İş yerindekilerden iğreniyorum

Aslında bu tehlikeli bir tavır..
İnsanı tamamen ümitsizliğe sürükleyip kontrolden çıkartacak bir tavır.
Bir olay animsiyorum.
Amerika olması gerek yanlis hatırlamıyorsam.
.........
Örnek iyi olmasa bile sürekli sözlü ve fiziksel zorbalık bir süre sonra insanların dengesini bozup onları olmadıkları bi seye donusturebiliyor.

Forumda , internette bir konuya yorum yaparken daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.

Sizin örneğiniz ancak kapalı duvarlar arkasında zorbalığı yapanları uyarmak için söylenebilir.

Umarım konu sahibi ve onun durumunda olup konuyu okuyanlar yorumunuzdan etkilenmez.

Geçenlerde insan ilişkilerinden yorulmak diye bir konu açmıştım. Problem iş yerindeki kendini sırf kıdemli oldukları için bir bk sananlar herşeye kaf sokmaları aşağılamaları hakaret etmeleri. Birde bunları kendilerince açık sözlülük veya espri diye yutturmaya çalışmaları. Kilolu biriyim artık hakaret yemekten bıktım usandım alttan alttan sürekli dayanacak gücüm kalmadı. Kronik hastalıklarım var birçok sebebi var ama kime neye anlatacaksın. Bu arada memurum tayin hakkım yok çekip gidemiyorum bu iğrenç yerden. Şikayet etsen kimi kime edeceksin hepsi sorumlumun has kankaları. Asla anlamıyor onların tarafında hep.
Bugün durup dururken seninde kronik hastalıkların var erken öleceksin dediler bana. Güya espri yapıyorlar birde gerçekler acıdır diyip gülüyorlar. Ben yakın zamanda hem babamı hem ablamı kaybettim anksiyete ve ölüm travması yüzünden ilaç kullandım tam olarak iyileşmiş değilim çok iyi biliyorlar neler yaşadığımı. Ağlamamak için zor duruyorum mesai henüz bitmedi boğazım düğüm düğüm sinirden işime odaklanmıyorum. Bazen gerçekten dayanamayacakmışım gibi geliyor

Aynısını yaşadım eski şirketimde. Sonradan kolay lokma olmadığımı anladılar ama öncesinde çok dalga geçtiler kilomla, İngilizcemle ki kendilerinde yabancı dil yok. Yapacağınız ve yapmanız gereken tek şey cevap vermek, laf sokmak onları eksiklerinden vurmak. Sessiz kalırsanız tepenize çıkarlar çünkü. Mahalle karısı gibi seviyesizleşin demiyorum ama altta da kalmayın.

Forumda , internette bir konuya yorum yaparken daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.

Sizin örneğiniz ancak kapalı duvarlar arkasında zorbalığı yapanları uyarmak için söylenebilir.

Umarım konu sahibi ve onun durumunda olup konuyu okuyanlar yorumunuzdan etkilenmez.
Neden etkilensin ?
Haberlerde çıkan ,gazetelerde çıkan bir çok haber zaten üst düzeyde vahşet içeriyor.
Doktor dovenler ,öğretmen dovenler..
Namus diyerek karısını öldürenler.
Geçim sıkıntısı yüzünden intihara teşebbüs edenler.
Bu foruma gelene kadar neler var.
Ayrıca bu olayın belgeseli bile çekildi.
Etkilenmez hatta kontrol mekanizmasını güçlendirir bana kalırsa.
Teşvik olarak yazılmadığı açık zaten.
Konu sahibini de bu kadar iradeden uzak ve her yazılandan etkilenecek bir biçimde düşünmeyin bence.

Geçenlerde insan ilişkilerinden yorulmak diye bir konu açmıştım. Problem iş yerindeki kendini sırf kıdemli oldukları için bir bk sananlar herşeye kaf sokmaları aşağılamaları hakaret etmeleri. Birde bunları kendilerince açık sözlülük veya espri diye yutturmaya çalışmaları. Kilolu biriyim artık hakaret yemekten bıktım usandım alttan alttan sürekli dayanacak gücüm kalmadı. Kronik hastalıklarım var birçok sebebi var ama kime neye anlatacaksın. Bu arada memurum tayin hakkım yok çekip gidemiyorum bu iğrenç yerden. Şikayet etsen kimi kime edeceksin hepsi sorumlumun has kankaları. Asla anlamıyor onların tarafında hep.
Bugün durup dururken seninde kronik hastalıkların var erken öleceksin dediler bana. Güya espri yapıyorlar birde gerçekler acıdır diyip gülüyorlar. Ben yakın zamanda hem babamı hem ablamı kaybettim anksiyete ve ölüm travması yüzünden ilaç kullandım tam olarak iyileşmiş değilim çok iyi biliyorlar neler yaşadığımı. Ağlamamak için zor duruyorum mesai henüz bitmedi boğazım düğüm düğüm sinirden işime odaklanmıyorum. Bazen gerçekten dayanamayacakmışım gibi geliyor
Başlık ben 🥲😅😅

Konuyu okudum

Birkaç tavsiyem olacak

Duymayın gerçekten duymazdan gelin
Akşamları kafanızda kurarsanız size zarar
O kadar önemsemeyin ki duymayın o insanları
Ben öyle yapıyorum sevmediklerimi asla dinlemem 😅

Laf sokun cevabını verin şikayet etmeyin şikayet bir işe yramaz

Neden etkilensin ?
Haberlerde çıkan ,gazetelerde çıkan bir çok haber zaten üst düzeyde vahşet içeriyor.
Doktor dovenler ,öğretmen dovenler..
Namus diyerek karısını öldürenler.
Geçim sıkıntısı yüzünden intihara teşebbüs edenler.
Bu foruma gelene kadar neler var.
Ayrıca bu olayın belgeseli bile çekildi.
Etkilenmez hatta kontrol mekanizmasını güçlendirir bana kalırsa.
Teşvik olarak yazılmadığı açık zaten.
Konu sahibini de bu kadar iradeden uzak ve her yazılandan etkilenecek bir biçimde düşünmeyin bence.

