işden ayrılmak istiyorum ama....

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
kızlar artık gerçekten tahammül edemiyorum bu iş yerine.. adam gözümün içine bakabaka yalan söylüyor bana. yarım gün izini çok görüyor.. bencilliklerinden ve herkesin hakkını yemelerinden çok sıkıldım. tahammülüm kalmadı artık.. şimdi şu an istifamı verip çıkmak istiyorum ama başka bi iş bulmadan da çıkamam. iş bulup çıkmak istesem bu defa hukuken hemen ayrılamam.. kendime güveni yitirdim zaten burda... napcam bilmiyorum.. işçi işverene en az kaç gün önceden işden ayrılacağını bil dirmesi gerekir.. napmalıyım ben sizce ?:26:

Son düzenleme:

15 gün önceden haber verilir diye biliyorum ben.

cnm ben özel bi firmada yöneticiyim bnmde çalışanlarım var mümkün olduğunca anlayşlı olmaya çalışıorum ben ama sni çok üzmüşler sanırım çalıştığım süreye bağlı olmakla beraber en az 15 gün öncesinden haber vermen lazım ayrılacağını ihbar süresi var çnkü peki ne iş yapıosun neden bu ani kararı verdin

önmuhasebe canım ama aklına gelen her işi ben yapıyorum ofisde.. tel-fax-fatura-fiş-yemek-temizlik-çay-alışveriş aklıana gelebilecek tüm ofis işleri.. artık gerçekten çok yoruldum çok sıkıldım..resmi tatil yok, yıllık izin yok, zor bela izin istersin işin olur yada hasta olursun yarım gün bile değil 1-2 saat izin verirler anca.. küçük bi şt olduğu için direkt işverenle dipdibesin.. sürekli tepende her yaptığını eleştiren ve beğenmeyen bi insan bunaldım gerçekten.. şu an sabrımı taşıransa.; annem geldi şehir dışından ve yarım gün yada bi gün izin istedim beni dün 3 gibi gönderdi. güya izin kullandım. bugün işi olduğunu söylemişti. ama gün bitti pc başında oturmaktan başka hiç bişi yapmadı.. o kadar kızgınım ki anlatamam.. daha sayamadım bi çok şey var..

ne kadar süredir orada çalışıyorsun? çalışma süresine göre ihbar süresi değişiyor çünkü.
bence ufak ufak yeni bir iş ara ve işini bulmadan çıkma. o zamana kadar da görmezden gel, kendi işine bak etrafını yok farzet bence.

kaç yıldır calıstıgına baglı 6 aya kadar 15 gün öncesinden 1 yıl ise 1 ay öncesinden 1 yıldan daha uzun ise 6-8 hafta arasında değişir ihbar tazminatı almak istiyorsan bunlara baglı kalmalısın yok ben bir an önce kurtulayım dıyorsan helallık alıp cıkarsın

Bence iş aramaya başlayın, ama iş ararken şu an çalıştığınızı ve işe başlayabileceğiniz tarihi de belirtin.
Aslında uygulamada işverenler ihbar sürelerini dikkate almayabiliyor ama sizinki dikkate alacak kişilikte sanırım.

Eğer orada 6 ayı geçmediniz ise hukuken hemen istifa edip bugün bile ayrılabilirsin.
Ama 6 ayı geçti ise ihbar süren başlıyor, sanırım 2 haftadan başlayıp her 6 ayda birer hafta artarak devam ediyordu..
Ben de size yakın bir durumdayım diyebilirim aslında, memnun değilim kesinlikle ancak beklediğim şeyler var işte..
Neyse Allah kurtarsın, sıkma canını.. ama bir yandan işsizmiş gibi iş aramaya başla mutlaka..

şu an iş bulsam kimse 6 hafta beklemez ki çok zor bu durumda iş bulup ayrılmam.. ihbar süresini de herşeyde olduğu gibi kendi lehine kullanacağına eminimmm...

canım benim çok iyi anlıyorum seni. buna benzer şeyleri bende yaşadım.iyi niyet maskesi altında yapmıyorlar mı yapacaklarını insan iyice çileden çıkıyor valla.ben öyle daralmıştımki yeni iş bulmadan ayrıldım sonra çok zzorluk çektim. aman haa sakın sakın yeni bir iş bulmadan çıkma. hakkında hayırlısı olsun.

1 yıl 7 ay oldu canım o zaman 4 hafta önceden falan olmuyor mu ?:26:

aynen canım derdini anlatsan iyi niyet maskesine bürünür.. sabrım kalmadı artık yaa

6 ay önce eşim iş değiştirdi o zamanlar iyi arastırmısım ben ve ve iş yerınde ancak 1 ay kala söyleyebildi calıstıgı süre 2.5 yıl cıvarı birşeydı hesaplattı alacak vereceklerini erken haber vermediği ıcın ihbarını kestiler ama esimin cebınden herhanbı bır para cıkmadı işverende sorun yapmadı cıkısını aldı

Son düzenleme:

6 aydan az çalışsa bile 2 hafta önceden bildirmek zorunda

ama şöyle de birşey var, işverenler istifa eden çalışanlarını hemen göndermek de isteyebiliyorlaer, yani ihbar kullandırtmayan da oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…