iş yerindeki sıkıntım

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
İşyerinde modunuzu düşürmeye çalışan insanlarla nasıl baş ediyorsunuz? Kendimi kötü hissettiren,gün içinde güvenimi enerjimi alt üst eden, beni kendince ezikleyen bir ezikten bahsediyorum aslında.

En baştan anlatayım ve lütfen bana bir yol gösterin çok daraldım çünkü.

Kamu kurumunda işe başladım ilk 2 ay görev verilmesini çalışma masası verilmesini özel kaleme ait odada stajyer gibi sandalyede boş oturarak bekledim. Hergün boş oturmak ölümdü benim için nitekim 2. Bir müdür odası olarak kullanılan odayı boşaltıp buraya yerleştirdiler beni. Tabi bakışlar tepkiler büyüktü torplimin çok büyük olduğu bile konuşuluyordu önemli değil alakası yok çünkü cv mden iş tecrübelerimden çok etkilenilmişti aslında bu yüzden alındım.

Neyse kuruma girmeden yakını tarafından tanıştırıldığım bir kız vardı gördükçe laflıyorduk en son ona hatta gayet insani olarak boş oturmaktan çok yoruldum bi belli olsa filan diye yakındım bile. Kendisi de burada o kadar yaşlı memur arasında tek genç aktif başarılı üst yönetimce tutulan hırslı ve başarılı biri. Bana verilen oda onun bulunduğu birimin dibinde… odaya geçtiğim gün oradaki herkes hayırlı olsun dedi o demedi. Demediği gibi 15 gün odamın önünden geçti gitti geldi bakmadı bile bakıyor aslında ama bir kaşı kalkık olarak. Günaydın yok iyi akşamlar yok ilişkiyi birden kesti.

Ben selam verdikçe de zor alıyor. Bir şey duymuş görmüş olamaz tamamen bana oda verilmesi ile alakalı. Kendisi birkaç kişiyle ortak ofisi kullanıyor. Geçen sabah mutfaktaydım o da girdi döndüm bakıyor ama konuşmuyor gayet nahoş bir ortam olduğu için ben günaydın dedim. Bahaneyle bir soru soruyorum kestirme cevap veriyor. Geçen odalarına girdim yan masadakiyle işim ama ona da günaydın diyerek geçtim bön bön bakıyor sanki ilk kez biri ona günaydın demiş ya da sözmüşüm gibi.

Dün birine nasılsınız xx bey dedim kafamı bi kaldırdım alaycı aşağılayıcı o bakışıyla karşılaştım yine. Sürekli ezikler gibi bakış atıyor. Benimse tüm günüm zehir oluyor. Kendime güvenimi kaybettim siz olsanız naparsınız? İçine kapanık gibi oldum yeniyim kimseyle muhabbetim de yok o da o zaten olmaması için uğraşıyo sanki. Bundan sonraki tutumum nasıl olmalı

Son düzenleme:
Böyle insanlari bogmak istiyorum bu kadar kiskanc kötü olacak ne varsa sana oda verildi ona verilmedi bu kadar fesatlik olmaz gerçekten birinden hoslanmasam bile bu sekilde davranamam heralde bu kadar kotu olmayi nasil basarabiliyorlar..size hak veriyorun insan ister istemez uzuluo modu düşüyor ama takmamaniz taraftarıyım dahada kudurur boylece

Kamuda çalışan biri olarak Kamu'ya girerken CV'nin önemini ve nerede kullanıldığını hiç anlayamadım, sınavla girmediniz mi oraya?
Ayrıca kişilere bu kadar takmak için 2 ay çok kısa bir süre. Yani bu tavırların sebebi için ayrıntı bilmek lazım. Çünkü Kurum'a havadan gelen herkese biz de tepkiliyiz doğal olarak.

Zaten kamu Kurumundasın ne talıyorsun o eziki yahu.

Selam verirse al vermezse de alma. Bu kadar basit. Kimseyle samimi olmak zorunda değilsin.

Onun bu tavırlarını fark etmemiş gibi davran üzüldüğünü fark eden yada güvensizliğini hisseden tipler daha çok üzerine gelirler ona bu fırsatı verme sende bakışlarını sert tut . Sen ondan değil o senden çekinsşn veya konuşmaya çalışsın senin kimseye ihtiyacın yok . Bende çalıştığım zaman buna benzer birşey yaşamıştım ilk işe başladığım zamanlar herkes üstüme geliyor kendi işlerini bile üzerime yıkmaya çalışıyordu sessiz kaldım önce baktım abarttılar iyice sonra tepem attı biriyle ciddi tartıştım başlarım hepinize kendinize gelin diye bağırdığımı biliyorum sonra ne mi oldu herkes konulmaya çalışıyor birşeyler ikram etmeye çalışıyor ve benden çekiniyorlardı .

sınavla girmedim sınavla girmiş olsaydım zaten memur olurdum. Şirket elemanı diye yasal süreçlerle işe alım diye birşey var gayri resmi bir durum yok. Ayrıca kimse kimsenin ekmeğini vermiyor ekmeğini yemiyor. herkes kendi rızkı için burda tepkili yaklaşmak ne derece doğru?

