Kadınlara yapılan muammelenin suçlusu kadınlar değil. İşverenler ve kanunların olmayışı. Devletin yeterli desteği sağlamayışı. Hak yenilen durumlarda gerekli cezaları vermemesi. Üç kişinin yapacağı işi tek kişiye yaptıran şark kurnazı işveren, çalışanı hamile kalsa hastalansa tabi ki bozulur. Bence bunu etraflıca düşünün.
ha kadınların hiç suçu yok yani?
gebe kalan kadın emziren kadın tamam
ama çocuk ateşlenince sabahlayan neden kadın?
kreşten neden anneyi arıyorlar?
okulda her ödeve her projeye neden sadece anne koşuyor?
bu çocuk ortaokula hatta liseye gidiyor hala evde tek kalamıyor?
kadın bi kere anne oluyor ondan sonra tüm hayatı çocuğa kitleniyor -ve özelde o kadar olamasa bile olabildiği kadar- işten zaman çalıp, kendisine izin verilmesini, uyumadıysa anlayış gösterilmesini, kreşe/okula gidebilmeyi, bakıcı gelemediyse eve gitmeyi, vs vs vs istiyor
babaların hiç böyle dertleri yok maşallah
bunda nasıl oluyor da kadınların suçu yok? kadınlar çocuk üzerinden tanımlamasa kendilerini bu kadar bu işler bu kadar çetrefillli olmayacak.
3 kişilik 5 kişilik iş yapılıyorsa onu da sadece kadınlar yapmıyor, erkekler de aynı koşullarda çalışıyor bunun kadın/anne-çocuk politikalarıyla bi alakası yok.
evet devlet batıdaki gibi filan maternity leave desteği vermiyor ama her konuya yazdığım gibi buraya da yazayım ee ABD'de ücretli annelik izni diye bişey hiç yok ona kalırsa...Nedense konu bu annelik iznine gelince bizim kadınların bi Norveç bi İzlanda filan olma sanrısı tutuyor....
e değiliz.
biz artık düpedüz bir ortadoğu ülkesiyiz, sosyal bir batı ülkesi değiliz, nüfus ihtiyacımız hiç yok ve petrolümüz vs. de yok, boğazımıza kadar da borçluyuz...doğuracaksanız buna göre doğuracaksınız. anne baba olarak bunları göze alabiliyrsanız, buyrun doğutun. yoksa ben doğrayım devlet destek olsun diye bir dünya bu ülkede maalesef ki yok...
yani.
sizin çocuğunuza ihtiyacımız yok.
onun yerine mülteci aldık ülkeye 10 milyon tane. siz işten izin alcaksınız da işverene destek olacaz da, siz 1 tane prenses doğurcaksınız da... valla ülkede -üzgünüm bunlara bayılmıyorum, hiç hoşuma da gitmiyor ama olanı söylüyorum- hiççç lazım değil yani.
kısacası öyle olması lazım böyle olması lazım..hanımefenidi genç işsizlik %30 olmuş, ne desteği ne kanunu gözünüzü seveyim ya.