Siz kendi kurumunuza göre değerlendiriyorsunuz ama her kurumda öyle olmuyor. Bazı kurumlarda özel uzmanlık ve nitelik gerektiren işlere dışarıdan personel temin edilir. Bunun için de tecrübesine bakılır. Hak hukuk meselesi değil. Girip devlet memuru olmuyorlar zaten. Biraz önyargılı olmuş yorumunuz.Tam tahmin ettiğim gibi işte. Şirket elemanlarının da nasıl girdiğini biliyoruz biz, tabii ki sevilmezsiniz. Şahsen bu şekilde yolunu bulup giren kimseye ben de selam vermiyorum. Ben KPSS çalışmaya çalışırken, işsiz güçsüz sürünürken, atanabilmek için 2-3 yılımı harcarken siz böyle havadan giriyorsunuz devlete. Evet herkes rızkı için uğraşıyor ama hak da önemli bir kavram tabii.
Siz kendi kurumunuza göre değerlendiriyorsunuz ama her kurumda öyle olmuyor. Bazı kurumlarda özel uzmanlık ve nitelik gerektiren işlere dışarıdan personel temin edilir. Bunun için de tecrübesine bakılır. Hak hukuk meselesi değil. Girip devlet memuru olmuyorlar zaten. Biraz önyargılı olmuş yorumunuz.
Çok teşekkür ederim sevgilerkamusu özeli farketse
her işyerinde
sinir tipLer olur sen dua et tek sinir tip var
işiniz hayırlı olsun
kimseyi kafanıza takmayın
En başta konuşurken birden yakınına gidince mi oda açılınca mı farketti hoşlanmadığını acaba.. hoş geldin ya da günaydını kesecek kadar mı nefret etti.. kimse kimseden hoşlanmak zorunda değil bile isteye çirkin bakış atmak bunu hissettirmek neIse alim gerceklerini bilmesek gercekten Kamu kurumuna cv'niz ile girdiginizi sanacagiz.Uzgunum ama hicbir kamu calisani "vaaoovvvvvv ne kadarda cv'si kabarik, etkileyici birisiiii" diye seni eziklemeye calismaz belli ki hoslanmamis sizden siz de selami sabahi kesin olur biter.
En başta konuşurken birden yakınına gidince mi oda açılınca mı farketti hoşlanmadığını acaba.. hoş geldin ya da günaydını kesecek kadar mı nefret etti.. kimse kimseden hoşlanmak zorunda değil bile isteye çirkin bakış atmak bunu hissettirmek ne
malesef var böyle tipler elimden geldiğince uzak kaçıyorum, mecbur kalmadıkça muhabbet etmiyorum. Siz de uzak durrun elinizden geldiğince.İşyerinde modunuzu düşürmeye çalışan insanlarla nasıl baş ediyorsunuz? Kendimi kötü hissettiren,gün içinde güvenimi enerjimi alt üst eden, beni kendince ezikleyen bir ezikten bahsediyorum aslında.
En baştan anlatayım ve lütfen bana bir yol gösterin çok daraldım çünkü.
Kamu kurumunda işe başladım ilk 2 ay görev verilmesini çalışma masası verilmesini özel kaleme ait odada stajyer gibi sandalyede boş oturarak bekledim. Hergün boş oturmak ölümdü benim için nitekim 2. Bir müdür odası olarak kullanılan odayı boşaltıp buraya yerleştirdiler beni. Tabi bakışlar tepkiler büyüktü torplimin çok büyük olduğu bile konuşuluyordu önemli değil alakası yok çünkü cv mden iş tecrübelerimden çok etkilenilmişti aslında bu yüzden alındım.
Neyse kuruma girmeden yakını tarafından tanıştırıldığım bir kız vardı gördükçe laflıyorduk en son ona hatta gayet insani olarak boş oturmaktan çok yoruldum bi belli olsa filan diye yakındım bile. Kendisi de burada o kadar yaşlı memur arasında tek genç aktif başarılı üst yönetimce tutulan hırslı ve başarılı biri. Bana verilen oda onun bulunduğu birimin dibinde… odaya geçtiğim gün oradaki herkes hayırlı olsun dedi o demedi. Demediği gibi 15 gün odamın önünden geçti gitti geldi bakmadı bile bakıyor aslında ama bir kaşı kalkık olarak. Günaydın yok iyi akşamlar yok ilişkiyi birden kesti.
