İşaret parmağı olmayan biri tıp okuyabilir mi

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
123
Edirne
Merhaba herkese.
Bir akrabamizin kızının sol işaret parmağı çocukluğunda başına gelen bir kaza sonucunda 2.bogumdan kesilmiş
.
Kız sağlıkla ilgili birşey okumak istiyor önceliği tıp. Daha sonra dış hekimliği eczacılık diye gidiyor. Bu mesleklerde el becerisi önemli. Ailesi sağlıkci olmasını çok istiyor ama kız emin degil. Okurken ve ileride meslegi yaparken sorun olabilir diye düşünüyor.

Biz internetten araştırdık ama pek bısey bulamadık. Aranızda doktor olan ya da öğrenci oolanlar vardır belki daha sağlam bir bilgi alırız diye buraya danışmak istedim.

kan alma damar yolu acma gibi işlemleri için elini kullanabiliyor mu ? Cok büyük bir kısıtlaması yoksa tıp okuyabilir sanki ama ilerde cerrah olmasında problem cıkar gibi geldi bana.yakınlarda bir uzmana götürseniz hareketlerini kontrol ederek yardımcı olur diye düşünüyorum kazansa bile başlamak için Sağlık raporu isteniyor çünkü

Henüz öyle mi tecrübe edinmedi. Günlük hayatında hiç bir engeli yok. İşaret parmağı yerine orta parmağını kullanıyor . Ama.saglikta ince işler olduğu için belki sorun olur diye dusunduk

Önemli olan sağ veya sol hangi tarafı kullanıyor? Ve parmak hangi tarafta kesik?
Zor olacaktır özellikle cerrahlik ama imkansız diye bisey tabi ki yok.

Psikiyatrist olmak ister mi bilemiyorum. Ama okurken notlarını vs etkiler mi acaba .

Acıkcası bir doktora danısın.şimdi hareketlerini bilmediğim için kesin konuşmak istemedim.zaten konuştuğunuz doktordan rapor olayını öğrenirsiniz.tıp fakültesini bitirdikten sonra kolay zaten kendine uygun bir bölüm mutlaka bulucaktır uzmanlık düşünürse

Saglak kendisi. Sol elinin isaret parmağı yok

Ben kendi görüşümü söyleyeyim. Bir şeycik olmaz.
Doğuştan beri Yok anladığım kadarıyla, zaten çoktan orta parmağını işaret parmak gibi kullanıyordur. Günlük hayatta yapamadığı bir şey var mı mesela?
kullanmadığı eli de olduğu için sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum.
Cerrahi branş seçmez, bunun dışında bir kaybı olmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…