İşaretler...

Ne güzel söyledin canım..Vardır herşeyde bişey diyorum ama işte yoruldum artık bende..

Yorulma canım.Umutsuz da olma kesinlikle.Her şer gibi görünen de bir hayır her hayır gibi görünen de vardır bir şer.Zamana bırak hepsini kendi canını da sıkma. Çünkü ne kadar canımızı sıksakta olsun veya olmasın diye kendimizi yıpratsakta her şey olacağına varıyor biz sadece üzülüp yıprandığımızla kalıyoruz.

Ahh bir yapabilsem onu işte herşey çözülecek belki de yapamıyorum işte çok denedim ama olmuyo maalesef

yanlış anlama sakın ama bu konudaki güçsüzlüğünü buna sığınarak kendi içinde örtüyor olabilirsin.. neyi doğru yapacağını bilemiyor olabilirsin, doğru olduğuna inandığın şeyi yap.. yanlış olsa ne olur ki en fazla ne kaybedersin.
ya da belki de şansına doğru şeyi yapmış olursun..

Canım belki senin ona yakınlaşmanı istiyordur , böyle düşünme. Hep derler Allah sevdiklerine sıkıntı verir ona daha çok yakınlaşsın diye derler. O hiç birşeyi unutmaz hiç bir kulunu görmezlikten gelmez olmuyorsa vardır bir hayır belkide daha iyisi seni bekliyordur sadece zamanının gelmesi lazım. Benimde çok kötü günlerim aylarım oldu. Çok dua ettim tam ümitsiz bir anımda herşey düzeldi sanki. Eminim seninde öyle olacaktır. Allah sabredenlerle birliktedir diyor ayette unutma

"Eğer Bana inanıyorsanız, Bana güvenin. Eğer güveniyorsanız, en kuvvetli sizsiniz."

Denemekten, cabalamaktan yorulup cesaretin kırıldığında, bil ki… ALLAH ne kadar uğraştığını görüyor
Kalbin taş kesilecek kadar ağladığında, bil ki… ALLAH döktüğün gözyaşlarını sayıyor
Bütün işlerin yolunda gidiyor ve teşekkür etmek için her an bir nedenin daha oluyorsa, bil ki… ALLAH seni kolluyor.

Naçizane bir kitap tavsiye etsem size, ben sıkıntıda olduğumda bana iyi gelmişti, bazı şeyleri daha kolay idrak etmiştim.

Dua ve Zikir - Ahmed Hulûsi.

(Netten de okuyabilirsiniz.)

Kesinlikle olan bize oluyor. Ama akışına bırakamıyorum öyle bir yapım yok kendimi bildim bileli böyleyim:)

Evet canım onu da denemedim değil ama ben her zaman hayatımda bişeyler kesinleşsin istiyorum. Öyle girdik bi yola bakalım ne olcak deyip devam edemiyorum çünkü bilmiyorum sonu nereye varıcak. Kendimi de düşünmem lazım belki çok üzülücem,belki çok sıkıntı çekicem..Olmayacak şey için neden bu kadar çekeyim ki..

zaten şu anda o üzüntüyü o sıkıntıyı çekiyorsun ama farkında mısın?
hayatta en kesinkes dediğin bişey bile kesin değildir sonuçlrını her ihtimalini hesaplayarak girdiğin bir işten de hiç beklemediğin şeylerle karşı karşıyakalabilirsin ki biz buna hayat diyoruz. hani biz planlar yaparken o gülüp geçen cinsten. kar zarar hesabı tabiki yap bu analitik bir düşünme biçimi, düşünme demiyorum. sadece doğru olduğuna inandığın şeyi yap o kadar.

Naçizane bir kitap tavsiye etsem size, ben sıkıntıda olduğumda bana iyi gelmişti, bazı şeyleri daha kolay idrak etmiştim.

O kitabı ben okudum hiç tanımadığım birisi önermişti vapurda giderken nasıl bakıyorsam denize atlamayacaksın dimi diye sormuştu :) Sonra konuştuk o sordu ben cevap verdim daha doğrusu çok bilgili bir adamdı görsem hatırlamam ve bana bu kitabı okumamı önerdi mevlevilik ile ilgili kitaplar önerdi. Bende kötü bir dönemydim o zamanlar. Çokta iyi gelmişti.

Tavsiyeniz için teşekkürler,araştıracağım:)

Aldığım en büyük işaret ; uyandığım yeni günle beraber soluduğum nefestir.

