İşe başladım eşimin tavırları.

Oncelikle isiniz hayirli olsun. Oturum yoksa hesap acmazlar. Aile birlesimi ile oturum iznini uzatamiyorsaniz ise girdikten sonra is kontrati ile calisma izni ve oturum iznine basvurabilirsiniz. Kayitli bir is size her kapiyi acar. Bir arkadasim pizzacida calisarak londrada 9 sene kalmisti.Her 6 ayda calisma izni cikartiyormus. Cok zor degil, internetten randevu alip gidiyorsunuz, muhtemelen internet sayfasinda Turkce secenegi vardir, yabancilar subesinde Turkce konusan tercuman olabilir. Bir arkadasinizi yaninizda goturebilirsiniz. Zaten evraklari verseniz yeterli olur. Google translate kullanirsiniz. Gozunuzde buyuttugunuz kadar zor isler degil. Yardimci oluyorlar.
Maalesef işi bıraktım.Eşimle parasal konularda kavga ettik .O an öfkeyle işi bıraktım .

Kalmak istiyorsanız bi iş arkadaşınıza rica edin gidin beraber halledin oturum işini
Ama sanırım eşinizden ayrılıyorsunuz
Bu durumda da hakkınızda hayırlısı olsun
Ayrılmıyorum .Bir süre Türkiye’ye gidip psikolojik destek alcam .2 senede çok zor şeyler yaşadık .Terapiyle olacak mesele değil ilaç tedavisi alcam muhtemelen.Ondan sonra Bulgaristan’a döncem .Orada evimiz var ,yaşadığımız bölgede Türk nüfusu çok .Dil sorunu yaşamıyorum .Fabrikada iş var oraya girip çalışcam .Eşim araba almadan dönmem diyor .O bir yıl kadar kalcak burada .

Konuşmadan konuşmaya fark vardır .Zaten üslubu beni rahatsız etti .Bir de bu konuşma işten yorgun gelmişim dökülüyorum .Kendi yaptığım yemeği yemiş duşunu almış dinleniyor .Öğlen markete gidip sigara almıştım .İçtiğim sigaranın hesabını yapınca döndü dolaştı içme o zaman yok borçları kendi başıma yapmadım .Senin maaşından kescem dedi .Zaten maaş onun hesaba yatacak ve aldığı para benim kazandığımın 2 misli .Benim de zoruma gitti o şekilde konuşması .Aslında bunca sıkıntıyı yersiz çekiyoruzda .Bulgaristan’da evimiz var eşyalarımızı yeniledik orada iş imkanımızda var .Israrla Almanya’da para çok yok daha iyi yerlere gelicez hayaliyle benim sözümü dinlemeyip ,istemediğim bir yere ve çalışmak istemediğim bir işe kardeşinin yönlendirmesi ve ısrarıyla mecbur etti .Hadi deneyelim dedim .Almanya’da ev kiralamak rakamlar uçuk eşya almak çok güç neyse evi güç bela tuttuk eşya alamadık .Bir kaç parça 2. El eşya 2 kişi sigara içiyoruz mutfak masrafı .Üstüne üstlük 2 ay çalışmadı .Kardeşine borçlandık .Tamam kazanıyorsun ancak masraflar ağır borçlar maddi sıkıntılar birbirimizi yemeye başladık .Oysaki kendi evimizde ikimiz çalışıp rahatlıkla geçinecektik .Bunca borca girmeyecektikte .Ancak kafa yapıları farklı onlardaki mantalite Avrupa’da para çok iyide Avrupa kazandırıyor ancak canını alıyor .Ağır işlerde çalışıp yüksek kiraları ödemek faturalarla boğuşuyorsun .Çok eskiden gelen tutunan insanlar var ancak adamların 20,30 seneleri geberene kadar çalışmakla geçmiş .İnsanların bu hırslarına da anlam veremiyorum .Belki çocuğum olsa hadi gelecek eğitim kaygısını düşünüp çekerimde .Gelmişim 40 yaşına daha bu kadar yaşayacakmıyımki?bunca sıkıntı rezilliğe ne gerek var .Bunu eşime anlatamıyorum .Hep başkalarının maddi durumlarıyla kendini kıyaslıyor .Oysaki bunca hırsa ne gerek var .Anlaşmazlık nedenlerimiz o kadar çokki .
Tabi öyle doğru diyosun bişey söylenicekse bile bi söyleme şekli olur doğru konuşmamış doüğru ifadeler kullanmamış o anlamda

Back
X