İş yerinden ayrılma hakkında

Kendi işiniz elbet bi esneklik olur. Ama şimdi nasıl mesainiz bitince kapıyı vurup çıkıyosunuz bunu beklemeyin. Dayım mali müşavir yengemle yıllarca evde birlikte iş yaptılar yengemde öğrendi artık 😂 hala yapıyorlar mı bilmiyorum. Mesela dayım anneannemlere köye gidebilmek için önceki hafta çok yoğun çalışıyor ki iş kalmasın rahat etsin. Baya sıkışık oluyor. Gerçi dayım yanlış bilmiyorsam defterde tutuyo. Bu tip şeyleri de beklediğini bilin. Dışarıdan göz olarak konuşuyorum tabiki mesleği çok bildiğimden değil. Sadece eşim esnaf kendi işyerinin olması ne demek ordan biliyorum 😅
Eğer böylesinin iyi olacağına inanıyosanız vazgeçmeyin zaten. 4 yıl bi yerde çalışmak uzun bi süre o hüzün hissi çok normal. 1 buçuk ay çalıştığım yerde bile olmuştu 😂
Vallahi o durum bende şuan da var 😅 sadece ben başkası adına bu kadar fedakarlık yapıyorum, yine aynı yoğunluk olacak biliyorum ama kendi işim olacak benim sadece burukluğum çıkacağımı söylerken napcam hem sevdiğim bi iş yeriydi hem uzun zaman oldu

Vallahi o durum bende şuan da var 😅 sadece ben başkası adına bu kadar fedakarlık yapıyorum, yine aynı yoğunluk olacak biliyorum ama kendi işim olacak benim sadece burukluğum çıkacağımı söylerken napcam hem sevdiğim bi iş yeriydi hem uzun zaman oldu
O zaman kaybedecek bişeyiniz yok 😊 illa ki olacak o veda edeceksiniz sonuçta

Kızlar merhaba, çalıştığım iş yerinden kendi işimi kurmak için ayrılma kararı aldım. Mesai saatlerinden hayatımın sürekli iş olmasından yoruldum. Bayram dönüşü açıklayacağım ama işimi bi hüzün kapladı yani bilmiyorum acaba mantıklı bi iş mi yapıyorum onu da bilmiyorum şimdi soracaksınız bunu diyorsan biraz daha açıkla diye. Şöyle yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum işimi seviyorum ama yoruldum. Her anlamda bi yorgunluk var kendi işimi yapayım az olsun benim olsun kendime vakit ayırırm kafasındayım. Bu arada iş yeri açılışımı eşimin hali hazırda bulunan ofisinde bi odada yapacağım.
Hayatta hep farklı hüzünlerden geçtik, geçeceğiz. Keşke hepsi böyle hafif olsa .Kendiniz için doğru olduğuna inandığınız adımı atın..

O sirada kendi isyeri olup. Mesai saatleri disinda bile surekli is dusunmek zorunda olan ben..
en azından kendiniz için kendi yararınıza düşünüyorsunuz
harcadığınız fazladan her dakikanın bile size olumlu geri dönüşü var
başkasını zengin etmiyorsunuz
çalıştığınız da kendinize, çalışmadığınız da kendinize
bu açıdan bakıldığında :
kendi işin için gerekirse 24 saat çalışmak başkasının emri altında 1 saat çalışmaktan çok daha faydalı geliyor bana
çünkü başkasının iş yerinde kendinizi de paralasanız onların sizi gördüğü kadarsınız
ama kendi işinizde kendi potansiyelinizi kullanmanız asla boşa gitmiyor
:KK45:

en azından kendiniz için kendi yararınıza düşünüyorsunuz
harcadığınız fazladan her dakikanın bile size olumlu geri dönüşü var
başkasını zengin etmiyorsunuz
çalıştığınız da kendinize, çalışmadığınız da kendinize
bu açıdan bakıldığında :
kendi işin için gerekirse 24 saat çalışmak başkasının emri altında 1 saat çalışmaktan çok daha faydalı geliyor bana
çünkü başkasının iş yerinde kendinizi de paralasanız onların sizi gördüğü kadarsınız
ama kendi işinizde kendi potansiyelinizi kullanmanız asla boşa gitmiyor
:KK45:
Öyle olmuyor iste ama neyse. Yaşayarak ogrenin.

siz memnun değilsiniz o zaman halinizden :)
hayırlısı.
yaşayacağım zaten sene sonunda kendi işimi kurma planlarım var benim de .
Yani mesela bugun bayram, butun calisanlarim izinli haliyle isletme kapali cunku. Ama birkac musterim arayip acil urun istiyor. Yetmemis ürünleri. Kendim sevk etsem edemem, calisan cagirsam cagiramam, musteriye hayir desem musteri kizacak sonrasi icin isim bozulacak. Suan bunun icin ugrasiyorum. Ama misal calisanlarimin bu konuya dair bir fikri yok.

Yani isletme sahibi olmaninda farkli sorunlari oluyor, calisan olmaninda. Hic bir sey tamamen rahat olmuyor. Izin isleri mesela kendi isinizde kendiniz icin cook daha zor oluyor.

Back
X