Is yerindeki kiskanclar kuyumu kazmaya calisanlar

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.367
333
Merhaba arkadaslar, ben ise gireli 4 ay oldu.. universite mezunuyum ve diplomam oldugu icin beni banka bolumune aldilar.. yani sirketin hem banka departmaninda, hemde diger departmanlarda calisiyorum.. ise basladigim hafta, formasyona tabi tuttular tabi bu arada sirkette calisan bazi kadinlar "nasil olurda seni hemen banka bolumune dahil ettiler ? Anormal bir durum dediler.. " " iste ben su kadar senedir burdayim bu kadar senedir burdayimlar yuzume vuruldu " banane yahu sizden degilmi, bende yuksek diplomam var olamazmi yani dedim !!! Pazar gunu formasyona girdim tekrar ben dedim banka bolumundeki is arkadaslarimla guzel anlasiyorum, ama ben buraya arkadas edinmeye degil isimi yapmaya geldim dedim.. tabi diger bazi departmandaki kizlar donup bana ters ters bakti... Her neyse sabah ise geldim mudurum diger sef'le konusmus, kontratimin uzamasi icin, caliskan biri oldugumu soylemis vsvs derken.. mudurum agzindan bazi kisiler senin guler yuzlu olmadigini soylemis sefe demezmi.. halbuki musterilere kendileri kotu davraniyor.. motivasyonum dustu.. kim soyledi bunu dedim isimlerini soyleyemem dedi.. bu arada avrupada yasiyorum ve irkcilik var.. biktim bu kuyu kazmaya calisan insanlardan.. uzerime baska iftiralar atip beni isten attirirlar diye korkuyorum, ki yaparlar baska birisininde kuyusunu kazmaya calisiyorlar konustuklarinda duydum.. kendileri gibi dedikoducu, fitne césar olmadigim icin dogal oldugum icin islerine gelmedi tabikide.. bu aksam derhal baska bir ise basvurcam.. lakin mudurum biliyor ne kdr isime odaklandigimi.. ben napim simdi kizlar ??? Acayip sinirlendim..

Buralarda da bir çok ortamda böyle, illa ki kuyu kazanlar var maalesef hele ki iş ortamında.
Başarılı, çalışkan, dürüst olanı çekemeyen çok.
Hakkınızda hayırlısı.

Nedense ben seni acayip burnu kaf daginda buldum.
Hatda kaf dagi degil...Mount Everest

Bence sormalari normal.
Bende avrupada dünyanin en büyük atomobil şirketinde calişiyorum...

Daha yeni üniversiten cikip işe başlayan biri böyle cümleler sarf etse bende attiririm işden.

Hem niye seni kiskansinlar?
Milletin kesin longterm contract'lari vardir...sen daha dün 1 bugün 2... neyse

Iste bir fitneci daha.. sizin gibi insanlar yuzunden is hayatimizda kuyularimiz kaziliyor.. ayrica benimde kontratim longterm ama daimi degil henuz.. daha yeni universiteden cikmis bi insanda degilim.. uc yil oldu nerdeyse.. ben olsam asil sizin gibileri attiririm isten.. cunku kalbinde fesaflik olmayan insanlarin hakki.. bunu kulaginiza kupe yapin.. konumun iceriginede okumadan sacma sapan yorumlar yapmayin lutfen... Yine soyluyorum ben kimseyle arkadaslik yapmaya gitmiyorum ekmek parami kazanmak icin gidiyorum.. onlar gibide fitne fesatlik pesinde kosamam.. anlayana

Buralarda da bir çok ortamda böyle, illa ki kuyu kazanlar var maalesef hele ki iş ortamında.
Başarılı, çalışkan, dürüst olanı çekemeyen çok.
Hakkınızda hayırlısı.
Amin cnm.. herseyin hayirlisi.. dunyanin her yerinde var maalesef..

Harvard mezunu da olsanız iş hayatında insan ilişkileri ve mütevazilik çok şey demektir.
Kendini beğenen kibirli insanlar her zaman kaybeder, üstelik daha yenisiniz bi de.
Bu şekilde davranmaya devam ederseniz iş hayatında hep kaybedersiniz.
Yerinizde olsam ders alır hareketlerimi değiştiririm.
Her zaman her aklına eseni söylersen daha çok iş açarsın başına, bazen de susmayı bilmek gerekir.

Daha yeni sayıldığın iş yerinde ben buraya arkadaş edinmeye gelmedim gibi cümleler kurarsan insanlar sana böyle davranır.
İş hayatı bu düşüncelerini söyleyemezsin.
Böyle pat pat konuşan insanların sonu hep başka iş aramak oluyo

+1

Kimseyle laf dalasına girmeyecektin sen. Ne soylerlerse soylesinler.
Boyle imalı itici konusmak ters tepmis.
Kim olsa sinir olur doğrusu.

