Çok teşekkürler onun yok saymaya çalıştığı gibi yok saymak evet.. ne gerek var entrikalara anlamıyorum ki... neyi paylaşamıyoruzİşiniz hayırlı olsun
herkes kendi rızkını yer
bence bir insana verilecek ceza onu yok saymaktır
sizde onu yok sayın
Belediye mi bu kurum genelde oralarda oluyor siyasi bir yer olduğu için
Evet içine kapanık algılandığım için de 2 gündür diğer memurlar takılıyor gel yanımıza odandan çık diye... şimdi onlara yaklaşmaya çalışıcam bende... benim tüm enerjimi emdi resmen pasifize etti...Bence siz iletişimi herkesle devam ettirin.
Günaydın iyi akşamlar vs.gibi eksik etmeyin.
Sonra sorunlu içine kapanıp tip olursunuz milletin gözünde.
O kişi açısından düşünün bir de kaç yıldır orada ve ortak ofisteymiş.
Kendini değersiz hissetmiş olabilir belki evet tavirlari hiç hoş değil ama demek ki o da böyle gösteriyor tepkisini.
Ben olsam alır karşıma konuşurdum böyle gerginlik nereye kadar?
Siz gereken kişiye gereken tepkiyi vermezseniz çok üzülürsünüz yalnız, özellikle iş hayatında, içine kapanmak bi çözüm değil, haksız muamele görüyosanız bi şekilde tepki vermeniz gerekiyo. Ben sizin yerinizde olsam o arkadaşı öğle yemeğine davet ederim mesela, yemek arasında da sorarım benle ilgili bi problem varsa çözmeye hazırım beraberce derim. İnsanlara bu şekilde konuşarak yaklaştığınızda en azından çözüm üretmiş olursunuz. Yoksa böyle sinir ola ola insan çalışamaz da yani ben çalışamam bana böyle davranılan bi ortamda.Yaa tepkinize hayran kaldım gerçekten sanırım böyle bir konuşmayı asla yapamam çok istesem de. Bu yüzden tebrik ederim. Benmi heöen güvenim yerle bir oluyor ve içime kapanıyorum
İnsan olabilmek önemli olan... kimse kimseye tavır almamalı ona kendini kötü hissettirmemeli benim hayat felsefem bu aldığım görgü edep terbiye bu...Arkadaşım ben de devlet memuruyum bizde de şirket personelleri var senin iş kolundan farklı onların durumları kimsenin ekmeğiyle oynamıyorlar bizim burda da var senin gibi insanlar demek ki cv si baya sağlammış kızın demek ki senin potansiyelin düşük ne demeye çalışıyorsun kıza anlamadım devlet memuruyum diye kimseyi küçümseyip işe girme sebebini başka şeylere bağlayamazsın
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için ama şuan konuşmaya hiç hazır değilim bir müddet onun gibi tavır da almadan sadece yokmuş gibi davranarak ilerlesem iyi olacak sanırım... yüzüme gözüme mimik takınmadanSiz gereken kişiye gereken tepkiyi vermezseniz çok üzülürsünüz yalnız, özellikle iş hayatında, içine kapanmak bi çözüm değil, haksız muamele görüyosanız bi şekilde tepki vermeniz gerekiyo. Ben sizin yerinizde olsam o arkadaşı öğle yemeğine davet ederim mesela, yemek arasında da sorarım benle ilgili bi problem varsa çözmeye hazırım beraberce derim. İnsanlara bu şekilde konuşarak yaklaştığınızda en azından çözüm üretmiş olursunuz. Yoksa böyle sinir ola ola insan çalışamaz da yani ben çalışamam bana böyle davranılan bi ortamda.
Benim de anlatmaya çalıştığım burdan siz bile ayrı oda verilmesine tepki verilmiştir derseniz iyi niyetli bile olsa ayrı oda verilen kişiye düşman olmak diye kamu da oluşan bir olguyu kabullenmektir ki böyle bişeyden bir insan düşman oluyorsa o çalışma ortamı sağlıklı değildir Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimiziBende konu sahibi dışında yapılan karşılıklı alıntıları ve imaları anlayamıyorum
Ztn bu duşunceyi savunmadım, konu sahibi ne demek istediğimi gayet anladı ve oda oda verilmesine şaşırdığını belli etti. Nasıl bir yerde çalışıyor olmam, bana artıları eksileri ve memnuniyetimi ancak yazdığım kısmı ile anlatabilirim, tamamını burda kimse bilemez.
Konu sahibine de tavsiyem kendine dert etmemesi zamana bırakması ve umursamaması.
Şimdi ben ilk şube de işe başlamıştım daha 20 yaşındaydım ve ordakiler benden yaşça çok büyüktü ilk zamanlar niye kimse benle konuşmuyor diye çok dertlenmiştim şaka maka 10 yıl oldu ben alt devreme ve şirket elemanlarına o duyguyu yaşatmamaya çalışıyorum kötü niyetli değillerdi ama yabancı kurulu bir düzen de çalışmaya başlayıp yalnız hissetmek hoş olmuyorİnsan olabilmek önemli olan... kimse kimseye tavır almamalı ona kendini kötü hissettirmemeli benim hayat felsefem bu aldığım görgü edep terbiye bu...
