- 16 Mart 2013
- 1.196
- 115
- 363
- Konu Sahibi sevcankubra
-
Imza atmamakta iyi degil 3 gun devamsizlik yaparsan tek tarafli feseder sozlesmeni ve hicbirsey alamazsin. Bunun disinda sgk ve calisma bakanligi arayarak bilgi alabilir sikayat edebilir haklarini ogrenebilirsin..arkadaslar bi sirkette iki yil calistim isten cikardilar simdi tazminat davasi acic sizce kazanma sansim varmi sbepsiz yere cikarildim yillik iznim fazla mesaim hepsi duruyor arabizda acip da kazanan varmi
Hayir bana imzala icerdeki maasini verelim dediler imzalamadim hic bir evraha imza atmadin. Yillik izin kulkandirmadilar personel eksik dediler isten cikarilmayada bi gerekce gostermediler haklarimida almadim
bunun için tazminat davası açmanız gerekmez tabiiki sigortalı çalışansanız.Bu durumda işveren sizi işten çıkardığı için ihbar tazminatı ve çalıştığınız 2 yıl içinse kıdem tazminatı vermek zorunda.Sakın ama sakın hiçbirşeye imza atmayın,şirketin defterine bakan muhasebecisi kimse gidin konuşun,iş ve işçi kanunu gereği sizden yana olmak zorundalar,onlarla konuştunuz mu hiç asıl iş onlarda biter ve şirkete size ödemesi için bir mebla çıkarır.arkadaslar bi sirkette iki yil calistim isten cikardilar simdi tazminat davasi acic sizce kazanma sansim varmi sbepsiz yere cikarildim yillik iznim fazla mesaim hepsi duruyor arabizda acip da kazanan varmi
ilk 15 gün içinde mi 1 hafta içinde mi ne işe iade davası aç 1 yıllık maaşını bir kere çatırrtt diye cebe indiirrrr çatır çatır kazanıyorsunarkadaslar bi sirkette iki yil calistim isten cikardilar simdi tazminat davasi acic sizce kazanma sansim varmi sbepsiz yere cikarildim yillik iznim fazla mesaim hepsi duruyor arabizda acip da kazanan varmi
sanırım hukukçusunuz yanılıyor olabilirim. şimdi bu dava hakkı varken 1 yıl 2 yıl çalışması önemli değil. sonuçta başta hakkını arıyor. İkinci durum şu ki arkadaşın aldığı maaş da önemli. Asgari ücret alıyorsa belki haklı olabilirsiniz ama daha fazla da kazanıyor olabilir. bu durumda aldığı para daha fazla kaydadeğer olacaktır.işe iade davalarında 8 maaşa hatta 10 maaşa kadar tazminat alınabiliyor. dava 2 yıl sürse de neticelendiğinde yasal faizi ile birlikte ödeme yapılıyor. dava masrafı 800 tl civarında sanırım. avukatla da kazanması halinde yüzde 10 anlaştığında hala karda arkadaş.davayı kazanırsınız kazanmasınada 2 yıllık çalışansınız henuz...kazanacagınız kadar avukata para verırsınız gıbıme gelıyor....
kıdem ıhbar yıllıkızın vs hepsını alma şansınız var......daha nerden baksanız en az 1 seneye yakın surer oda en az..davayı acarken bellı bır mıktar para yatırmak zorunda kalırsınız....bu rakamına göre 500 de olabılır 1000de
ama bence tanıdık bır avukat vs varsa onunla halletmeye calışın yoksa dedıgım gbı aldıgını para avukata ödemek zorunda kaldgınız parayla aynı olur
kırmızı beyaz banka mı? işe iadede kaç maaş aldı eşinizHemen dava ac,esimde bankaciydi cikarttilar dava acti kazandi,tazminati 30 tl ise iadedende 25 bin aldi.fazla mesaide hala devam ediyor mahkemesi.
Ben acmadim ama daha yeni acan bir arkadasim var ve yuzde yuz kazanirsin rahat ol. Onunda ilk durusmasi ocak 19da suphen olmasin. Hemen bir avukatla gorusarkadaslar bi sirkette iki yil calistim isten cikardilar simdi tazminat davasi acic sizce kazanma sansim varmi sbepsiz yere cikarildim yillik iznim fazla mesaim hepsi duruyor arabizda acip da kazanan varmi
sanırım hukukçusunuz yanılıyor olabilirim. şimdi bu dava hakkı varken 1 yıl 2 yıl çalışması önemli değil. sonuçta başta hakkını arıyor. İkinci durum şu ki arkadaşın aldığı maaş da önemli. Asgari ücret alıyorsa belki haklı olabilirsiniz ama daha fazla da kazanıyor olabilir. bu durumda aldığı para daha fazla kaydadeğer olacaktır.işe iade davalarında 8 maaşa hatta 10 maaşa kadar tazminat alınabiliyor. dava 2 yıl sürse de neticelendiğinde yasal faizi ile birlikte ödeme yapılıyor. dava masrafı 800 tl civarında sanırım. avukatla da kazanması halinde yüzde 10 anlaştığında hala karda arkadaş.
yani 1000tl alıyorsa arkadaş 5 maaş işe iadeden alsa 5.000 tl yapar. 800 tl dava masrafı 1000 tl avukat parası geriye kalır 3200 tl. en kaba hesapla.
yanılıyorsam düzeltin.
ben hukukçu değilim sadece şu an işe iade davam açılmak üzere. Tüm bu süreci de kendimden biliyorum. size de bilgi için tşk2015 yılı avukatlık asgarı ucret tarıfesıne göre ıs mahkemelerınde bakılan davalarda ucret asgarı 3.800 tl den az olmamak uzere dava degerının % 15 dır.bu rakam daha azsa 3800 tl kabul edılır...bende bu yuzden yazdım zaten.Tanıdık avukat olursa o ayrı tabı....
bırde mısal bız davalarda hem ucretımızı hemde anlaşma gereği tahsıl edılen rakamın % 10 unu alıyoruz
hak aramak tabıkı çok onemlı. ama ben arkadası sadece bılgılendırmek ıstedım..gerısı onun bılecegı ıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?