iş yerinden tazminat hangi durumlarda alınır

srve06

Her şeyi salla ama çayı demle
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2014
1.159
975
178
Arkadaş bir şirketle sigortalı olarak 5 senedir çalışıyorum....Yakın da evleniyorum , oturacağım yer işime uzak ve ayrıca işimden de pek memnun değilim aldığım eğitim alanında çalışmak istiyorum...Evlenip iş yerinden çıkma halinde tazminat hakkım doğuyor mu bu konuda bir bilginiz var mı ? Tamamen bilgisizim araştırmalarım da net bir bilgi bulamadım. Bazı yerler de alınabilir yazıyordu...Alamazsın diyenler de oldu...

Şunu da belirtiyim iki senedir personel yetersizliğinden senelik iznimi de kullanamıyorum.Bunla da bir hak talep edebilirmiyim... Şimdiden çok teşekkürler

evet tazminatınızı alabilirsiniz,yıllık izin kullanmadıysanız ve kullandığınıza dair bir belge imzalamadıysanız yıllık izin ücretini de alabilirsiniz..şimdiden hayırlı olsun,Allah mesut etsin

Evlilik ten dolayı 1 yıl içinde ayrılabiliyorsunuz paranızı da alırsınız

evet tazminatınızı alabilirsiniz,yıllık izin kullanmadıysanız ve kullandığınıza dair bir belge imzalamadıysanız yıllık izin ücretini de alabilirsiniz..şimdiden hayırlı olsun,Allah mesut etsin

Hayır imzalamadım toptan kullanırsın personel gelince dediler ama o personeli bir türlü alamadılar çok sağolun

evlendikten sonra 1 sene içinde işten ayrıldığınız takdirde tazminatınızı alırsınız.
ayrıca yıllık izinlerinizi de ödemeleri gerekiyor ayrılırken.

resmi olarak evlendiğiniz tarih geçerli yani düğünden 2 ay önce nikah yapıyorsanız , 1 yıllık süre nikahtan itibaren işler...

parça parça yazıyorum ama istifa dilekçenizde de "evlilik sebebiyle" ibaresi yer almalı.

nikah tazminatı alırsın nikahtan 1 yıl geçmemesi gerekiyor. ben işten çıkarken aldım kıdem tazminatı alıyorsun.

parça parça yazıyorum ama istifa dilekçenizde de "evlilik sebebiyle" ibaresi yer almalı.

Merhaba ben de önümüzdeki ay vericem istifamı. Üç aylık evliyim kimisi ihbar süren var diyor kimisi de yok anında çıkarsın. Bilginiz var mı sizin ?

Hangi ücretler dahildi yol yemek izin dahil miydi ?
benim iznim yoktu kullandım hepsini çünkü benim çalıştığım yer vermiyordu özel sektör olduğu için onlar dahil değil nikah dolayısıyla alabileceğin tazminat kıdem tazminatı ihbar tazminatı alamıyorsun. ve beni kandırmaya çalıştılar 2 ay çalışman lazım falan diye ben de yasayı okudum çalışma zorunluluğu yok ihbar tazminatı almadığımız için. mesela istifa ettin diyelim ertesi gün bile işe gitmemek hakkın bana dediler ki 2 ay çalış ben çalışmadım tabi dedim 1 hafta işi öğretirim ayrılırım dedim kötü ayrılmamak için. internetten bi araştır oku bakalım

Evlendikten sonra 1. Yilinizın dolmasina 1 gun kala bile evlilik nedeniyle hicbir aciklama yapmadan tum haklarinizı talep ederek istifa edebilirsiniz. Yillik izinleriniz ile ilgili senede 14 is gununden olmak uzere son maasinizin ucreti uzerinden ucretlendirilerek alabilirsiniz. Normalde istifa ederken belli bir sure onceden soylemeniz gerekir ama evlilik icin son gune kadar bekleyebilirsiniz.

Çok teşekkürler. Peki btüt maaşıma yol ve yemek de eklenecek mi hesaplanırken ?

Peki bu kıdem tazminatımızı alma süremiz ne ? Ne kadar zamamda öderler ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…