• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler İsabella'nın Bahçesi

Bende sen gibi düşünüyorumda işte benim inatçı bir kocam var ( Kazen Kazen :KK56:) Öyle dediyse bekleyeceğiz mecbur..
Zeytin bence inanılmaz bir nimet.Meyvesi ayrı,yağı ayrı ...
Bahçe işi yaz,kış,sonbahar bitmiyor vallahi..Sonbaharın döküntüsü ayrı bir iş demek ama çok şüür çok yaprak döken,etrafı kirleten pek bir ağaç yok bahçede.2-3 meşe var ve incirler onlarıda ara ara temizliyorum bende...
Çiçeklerde senden iyiyim öyleyse en azından sardunyalarda .Sardunyalarımı ekleyeceğim birazdan.Sanırım yeryüzünün en kolay yetişen çiçeği .Çöp olarak attığım kırılan dalları bile toprağa azimle tutunuyor..Neyse en azından bilgin olan konularda tecrübelerinden faydalanmak isterim.Bak bugün sayende ne güzel şeyler öğrendim.Tekrar teşekkür ederim..:KK60:
Estagfurullah isabel isabel Benimkisi meraktan gelen bir durum,sardunyalarim pek guzeldi,nedense bu yil hic ic acici olmadilar,yoksa cok kolay kokleniyor gercekten de.
Hatta ruzgarda küçük bir saksim dusmus,savrulmus otlarin arasina,gormemisim.Orada yasamaya devam etmis 7 canli gibi:)
Neyse Kazen abi denesin bu yil,olmazsa seneye taktik degistirir:)

Çiçekler ,sebzeler ,meyveler en iyi yaptığım işler,dikmeyi sonrada onları gün gün izlemeyi çok seviyorum.. Daha dün kendimi çok yormadan son son yeşil biberlerimi topladım tohumlu olanları ayırdım ,yerini temizledim biraz bezelye ,minik soğanlar ,pırasa tohumu ,sarmısak ve marul tohumu ektim...şimdi bunları ekme mevsimi arkadaşlar,,

Çiçekler ,sebzeler ,meyveler en iyi yaptığım işler,dikmeyi sonrada onları gün gün izlemeyi çok seviyorum.. Daha dün kendimi çok yormadan son son yeşil biberlerimi topladım tohumlu olanları ayırdım ,yerini temizledim biraz bezelye ,minik soğanlar ,pırasa tohumu ,sarmısak ve marul tohumu ektim...şimdi bunları ekme mevsimi arkadaşlar,,
Ben de bezelye ekecektim,yagmur yagdi.
Marul fidesi almistim 15 kok,onlar dikildi.
Yapraklarindan kopardigim icin yetiyor bize.
Sarimsakta ekmeli,bu yil 130a bile cikti fiyati,daha virusten kurtulamadik:olamaz:

Bende sen gibi düşünüyorumda işte benim inatçı bir kocam var ( Kazen Kazen :KK56:) Öyle dediyse bekleyeceğiz mecbur..
Zeytin bence inanılmaz bir nimet.Meyvesi ayrı,yağı ayrı ...
Bahçe işi yaz,kış,sonbahar bitmiyor vallahi..Sonbaharın döküntüsü ayrı bir iş demek ama çok şüür çok yaprak döken,etrafı kirleten pek bir ağaç yok bahçede.2-3 meşe var ve incirler onlarıda ara ara temizliyorum bende...
Çiçeklerde senden iyiyim öyleyse en azından sardunyalarda .Sardunyalarımı ekleyeceğim birazdan.Sanırım yeryüzünün en kolay yetişen çiçeği .Çöp olarak attığım kırılan dalları bile toprağa azimle tutunuyor..Neyse en azından bilgin olan konularda tecrübelerinden faydalanmak isterim.Bak bugün sayende ne güzel şeyler öğrendim.Tekrar teşekkür ederim..:KK60:

Kışa girerken kükürt yapılmaz.