Ben selam verdikçe de zor alıyor. Bir şey duymuş görmüş olamaz tamamen bana oda verilmesi ile alakalı. Kendisi birkaç kişiyle ortak ofisi kullanıyor. Geçen sabah mutfaktaydım o da girdi döndüm bakıyor ama konuşmuyor gayet nahoş bir ortam olduğu için ben günaydın dedim. Bahaneyle bir soru soruyorum kestirme cevap veriyor. Geçen odalarına girdim yan masadakiyle işim ama ona da günaydın diyerek geçtim bön bön bakıyor sanki ilk kez biri ona günaydın demiş ya da sözmüşüm gibi.
Dün birine nasılsınız xx bey dedim kafamı bi kaldırdım alaycı aşağılayıcı o bakışıyla karşılaştım yine. Sürekli ezikler gibi bakış atıyor. Benimse tüm günüm zehir oluyor. Kendime güvenimi kaybettim siz olsanız naparsınız? İçine kapanık gibi oldum yeniyim kimseyle muhabbetim de yok o da o zaten olmaması için uğraşıyo sanki. Bundan sonraki tutumum nasıl olmalı
gerçekten oda verilmesi benim de tuhafıma gitti büyükşehirden küçük ilçeye geldim. işimle alakalı bu kuruda olmayan olması istenen tecrübelerim gerçekten var kesinlikle oda verilecek şekilde torpilim yok aslında kendisi de bunu çok iyi biliyor. oda verilmesini ben de beklemiyordum. kimseyle de dalaşmam zaten yapımda yok sadece o kişiye karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. sanırım artık hiç konuşmamak görmezden gelmek lazım onun yaptığı gibi
Arkadaşım ben de devlet memuruyum bizde de şirket personelleri var senin iş kolundan farklı onların durumları kimsenin ekmeğiyle oynamıyorlar bizim burda da var senin gibi insanlar demek ki cv si baya sağlammış kızın demek ki senin potansiyelin düşük ne demeye çalışıyorsun kıza anlamadım devlet memuruyum diye kimseyi küçümseyip işe girme sebebini başka şeylere bağlayamazsınTam tahmin ettiğim gibi işte. Şirket elemanlarının da nasıl girdiğini biliyoruz biz, tabii ki sevilmezsiniz. Şahsen bu şekilde yolunu bulup giren kimseye ben de selam vermiyorum. Ben KPSS çalışmaya çalışırken, işsiz güçsüz sürünürken, atanabilmek için 2-3 yılımı harcarken siz böyle havadan giriyorsunuz devlete. Evet herkes rızkı için uğraşıyor ama hak da önemli bir kavram tabii.
Bu tepki size karşı değil ama muhattabı sizsiniz. Kamuda direk oda verilmiş olması çoğu yerde tepki sebebi olur. Tavsiyem burdaki yorumların aksine sizin tepkisiz kalmanız safa yatmanız ve biraz beklemeniz olur. Sonunda kazanan siz olursunuz. Kamuda insan ilişkileri önemlidir. Birde dikkat edin, yapacağınız işlere dikkat edin, oda verilmişse acısı cıkmasın
7 senelik memurum, memur olduğum halde ilk altı ay kimseyle dalaşmadım, ilişkiler zamanla şekillendi. Beni tanıdıkça sevdiler. Yani size havadan tavsiye vermedim.
Vallahi ben dayanamıyorum enerjimi düşüren insanlara. Genel müdürüm (heralde başka bişeye canı sıkkınmış sonradan öğrendim) 2 gün günaydın dediğimde sadece başını sallayıp ağzında gevelemişti. 2. gün odama gidip eşyalarımı bırakıp geri dönüp kapısını çaldım. "Hayırdır benle ilgili bi problem mi var x bey"dedim. "yoo yok" falan dedi şaşırarak. Ne biliyim iki gündür bi günaydın demiyosunuz da doğru dürüst bu şekilde benim çalışma enerjimi düşürüyosunuz, bi sorun varsa konuşalım ben bu durumdan rahatsız oluyorum" dedim. Adam afallayıp kaldı "yok ben gazete okuyodum günaydın dedim zaten kusura bakmayın falan" dedi. Bi daha da bana surat yapmadı. Valla Gerekene gereken tepkiyi veririm. Kimse benim enerjimden çalamaz izin vermem.İşyerinde modunuzu düşürmeye çalışan insanlarla nasıl baş ediyorsunuz? Kendimi kötü hissettiren,gün içinde güvenimi enerjimi alt üst eden, beni kendince ezikleyen bir ezikten bahsediyorum aslında.