Kesinlikle dediğiniz gibi davranmak doping gibi geldi yazdıklarınız...Odanızın hakkını verin o zaman. onların peşinden koşmayın. yürüyün geçin. demekki sizin haksız yere ondan üstün olduğunuzu düşünüyor. o zaman bu fesat düşüncesinin hakkını verir şekilde davranın. ezik olcak kişi siz değilsiniz. madem kurumun tutumu bu şekilde bununla besleniyor güdüleniyorlar siz onlara ezik davranın. bak nasıl peşinize düşecekler. üst yönetimle haşır neşir olmaya çalışın. kudursunlar.
Sabah memurlardan biri o kişi için dedi ki o da senin gibi ilk geldiğinde yemeğe çağırırdıl gelmezdi odasından çıkmazdı çıkaramazdık onu çekinirdi... ben bunu duyunca niye öyle yaptığını daha iyi anladım tabi... gerçekten ezme psikolojisi uyguluyo ve kendine rakip görüyo o yüzden böyle davranıyorŞimdi ben ilk şube de işe başlamıştım daha 20 yaşındaydım ve ordakiler benden yaşça çok büyüktü ilk zamanlar niye kimse benle konuşmuyor diye çok dertlenmiştim şaka maka 10 yıl oldu ben alt devreme ve şirket elemanlarına o duyguyu yaşatmamaya çalışıyorum kötü niyetli değillerdi ama yabancı kurulu bir düzen de çalışmaya başlayıp yalnız hissetmek hoş olmuyor
İnsanı zorla insanlıktan çıkarıyor böyleleri aynen öyle.. bunu kendisi istedi yapacak bişey yok becerebilirsem onun gibi seviyesiz hallere bürünücem ben de... kendimi bozmadıkça level atlıyor çünkü...Böylelerini tuş etmenin yolu genelde onlar gibi,hatta bir üst makamdan davranmaktır.Aşırı özgüvenli olun,görmezden gelin,hava atar gibi hallere girin,şuh kahkahalar atın yanında inadına.Afedersiniz mal gibi kalıyorlar.Bir süre sonra da sizin gölgenize sığınıyorlar.Yalakalık yapmaya başlıyorlar.
İnsanı zorla insanlıktan çıkarıyor böyleleri aynen öyle.. bunu kendisi istedi yapacak bişey yok becerebilirsem onun gibi seviyesiz hallere bürünücem ben de... kendimi bozmadıkça level atlıyor çünkü...
konu sahibinden once buna yanit vericem. ben de kamuda calisiyordum. sinav arti mulakat ile alinan bir kurum. benim de onceki is tecrubelerim ve aldigim egitimlerden etkilenerek beni ise aldilar. yani her kuruma sinav tek basina yetmiyor.Kamuda çalışan biri olarak Kamu'ya girerken CV'nin önemini ve nerede kullanıldığını hiç anlayamadım, sınavla girmediniz mi oraya?
Ayrıca kişilere bu kadar takmak için 2 ay çok kısa bir süre. Yani bu tavırların sebebi için ayrıntı bilmek lazım. Çünkü Kurum'a havadan gelen herkese biz de tepkiliyiz doğal olarak.
bidakak sirket elemaniymissiniz o daha da beter Allah yardimcin olsun.
simdi yok ben kpss ile gitrdim vs diye yazan cok olur.
devletin yeni politikasi ki bence de gerekli olan bir politika. ozelde gece gunduz kopek gibi calistiniz. birileri kpss icin dersane dersane gezerken is begenmezken siz iyi yerlere gelebilmek icin is hayatina atildiniz. 3 5 sene oturup devlete sirtimi dayayim ohh diye bekleyenler arasinda siz is bularak ozelde, ozelin kahrini cekerek calistiniz ve oradakilerden cok daha donanimlisiniz. elbette cekemeyecekler sizi ne bekliyordunuz?
devlete giren 10 kisiden 7 si calismiyordu. cok cok iyi oldu bu politika en azindan calisirlar belki.
kpss ahim sahim bisey degil. abartanlara bakma. 3 matametik 5 turkce cozup kendini pasa zannedenlerle kendini bir tutma. (a grubuna lafim yok cok zorlu bir sinav o) senin ozel tecruben hepsini ezmeye yeter.
basarilar. takma umursama.
diyosunuz ya o daire başkanı bütün akrabasını sokmuş sizde o daire başkanının yeğeni baldızı vs. olsyadınız eminim sizde o işe girerdiniz o zaman bu şekil konuşmazdımız.Kusura bakmayın ama ben 1 sene çalışıp KPSS ye hazırlanmışım ondan sonra memur olmuşum sizin gibiler malesef havadan kamu kurumuna giriyor aynı tavrı bende sergiliyorum. Çünkü çoğunun nasıl işe alındığı çok belli bir dair başkanı bütün akrabasını işe sokmuş bu düpe düz hak yemek oluyor sizin vasfınızla emin olun KPSS ye hazırlanan ve işe giremeyen o kadar çok insan var ki.
Hizmet alımı sayesinde memur alımı da azaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?