evet tazminatınızı alabilirsiniz,yıllık izin kullanmadıysanız ve kullandığınıza dair bir belge imzalamadıysanız yıllık izin ücretini de alabilirsiniz..şimdiden hayırlı olsun,Allah mesut etsin
Evlilik ten dolayı 1 yıl içinde ayrılabiliyorsunuz paranızı da alırsınız
Nikahımız düğünümüzden 2 ay önce olacak bu durumda alabiliyorum yani
parça parça yazıyorum ama istifa dilekçenizde de "evlilik sebebiyle" ibaresi yer almalı.
Bunu belirtmeniz iyi oldu çok teşekkürler.... O kadar çok kafamı karıştıran insanlar oldu ki
rica ederim :)
ben zamanında almıştım bu şekilde..
tecrüben var yani..
nikah tazminatı alırsın nikahtan 1 yıl geçmemesi gerekiyor. ben işten çıkarken aldım kıdem tazminatı alıyorsun.Arkadaş bir şirketle sigortalı olarak 5 senedir çalışıyorum....Yakın da evleniyorum , oturacağım yer işime uzak ve ayrıca işimden de pek memnun değilim aldığım eğitim alanında çalışmak istiyorum...Evlenip iş yerinden çıkma halinde tazminat hakkım doğuyor mu bu konuda bir bilginiz var mı ? Tamamen bilgisizim araştırmalarım da net bir bilgi bulamadım. Bazı yerler de alınabilir yazıyordu...Alamazsın diyenler de oldu...
Şunu da belirtiyim iki senedir personel yetersizliğinden senelik iznimi de kullanamıyorum.Bunla da bir hak talep edebilirmiyim... Şimdiden çok teşekkürler
parça parça yazıyorum ama istifa dilekçenizde de "evlilik sebebiyle" ibaresi yer almalı.
nikah tazminatı alırsın nikahtan 1 yıl geçmemesi gerekiyor. ben işten çıkarken aldım kıdem tazminatı alıyorsun.
benim iznim yoktu kullandım hepsini çünkü benim çalıştığım yer vermiyordu özel sektör olduğu için onlar dahil değil nikah dolayısıyla alabileceğin tazminat kıdem tazminatı ihbar tazminatı alamıyorsun. ve beni kandırmaya çalıştılar 2 ay çalışman lazım falan diye ben de yasayı okudum çalışma zorunluluğu yok ihbar tazminatı almadığımız için. mesela istifa ettin diyelim ertesi gün bile işe gitmemek hakkın bana dediler ki 2 ay çalış ben çalışmadım tabi dedim 1 hafta işi öğretirim ayrılırım dedim kötü ayrılmamak için. internetten bi araştır oku bakalımHangi ücretler dahildi yol yemek izin dahil miydi ?
Evlendikten sonra 1. Yilinizın dolmasina 1 gun kala bile evlilik nedeniyle hicbir aciklama yapmadan tum haklarinizı talep ederek istifa edebilirsiniz. Yillik izinleriniz ile ilgili senede 14 is gununden olmak uzere son maasinizin ucreti uzerinden ucretlendirilerek alabilirsiniz. Normalde istifa ederken belli bir sure onceden soylemeniz gerekir ama evlilik icin son gune kadar bekleyebilirsiniz.
benim iznim yoktu kullandım hepsini çünkü benim çalıştığım yer vermiyordu özel sektör olduğu için onlar dahil değil nikah dolayısıyla alabileceğin tazminat kıdem tazminatı ihbar tazminatı alamıyorsun. ve beni kandırmaya çalıştılar 2 ay çalışman lazım falan diye ben de yasayı okudum çalışma zorunluluğu yok ihbar tazminatı almadığımız için. mesela istifa ettin diyelim ertesi gün bile işe gitmemek hakkın bana dediler ki 2 ay çalış ben çalışmadım tabi dedim 1 hafta işi öğretirim ayrılırım dedim kötü ayrılmamak için. internetten bi araştır oku bakalım
İhbar suresi var hem is veren hemde isci acisindan ihbari calismam dersen maasindan ihbar suren dusulur eksik alirsinHangi ücretler dahildi yol yemek izin dahil miydi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?