Ey basini gör isini demisler...ne olursa olsun arkadas edinmeye gelmedin denilmez...cunku is ortaminda illa arkadas olmasanda muhabbet olur..
Ikincisi ise digerlerinin sizin is seviyenizin 4 ayda yukselmesini sorgulamasi normal degil mi ?
Hayirlisi hakkinizda

Ben neden kimseyi sorgulamiyorumda herkes beni sorguluyor anlamis degilim.. kimsenin isine karismam etmem.. kendi halimde bir insanim.. ben kendileriyle formasyon yaptim.. ama ben onlara kaynasmaya calistikca kiskancliklarindan beni ittiler, aralarina bile almadilar, tuttular kendi aralarinda fotoraf cekindiler beni disladilar yeniyim diye.. bende bu tepkilerinden dolayi toplantida boyle birsey soyledim.. belliki uzerlerine alinmislar.. yani durduk yere demedim bu sozu.. bana yapilmis olan hareketlerden dolayi soyledim.. bu anlattiklarima merhaba diyorum, merhaba bile demiyorlar bazilari.. simdi soruyorum benmi kibirliyim onlarmi ? Ben insanca yaklastikca kaynasmak istemediler.. ben daha napabilirim bunlara.. ama bankadaki is arkadaslarimla aramda sorun bile yok.. diger departmandakiler gitmis soylemis belliki sef'e.. ben is yerine diger calisanlarla yarisa gitmiyorum.. mudurum bile soyledi bazilari onlarin yerini kaparsiniz diye korkuyor dedi.. bende boyle bir amacim yok ekmek parami kazanmaya geldim dedim..

Bakın sadece makinalar ile çalışsaydınız ben sadece işimi yapmaya geliyorumlar olurdu ama iş hayatındadır iş değildir insan ilişkilerinizin de kuvvetli ve yapıcı olması gerekir
Siz baştan kestirip atarsanız başkaları size aynısını yaptığında adı fitneci kıskanç oluyor. yanlış bir strateji yapıyorsunuz Güleryüz'lü ama mesafeli olmanız lazım açıkçası brn de sizinle hiç muhatap olmak istemezdim ve başkası sorduğunda elektrik alamadım vs diye olumsuz görüş bildirirdim
Üzülmeyin bunlar bir tecrübe buradaki yorumları örnek alın siz aksini iddia etseniz de en azından dışarıdan nasıl göründüğünüze dair bir fikir verir

bu cumleye ne gerek var ben arkadasiniz olsam orda bu lafiniza bozulurdum
Cunku ilk formasyonumu bu kisilerle yaptim ama baska bir departmanda, yani tahminen bunlardan bi tanesi soylemis olabilir, ki bankadaki is arkadaslarimda hoslanmiyor onlardan, ben kaynasmaya calistikca beni disladilar, hatta bir tanesi ben isi ogrenirken elimdeki defteri elimden cekti.. kendi aralarinda foto cekilip beni dista biraktilar.. konusmaya calistim, kaynasmaya calistim ama dedigim gibi kaynasmak mumkun degil.. olan yine bana oldu .. kendilerinin musteriye davranislari cok kotu, hatta bugun musterinin bir tanesi beni hic iyi karsilamadilar diye bizim departmana geldi.. yani bu cumleyi soylememin sebebi bunlar.. yani sebepsiz degil..

Herkes seni kıskanıyor bibiyim, bak burdakiler de kıskandı anında.
Siz neyin kafasini yasiyorsunuz.. benim yerimde olsaniz eminim aynilarini dusunurdunuz.. konumu detayla okuyun anlarsiniz ne demek istedigimi.. kendi mudurum bile bana sordu nasildi diye.. bende anlattim.. onlar sizin onlarin yerine gecersiniz diye korkuyorlar dedi.. bayanlar arasinda kiskanclik vardir.. ama ben is yerinde kimsenin kuyusunu kazmam cunku herkes ekmek pesinde.. umarim anlamissinizdir..

Neyse sen boş ver bunları esas sorun senin hakkında somurtkan demeleri. Bunlardan sana arkadaş olmayacak orasi belli. Senin yine de bunlarla kötü konuşmaman her katılımcı ve iş birlikci davranman. Pasif agresif veya agresif davranman lazım.

Sef e dedikodunu yapmışlar o sebeple şef ile aranı iyi tut. En önemlisi müşterilerin senin için şef veya müdüre olumlu geri dönüşte bulunsunlar. Yakın bulduğun memnuniyetinden emin olduğun müşterilerden böyle bir geri dönüşte bulunmalarını rica edebilirsin. Ama Avrupa insanı gıcık olur böyle bir şey istersin sonra ters teper dikkat et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…