına sadece ailem takip edebilir gibi bir not da düşebilirsiniz... izleyemedikçe deli olsunlar...

kudursunlar...

Eklentiler

• 760x.webp
    27,2 KB · Görüntüleme: 60
kendileri sizin hayatınızı yaşayamıyor ya hep ondan bu tavırlar.. bizimkilerde eşimin bana yardım etmesiyle dalga geçerler mesela ama kendileri de evde yardım ediyorlar bunu yalnızken dile getiriyorlar. bende siz gibiyim çok sinirlenip kafaya takıyorum. ama laf sokuyorum bende artık

sanırım ilk iş tecrübesi... welcome to dünya =) bir süre sonra kafaya takmamaya, muhattap olmamaya, özel hayatını anlatmamaya başlıyorsun.. ilişkin sadece günaydın, merhaba ve bugün hava ne güzel gibi havadan sudan muhabbetlere dönüyor. dedikodu bitiyor mu? ASLA... ama sen alışıp sallamamaya başlıyorsun .. gün sonunda kapanışı yapıp, eve gidince başka şeylerle uğraşıp iş falan düşünmüyorsun, insanların adını bile unutuyorsun... yoksa gelmez o 58 emeklilik yaşı benden demesi

bu arada hakaret etmeyin ama altta da kalmayın. ezmelerine izin vermeyin. hakkınızı savunun.

Ben de insanların davranışlarıni cok kafaya takıyor unutamiyorum. Eski çaliştığım otelde de böyleydi maalesef suratina gülüp guzel guzel konuşuyolar arkandan ne dedikodular geciyor. Baktım ki çok kafaya takıyorum ben de onlarla aynı ortamda bulunmamaya karar verdim. Molalarda aynı yerde bulunmadım, muhabbeti minimuma indirdim. Çünkü onları kafaya takarak iş performansım düşüyor ve buma izin veremezdim. Siz de böyle yapın inanin rahat ediyorsuniz
Gezmelsrinize laf ediyorlar ya inanın kıskançlıktan☺

İş arkadaşlarınla olan münasebetin ateşle olan münasebetin gb olsun, fazla yaklaşma yanarsın fazla da uzaklaşma donarsın:))

İnsan ilk zamanlar herkesi kendi gb sanıyor özelini anlatmak gb gafletlerde bile bulunabiliyor, sakınn diyorum. Muhabbetleriniz havadan sudan yüzeysel konuları geçmesin, iş arkadaşından dost olmaz bunu aklınızdan çıkartmayın

Benim dilim zehirlidir böyle insanlara karşı ben tavsiye vermeyeyim.

Çalıştığım sektör tekstil üzerine. Kadın giyim. sosyal medyadan silersem dikkatleri üzerime toplarım diye düşündüğümden dolayı silemiyorum da.. millete dert oldu paylaşımlarım.

Bazen diyorum ki çalışmayayım kafamı dinleyeyim ama bu arada birşeylerle uğraşmam lazım. Çalışmayıp da vaktini dolu dolu geçiren hanımlara da özeniyorum. Nasıl vakit dolar, ne yapılır bilemiyorum.

Mümkün oldukça mesafeli olun. Kendi hayatınıza odaklanin..

dipnot olarak belirttiğiniz şeyi yapmayacaksınız bence. En azından çalışın neden başkalarının sizin için ne düşündüğü bu kadar önemli ? Bu ikiyüzlülüğü biliyorsanız ona göre davranın iş arkadaşından kolay kolay dost olmaz olmak zorunda da değilsiniz işi işte bırakın.

mesafeli olun, özelinizi paylaşmayın, sosyal medyadan eklemeyin yada ekli ise o kişiler engel koyun sizin paylaşımlarınızı görmesinler bu kadar basit.

mesafeli olmak en iyisi ama hiçte kolay değil, sonuçta günün büyük bir kısmını ordaki insanlarla geçiriyorsunuz, iyi vakit geçirmezseniz işten alacağınız zevkte azalır sonuçta

Hayatınızla ilgili bu bilgileri nereden biliyorlar? Sosyal medyada orda burda sürekli paylaşım yapıyorsanız insanlar yorum yapma hakkını kendilerinde görüyorlar ne yazık ki ,bence yaşadığınız şeyleri kimseyle paylaşmayın,ben çözümü böyle buldum kimseye hiçbir şey anlatmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…