Bundan büyük işaret beklemedim hiç...

Hayattaysam ; hala yapmam gerekenler , benden kesilmemiş bir umut ve benim tüketmemem gereken hayallerim var demektir.

Sıvarım kollarımı...Listemde ne olmuş ne olmamış çok hesap kitap yapmam.Biraz sabır , biraz tevekkül , çokça gayretle ...artık olduğu kadarı nasip demek gerek !

Zaten hep içimdeki sese güvenir,öyle yaparım. Doğru olmadığına inanmadığım hiçbirşey yapmam. Ama bazen içimdeki ses yetersiz kalabiliyo o aşamada rehberlik edecek bir şey olsun istiyorum hayatımda, yaşadıklarıma,karşılaştığım olaylara bakıyorum değişen ne var bana ne anlatmak istiyorlar diye ama cık yok..Ya da ben anlamıyorum bilemiyorum..

Ya ben çok tezcanlıyım sabredemiyorum ki..
Onu bi yapabilsem çok daha iyi olcak ama..

benim de hayatımda çok fazla belirsizlikler oldu.ya da içinden çıkamadığım durumlar.öyle zamanlarda aynı senin gibi,bir işaret bir yol göstermesini istedim Allahtan.ama ben olayı abartıp ,bildiğin;''şunu yapma''ya da ''bunu yap'' denmesini diledim rüyamda falan:)çünkü bazı konularda çok ahmakça davranıyorum ve mücadelede ısrarcı oluyorum.fakat aslında bu kadar belirgin bir işaretin gelmesini boş yere bekledim.çünkü zaten işaretler biz yaşarken veriliyor ama türlü sebeplerle görmezden geliyoruz.özelllikle Allahın sevgili kuluysak daha da çok görülüyor bu işaretler.somut bir örnek vermem gerekirse;biri var diyelim hayatımda.ve o insanlar ilgili daha baştan beri çeşitli olumsuzluklar yaşadıysam,Allah karşıma türlü türlü pisliklerini çıkardıysa işte bunlar işaret.yani o kişiden hayır yok demek.ama ben yine de mücadele etmeyi seçiyorum bi çok konuda.bu çok yanlış sonuçlar doğuruyor.hemen o kişiden ya da o durumdan uzaklaşmam için bir sürü işaret veriliyor ama benim basiretim bağlanıor ve uzaklaşamaıyorum.sonu acı oluyor.bi de rüyamda da bir çok şeyi önceden görüp hissediyorum özellikle olumsuz şeyleri....mühim olan bu işaretleri görmezden gelmemek ve mantıklı karar vermek aslında.:44:

Son düzenleme:
Arkadaşım hiç bir zaman Allah'tan ümidini kesme dualarımız bu dünyada olmazsa bile ahirette kabul olur eger çok istedigin bir iş olmuyorsa hiçbir zaman isyan etme demekki o iş hayırlı bir iş degilmiş bazen hayır olarak gördüklerimiz şer şer olarak gördüklerimiz hayır olabiliyor sen hiçbir zaman ümidini yitirme dualarını et her zaman dedigim gibi bu dünyada olmazsa bile ahirette inşallah karşılıgını alırsın

Allah'tan ümit kesilmez, bir şeyi vermiyorsa vardır bildiği

Ancak şunu belirtmek isterim onu yukarıdaki diye ifade etmek, çok büyük bir günahtır ve saygısızlıktır ! İslam alimleri özellikle bu tabirin altını çizmiştir.

O yukarıda değil, her yerdedir, kullarına şah damarından yakındır

Son düzenleme:
Evet çok oldu...
Herşey bir yana, yukarıdaki ne kadar talihsiz bir tabir, daha çok kıvranırsınız bu üslupla...

Zaten yukarıdaki diye bahsetmek isyan etmekle alakalı. Alaycı bir ifade gibi. Dikkat etmek lazım...

Arkadaşım olayı saptırmamanı rica ediyorum.Anlayışın için şimdiden teşekkür ederim.

Evet çok oldu...
Herşey bir yana, yukarıdaki ne kadar talihsiz bir tabir, daha çok kıvranırsınız bu üslupla...

Siz kimsiniz ki benim inancımı,uslubumu yargılayabiliyorsunuz? Ne demek daha çok kıvranırsınız? Ayıp bir şey yaptığınız.Rica ediyorum insan olalım insanları anlayalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…