Yorumunuzu okuyan konu sahibi veya dışarıdan okuyan kişilerin akıl ve ruh sağlığı hakkında fikir yürütebilmemiz imkansız.

Yazarken daha dikkatli olabiliriz.

Yorumunuzu okuyan konu sahibi veya dışarıdan okuyan kişilerin akıl ve ruh sağlığı hakkında fikir yürütebilmemiz imkansız.

Yazarken daha dikkatli olabiliriz.
Bunun imkanı yok..
Herkesi kontrol edemeyiz.
Her yazdığımiz için endişe duyamayiz.
Buradan olmasa bile başka bir yerden de tetiklenebilir bu kişiler.
O yüzden ben bu konuda katılamadım sana.
Zaten üye olurken forum gerekli maddeleri sıralıyor.
İlla ki bununla alakalı bir madde de mevcuttur..
Okuduğu halde gozardi etmiş ise bu da kişinin hatası.

Her iş yerinde densizi var, hödüğü var lakin bu insanların bu kadar laf etmesinin sebebi sizsiniz. Ömrüm boyu kilolu biriydim, hala öyleyim, ne okul ne iş hayatımda karşımda kimse ima bile edememiştir, çünkü insanlarla o duruma gelmem. Mesafenizi arttırın, şaka diye güldüklerinde gülmeyin kaşlarınızı çatın, anlasınlar rahatsız olduğunuzu tepki verin, o ne biçim şaka deyiverin bu kadar zor değil. Siz sustukça onlar daha çok yapar, önünü alacak olan yine sizsiniz bunlardan her yerde var. Bugün yaşadım daha iş yerimde kendini bilmez bir depo sorumlusu odama girdi ve birlikte çalıştığım arkadaşımla bana hitaben çalışın çalışın bakim dedi bir de gülüyor aklınca şaka yapıyor; tek kaşımı kaldırarak kim diyor bunu dedim bir an dondu arkasını dönüp çıktı sonra , bu kadar , izin vermeyin

Bunun imkanı yok..
Herkesi kontrol edemeyiz.
Her yazdığımiz için endişe duyamayiz.
Buradan olmasa bile başka bir yerden de tetiklenebilir bu kişiler.
O yüzden ben bu konuda katılamadım sana.
Zaten üye olurken forum gerekli maddeleri sıralıyor.
İlla ki bununla alakalı bir madde de mevcuttur..
Okuduğu halde gozardi etmiş ise bu da kişinin hatası.

Belki de bir anlık öfkeyle konu açan bir üyenin sorunu için, tehlike içeren bir yorum yazdığınızı düşünüyorum.

Başka insanların ne yapacağını kontrol edemeyiz ancak kendi yazdıklarımıza dikkat edebiliriz.

Sonradan üzülmemek için biraz daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Hiç sanene demeyi denediniz mi ?

Ay çok üzüldüm ya. Biri bana bunları diyecek direk tutanak filan tutar üst amirime bildiririm o da onlardan olsa bile memursan “ görev yerinde memuriyete yakışmayan hal ve hareketten “ ceza filan alırlar ya at çiftliği mi orası millet ağzına geleni söylüyor terbiyesizler

Nefret ediyorum böyle insanlardan. Sizi anlayabiliyorum lisedeyken bende birkaç sözlü şakaya(!) maruz kalmıştım. Ve yapım gereği çıkıp da bir şey diyememiştim. Şimdi olsam asla öyle davranmazdım. Siz de onlara gerekli karşılığı vermelisiniz yoksa bu tipler susmazlar.

Bi magazada calistim 1 yil. Allah beterinden saklasin. Bu yasimdaayim bu kadr kotu bi isyeri gormemistim.
Mağaza calisani olarak memurlardan daha fazla ucret aldigimiz donem oluyordu özellikle yaz aylarinda, maastan cok prim yatardi.
1 yil sabrettim aman dur elif. Alisirsin elif. Parasi cok iyi sartlari cok iyi elif :D
Baktim psikolojim bozulacak, ciktim isten
Simdii allaha sukurler olsun, yeni işimde kafam rahat. Evet ordaki paranin yarisini anca aliyorum suan, ama isterse 500bin olsun çekilecek insanlar değildi.
Size tavsiyem, isten cikin. Cunku biliyorum ki sizin ve onlarin davranisi cok ayri :( anlatsanda anlamazlar. Para kıdem itibar belli bir yere kadar önemli ..

lütfen bu tarz zorbalıklara karşı içimize sinmeyelim. misliyle cevap vermeye çalışalım. biliyorum, zor. ama güçsüz gördükçe iyice arsızlaşıp saçmalıyorlar. ve maalesef bu tarz
insanlar her yerde var.

Back
X