En baştan anlatayım ve lütfen bana bir yol gösterin çok daraldım çünkü.
Kamu kurumunda işe başladım ilk 2 ay görev verilmesini çalışma masası verilmesini özel kaleme ait odada stajyer gibi sandalyede boş oturarak bekledim. Hergün boş oturmak ölümdü benim için nitekim 2. Bir müdür odası olarak kullanılan odayı boşaltıp buraya yerleştirdiler beni. Tabi bakışlar tepkiler büyüktü torplimin çok büyük olduğu bile konuşuluyordu önemli değil alakası yok çünkü cv mden iş tecrübelerimden çok etkilenilmişti aslında bu yüzden alındım.
Neyse kuruma girmeden yakını tarafından tanıştırıldığım bir kız vardı gördükçe laflıyorduk en son ona hatta gayet insani olarak boş oturmaktan çok yoruldum bi belli olsa filan diye yakındım bile. Kendisi de burada o kadar yaşlı memur arasında tek genç aktif başarılı üst yönetimce tutulan hırslı ve başarılı biri. Bana verilen oda onun bulunduğu birimin dibinde… odaya geçtiğim gün oradaki herkes hayırlı olsun dedi o demedi. Demediği gibi 15 gün odamın önünden geçti gitti geldi bakmadı bile bakıyor aslında ama bir kaşı kalkık olarak. Günaydın yok iyi akşamlar yok ilişkiyi birden kesti.
Ben selam verdikçe de zor alıyor. Bir şey duymuş görmüş olamaz tamamen bana oda verilmesi ile alakalı. Kendisi birkaç kişiyle ortak ofisi kullanıyor. Geçen sabah mutfaktaydım o da girdi döndüm bakıyor ama konuşmuyor gayet nahoş bir ortam olduğu için ben günaydın dedim. Bahaneyle bir soru soruyorum kestirme cevap veriyor. Geçen odalarına girdim yan masadakiyle işim ama ona da günaydın diyerek geçtim bön bön bakıyor sanki ilk kez biri ona günaydın demiş ya da sözmüşüm gibi.
Dün birine nasılsınız xx bey dedim kafamı bi kaldırdım alaycı aşağılayıcı o bakışıyla karşılaştım yine. Sürekli ezikler gibi bakış atıyor. Benimse tüm günüm zehir oluyor. Kendime güvenimi kaybettim siz olsanız naparsınız? İçine kapanık gibi oldum yeniyim kimseyle muhabbetim de yok o da o zaten olmaması için uğraşıyo sanki. Bundan sonraki tutumum nasıl olmalı
Yaa tepkinize hayran kaldım gerçekten sanırım böyle bir konuşmayı asla yapamam çok istesem de. Bu yüzden tebrik ederim. Benmi heöen güvenim yerle bir oluyor ve içime kapanıyorumVallahi ben dayanamıyorum enerjimi düşüren insanlara. Genel müdürüm (heralde başka bişeye canı sıkkınmış sonradan öğrendim) 2 gün günaydın dediğimde sadece başını sallayıp ağzında gevelemişti. 2. gün odama gidip eşyalarımı bırakıp geri dönüp kapısını çaldım. "Hayırdır benle ilgili bi problem mi var x bey"dedim. "yoo yok" falan dedi şaşırarak. Ne biliyim iki gündür bi günaydın demiyosunuz da doğru dürüst bu şekilde benim çalışma enerjimi düşürüyosunuz, bi sorun varsa konuşalım ben bu durumdan rahatsız oluyorum" dedim. Adam afallayıp kaldı "yok ben gazete okuyodum günaydın dedim zaten kusura bakmayın falan" dedi. Bi daha da bana surat yapmadı. Valla Gerekene gereken tepkiyi veririm. Kimse benim enerjimden çalamaz izin vermem.
Nasıl yerler de nasıl insanlarla çalışıyorsunuz aklım almıyor şuan :) benim de ayrı odam var valla kimse de düşman olmadı nasıl dünyalarınız var sizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?