İşaretler...

ladyb0

berenimo
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
348
3
118
Ankara
Arkadaşlar sıkılıp daraldığınızda,belirsizlik içindeyken yukarıdan işaret bekleyip de aldığınız oldu mu hiç? :)
Ne bileyim karşılaştığınız bir olay ya da bir kişi vasıtasıyla veya rüyanızda, ya da başka bir şekilde birşeyleri anladınız mı?
Sanırım yukardaki beni görmezden geliyor 7 aydır kıvranıp duruyorum:/

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah ile kul arasında yaşananların anlatılmaması gerektiği taraftarıyım...

inandırıcı olmayacaktır çünkü...

ve Yaradanın da sizi görmezden geldiğini düşünmüyorum,
emin olabilirsiniz ki ; günün birinde daha iyi bir kapıyı size açacağı için bekletiyordur 7 aydır...

Öyle deme sen bence :)
Benim oldu tabi kritik kararlar vermek zorunda olduğumda yaparım genelde bunu.. Mesela bir karar vermem lazım ve iki seçenekte eşit gibi o zaman diyorum ki "Allahım bana bir işaret yolla da hayırlısı ne ise onu yapayım, yanlış birşey yapmak istemiyorum" sonra bir şekilde önüme bakabiliyorum ve kararımı verebiliyorum.. :)

Saygı duyarım..Tabiki yaşananlar Allah ile kul araında kalır..Amacım o değil..
Fakat benim istediğim biraz tavsiyeydi..Yaşamış tecrübe etmiş insanlardan..

Benim durumum biraz garip.
Mesela bir iş için inat ettim.
İş,aile,aşk,okul vs. tüm hayatımı isteğimin üzerine yönelttim.
Var gücümle çabalarım,olması için cebelleşirim.
Dualarımı eksik etmem ama öyle işaret falan da istemem.
Pat diye bir olay olur,o iş ya gerçekleşir ya da gerçekleşmemesi için öyle bir sebep çıkar ki karşıma ağzım dilim bağlanır.
Nasip der,tevekküle sığınırım.
Daha bu sabah düşünmüştüm bunu. Yıllardır hayatımda böyle.
Aslında herşey olması gerektiği gibi oluyor,zamanı ve mekanı. Ama kendimi hırpalamaya ve için için kurmaya devam ediyorum işte.

bunu ben de hep merak etmişimdir
bazen bir şeyi çok istiyorsun uğraşıyorsun dualar ediyorsun ama olmuyor bir türlü kısmet olmuyor
ama bir şey var ya hani hep denir bir şeyden ne zaman vazgeçsen olur diye ona inanmaya başladım artık
her şeyin hayırlısı olsun diye diye gidiyoruz bakalım...

Kesinlike bir şeyin olması gerekiyosa olur..Olmayacağı varsa da olmaz..
Ama işte insan her zaman akışına bırakamıyor hele ki ben yani:)

Ben vazgeçtikten sonra gelmiş gelmemiş ne önemi kalır...

Yukarıdan medet ummak biraz insanın kendini rahatlatması gibi bence.
Yani kimisinin duası kabul olur, kimisi yıllarca yalvarsa yakarsa olmaz. bunun nedeni yukarıyla ilgili değil, insanın hayatıyla ve yaptıklarıyla ilgili bana göre.
Olmasını istediğin bir şeyin gerektirdiklerini yeterince yaparsan, çalışırsan, zaten oluyor.

Kesinlike bir şeyin olması gerekiyosa olur..Olmayacağı varsa da olmaz..
Ama işte insan her zaman akışına bırakamıyor hele ki ben yani:)

Ben de bırakamıyorum canım.
Mevlam vermiyor,vermiyor,vermiyor...
Ben ağla,cebelleş,"neden" diye sorgula...
Sonra al bak diye öyle bir gözüme sokuyor ki "şükürler olsun ki vermemişsin" diyorum dualarımda bu defa...

Birşey olmuyorsa mutlaka bir nedeni vardır. Belkide ona daha fazla yakınlaşmanı istiyordur. Ne demiş peygamber efendimiz " Allah Sıkıntılı Kapleri sever"..

Şanslısın valla en azından bişey oluyo ya vazgeçiyosun ya da devam ediyosun:)
Bende o da yok hayırlısı bakalım diyorum artık. Tek yapabilceğim bu...

orasını bilemem ama bazen ne yaparsan yap olmuyor
bazen de hiç üstüne düşmediğin şey pat diye oluveriyor
insan hayatta hep en çok sevdiği istediği şeyle sınanırmış
buna çok inanıyorum

Gerçekten çok doğru.. Sınav ne zaman bitecek çok merak ediyorum:)

Allahu teala hiç bir kulunu görmezden gelmez ve çekemeyeceği yükü de vermez.
Hangimizin sıkıntısız zamanı var ki hepimiz yaşıyoruz sıkıntılı sancılı dönemler canım.
Başına bir durum gediyse sıkıntın varsa bil ki rabbin senin de sesini duymak istiyordur senden dua istiyordur.
Hayatında ayrıca bir şeyler yolunda gitmiyorsa bil ki ya olmaması gerektiği içindir ya da hayırlı değildir senin için canım benim.
O yüzden sıkıntılarının gelip geçici olduğunu düşünmeye çalış lelrini açıp semaya içten bir dua et çünkü rabbimiz hep bizle.

ölünce :) yaşadığımız sürece imtihan edileceğiz biliyorsun ki
hayatımızda kötü olanlar gibi iyi olan şeyler de imtihan vesilesi
ben de senin gibi belirsizlikler yaşıyorum hayatımda bu yüzden seni çok iyi anlıyorum
dolayısıyla bu konular üzerinde biraz kafa yormuş biriyim
yakında sıyırmazsam iyidir

ohoooo oturup çok beklediğim yalvardığım oldu... aylarca hatta yıllarca bunu neden yaşadğımı anlayacak bir neden var allahım bana dediğim çok oldu..
aradan çok zaman geçti, mesaj ya gelmedi ya da ben onu anlayacak ferasete ve gönle sahip değildim o yüzden bişi diyemem..
ama mesaj dediğin şey öyle herkese verilecek bir hediye değil onu anladım.. benim kendi başıma bir karar verip yoluma devam etmem gerekiyordu öğrendim..
birşeyler beklemek yerine harekete geç kendin karar ver ve uygula...

Ne güzel söyledin canım..Vardır herşeyde bişey diyorum ama işte yoruldum artık bende..

Aynen bende o yolda gidiyorum bakalım sonumuz ne olcak:)

Ahh bir yapabilsem onu işte herşey çözülecek belki de yapamıyorum işte çok denedim ama olmuyo maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…