Bahçemin sarmaşık olarak iki güzeli var bunlardan birisi bana göre yeryüzünün en güzel çiçeklerinden olan begonvil ..İlk aldığımızda çok endişeliydik bu hava koşullarında pek gelişemeyeceği konusunda ama öyle güzel olduki.İncecik bir dal iken büyüdükçe büyüdü gözümün önünde ve hala gelin gibi çiçeklerle dolu üzeri :nazar::nazar::nazar:
Çelikten üretmeyi deniyorum başarılı olursa çok mutlu olacağım...
20191107_152004.jpg
20191107_151921.jpg
20191107_152016.jpg
20201103_114156.jpg
20201103_114140.jpg
20191107_151945[1].jpg

Bahçemin sarmaşık olarak iki güzeli var bunlardan birisi bana göre yeryüzünün en güzel çiçeklerinden olan begonvil ..İlk aldığımızda çok endişeliydik bu hava koşullarında pek gelişemeyeceği konusunda ama öyle güzel olduki.İncecik bir dal iken büyüdükçe büyüdü gözümün önünde ve hala gelin gibi çiçeklerle dolu üzeri :nazar::nazar::nazar:
Askimm begonvil :KK36:
Isabel benim de bir fidem vardi,buyuk saksida ve ayni bu renkti.
2 yil gelin gibi suzuldu balkonumda,3 yil kurudu.
Coook severim cok,sizin de yerini sevmis demekki,nasil guzel masallah bayildim:)

Bir diğer sarmaşık olarak buram buram kokan yasemin...Boyuna büyüyor ama çiçeklenecekmi bilmiyorum..Budadım etraftaki dallarını ve terasa doğru yön verdim ..

Yaseminin arap yasemini mi,o buyuk acan cinsten sanirim.Benimki mini mini aciyor,gosterisi yok ama kokuyor aksamlari:)
Kosede atil kaldi biraz,catiya uzasin sarsin istiyorum.
Aklima gelmisken begonvil daldan koklenemiyormus,basarirsan paylas bizimle:)

Sardunya hayatımda gördüğüm en kolay yetişen çiçeklerden.Bir diğeri akşam sefası..Eşim pek sevmesede elimde olmadan bahçenin birçok yeri sardunya ile doldu.Mutfak camının önünde saksılara ekmiştim sonra gittiğim heryerde bulduğum farklı renkleri oraya buraya diktim.Ağaç gibi oldular özellikle ön tarafta bahçeye ekili olanlar.Baharda budayıp yeniden yeniden küçük halde ekmeyi planlıyorum..Hala çiçek veriyor.Herhafta sararan yapraklarını koparıyorum...Ama son zamanlarda yapraklarını birşeyler yemeye başladı sanırım minik minik delikler oluşmaya başladı...

20201103_114228.jpg
20201103_114206.jpg
20201103_105542.jpg

20201018_105358.jpg

20201006_121142.jpg
20201018_123014.jpg
20201024_100544.jpg

Askimm begonvil :KK36:
Isabel benim de bir fidem vardi,buyuk saksida ve ayni bu renkti.
2 yil gelin gibi suzuldu balkonumda,3 yil kurudu.
Coook severim cok,sizin de yerini sevmis demekki,nasil guzel masallah bayildim:)
Begonvil bambaşka bir çiçek özellikle bu rengine bayılıyorum..Buda ilk yıl kurudu çok üzüldüm ama sonra bir baktım çiçeklenmeye başladı.Özellikle bir dönem unbiti sardı üzerini arapsabunu,sirke karışımı doğal bir solüsyon hazırladım onu sıktım heryerine sonra ne olduysa coştu.
İzmitte terasımda da var.O sarmayan ağaç cinsi oda kurudu sandığım bir anda yeniden canlandı.Kendisini çok sevdiğimi bildiğinden olsa gerek kurutmadı kendini..:KK68:
Bir videoda izledim 4 ay suda bekletilip köklenen çelikten çoğaltmayı deniyorum..Toprağa ektiklerim olmadı birde bu şekilde denemeye karar verdim.1 ay oldu henüz bakalım köklenirse söylerim :KK39:

Yaseminin arap yasemini mi,o buyuk acan cinsten sanirim.Benimki mini mini aciyor,gosterisi yok ama kokuyor aksamlari:)
Kosede atil kaldi biraz,catiya uzasin sarsin istiyorum.
Aklima gelmisken begonvil daldan koklenemiyormus,basarirsan paylas bizimle:)

Evet arap yasemini ama hiç çiçeklenmedi henüz .Bu yıl bakacağım ne olacak..Kokusu mestediyor insanı..Ben uzattım terasa doğru takip ediyorum uzuyorda ama çiçeklenmesi çok önemli...Bunuda mesela budadığım dallarını toprağa diktim tutarmı bilmiyorum.Youtube da ekin olur diyorlar..Bulduğum her dalı toprağa gömüyorum.Ya tutarsa :KK48:

Sardunya hayatımda gördüğüm en kolay yetişen çiçeklerden.Bir diğeri akşam sefası..Eşim pek sevmesede elimde olmadan bahçenin birçok yeri sardunya ile doldu.Mutfak camının önünde saksılara ekmiştim sonra gittiğim heryerde bulduğum farklı renkleri oraya buraya diktim.Ağaç gibi oldular özellikle ön tarafta bahçeye ekili olanlar.Baharda budayıp yeniden yeniden küçük halde ekmeyi planlıyorum..Hala çiçek veriyor.Herhafta sararan yapraklarını koparıyorum...Ama son zamanlarda yapraklarını birşeyler yemeye başladı sanırım minik minik delikler oluşmaya başladı...

Eki Görüntüle 2723271 Eki Görüntüle 2723269 Eki Görüntüle 2723268

Eki Görüntüle 2723255
Eki Görüntüle 2723249 Eki Görüntüle 2723263 Eki Görüntüle 2723264
Kazen abi sevmiyor ama sardunyalar sinekkovan ayni zamanda:))
Bunlar da pek guzelmis.
O yapraklardaki delikler minik tirtilciklar tarafindan yapiliyor,pek gorunmuyorlar fakat yapraklari elek gibi yapiyorlar=/

Evet arap yasemini ama hiç çiçeklenmedi henüz .Bu yıl bakacağım ne olacak..Kokusu mestediyor insanı..Ben uzattım terasa doğru takip ediyorum uzuyorda ama çiçeklenmesi çok önemli...Bunuda mesela budadığım dallarını toprağa diktim tutarmı bilmiyorum.Youtube da eknin olur diyorlar..Bulduğum her dalı toprağa gömüyorum.Ya tutarsa :KK48:
Yasemin tutar bence,ben fide aldigimda komsum sunlardan verirdim sana demisti.Saksi fide doluydu:)

Hay maşallah maşallah bayıldım. Gule Gule oturun mutlu günlerde.

Akşamsefasıda aynı sardunya gibi arsızca büyüyor.Öyleki bu yıl ek seneye etrafa düşen tohumları yeni yeni fidelere dönüşüyor..Ben ilk kez Yunanistanda aynı kökten farklı renklerde görünce üşenmedim tohumlarını topladım ve getirip ektim.Renk renk akşamsefaları yazın büyük bir görsel şölen ...Bazıları iki renk alacalı,bazıları ise bir dal pembe bir dal sarı şeklinde
20201026_173036.jpg
20201103_114813.jpg
20201103_114818.jpg
20201103_114824.jpg
20201118_231215.webp

Bir arkadaşın bahçesinde görüp küçücük bir dal kırarak aldığım bu acem halısı tarzı bitkinin ise ismini bilmiyorum.Yemyeşil yaprakları ,pembe çiçekleri ile ön taraftaki duvarın üstünü bununla sarıp sarmalamak istiyorum.O tek dal bitki bir yıldan biraz daha uzun zamanda kocaman bir alanı kapladı...Yön vererek öne doğru ilerlemesini istiyorum.Seneye bahçeyi çim yapacağımızdan orantılı bir sınır çektim evden tarafa olan kısmına.Set koydum ve bu tarafa değil aşağı yöne doğru ve enlemesine gelişsin istiyorum..İsmini bilen yazabilir mi?

20201004_163517.jpg
20201018_132934.jpg
20201018_132946.jpg
20201018_133038.jpg

Back
X