Kamu kurumuna cv ile nasıl girdiniz. Ben kpss ile uğraşıyorum da. Daha doğrusu uğraşamıyorum.

Selam vermiyorsa siz de vermeyin. Size sorulursa konuşun. Sorulmazsa konuşmayın. Kimseyle arkadas olmak zorunda değilsiniz.

E odanız da varmıs. Işinizi yapın ve çıkın.

bu kadar olmaz gerçekten iyi yapmışsınız... insan insanın hayatını neden çıkmaza soka neden uğraşır anlamıyorum. tamam benimle muhatap olmak zorunda değil ama neden çirkin bakışlar atıyor ki...

Tam tahmin ettiğim gibi işte. Şirket elemanlarının da nasıl girdiğini biliyoruz biz, tabii ki sevilmezsiniz. Şahsen bu şekilde yolunu bulup giren kimseye ben de selam vermiyorum. Ben KPSS çalışmaya çalışırken, işsiz güçsüz sürünürken, atanabilmek için 2-3 yılımı harcarken siz böyle havadan giriyorsunuz devlete. Evet herkes rızkı için uğraşıyor ama hak da önemli bir kavram tabii.

memur değil şirket elemanı olarak girdim. o da memur değil sözleşmeli... muhatap olmak zorunda değil resmi de olabilir ama çirkin ve imalı bakışlarıyla bakması çok rahatsız ediyor beni. Bakmasa hiç sorun yok

Konunun bununla bir ilgisi yok nitekim bahsettiğim kişi de memur değil zaten. Olay insan olabilmekte bitiyor ben sizin gibi düşünmüyorum. Siz atanabilmek için uğraşır sonunda memur olursunuz maaşınız da tatmin eder biz de zaten kalıcı değiliz sözleşmemiz biter işimiz biter neyin hakkı.. fazladan maaş da alınmıyor

Keşke benimle uğraşanlar da olsa, çok afedersiniz hepsinin ağzına s.çardım.
İnsanlara bu kadar kıymet vermeyin, işinize bakın

Bu tepki size karşı değil ama muhattabı sizsiniz. Kamuda direk oda verilmiş olması çoğu yerde tepki sebebi olur. Tavsiyem burdaki yorumların aksine sizin tepkisiz kalmanız safa yatmanız ve biraz beklemeniz olur. Sonunda kazanan siz olursunuz. Kamuda insan ilişkileri önemlidir. Birde dikkat edin, yapacağınız işlere dikkat edin, oda verilmişse acısı cıkmasın
7 senelik memurum, memur olduğum halde ilk altı ay kimseyle dalaşmadım, ilişkiler zamanla şekillendi. Beni tanıdıkça sevdiler. Yani size havadan tavsiye vermedim.

Öyle insanları göremeyeceksiniz,duymayacaksınız
Ben öyle yapıyorum çok ta rahatım

bence hiç oralı olmayın. evet üzücü bir durum can sıkıcı. neden durup dururken böyle yapılıyor, bu davranışlar insanı ister istemez sıkıntıya sokar. yapılacak şey bence hiç üzerinde durmayın. işinizi yapın, iş gereği insanlarla muhabbete girin. bu kişinin de üzerine düşmeyin bence. iş hayatı sonuçta.

Öncelikle sabırlı olun ve onu hiç takmayın bir ay içinde düzeldğini görürsünüz.Zaten iyilikten anlamaz öyle tipler.

Hiç oralı olmayın ve önemsemeyin.
Mümkünse aynı stratejeyi onun yaptığı mimik haraketleri ile tamamlayın.

gerçekten oda verilmesi benim de tuhafıma gitti büyükşehirden küçük ilçeye geldim. işimle alakalı bu kuruda olmayan olması istenen tecrübelerim gerçekten var kesinlikle oda verilecek şekilde torpilim yok aslında kendisi de bunu çok iyi biliyor. oda verilmesini ben de beklemiyordum. kimseyle de dalaşmam zaten yapımda yok sadece o kişiye karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. sanırım artık hiç konuşmamak görmezden gelmek lazım onun yaptığı gibi

teşekkür ederim. ama olmuyor bu defa yaşlı memurlar takılmaya başladı odandan çıkmıyosun etmiyosun diye... onların ortamında bu kız var ve inanılmaz geriyor güvenimi kaybedince uzaklaştım sanırım.. şimdiden sonra o memurlara yaklaşıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…