İşe başlama donemi ve ayrilim kaygısı

Padmeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
13
10
88
38
Merhaba hanimlar,
Psikolog yardimi almaya calisiyorum ama benzer durumu yasayan varsa nolur bir oneri bana :(

11 aylik bebegim var ise başlamak zorunda kaldim, ilk iki gun yalnizca uykuya gecislerde agladi biraz, ananesi bakiyor ve bebegim memede uykuya geçiyor.
Yalniz uc gündür uyku saatinden baslayarak saatlerce agliyor ve asla ananesine gitmiyor, babasi evde calistigi icin idare etmeye çalışıyor ama bir sure sonra sanirim beni aradigi icin o da sakinlestiremiyor cok cok agliyor araliksiz. Tek kiside iki kiisde idare edemiyorlar. Babasini da tuvalete bile birakmiyormis. Ben eve gidince sakinlesiyor haliyle ananesine tepki vermiyor bisey yokmus gibi ama gun icerisinde çok kötü duruma geliyor. Benzer durumu yasayan var mi neler yapti, ne kadar sure de alisti ne olur bir oneri bana 🙏

Çocuğum yok ama yorum yapabilirim herhalde. Çocuk bu her şeye alışır. İki gün arar üç gün arar zamanla bu düzene alışır o yüzden pes etmeyin. Ablama evde babam bakmış annem çalışırken.

Zaman verin alışır şuan sizi arıyor
11 aylık olunca onu bıraktığınızın farkında

14aylikken ben de bırakmıştım anane baktı,Bir aya kadar agladi.Alisacak merak etmeyin.Sabah bizden ayrılmak istemiyordu,yıkıyordu ortalığı.Sonra alıştı,tepki bile vermedi,aramadı bizi😂

Merhaba hanimlar,
Psikolog yardimi almaya calisiyorum ama benzer durumu yasayan varsa nolur bir oneri bana :KK43:

11 aylik bebegim var ise başlamak zorunda kaldim, ilk iki gun yalnizca uykuya gecislerde agladi biraz, ananesi bakiyor ve bebegim memede uykuya geçiyor.
Yalniz uc gündür uyku saatinden baslayarak saatlerce agliyor ve asla ananesine gitmiyor, babasi evde calistigi icin idare etmeye çalışıyor ama bir sure sonra sanirim beni aradigi icin o da sakinlestiremiyor cok cok agliyor araliksiz. Tek kiside iki kiisde idare edemiyorlar. Babasini da tuvalete bile birakmiyormis. Ben eve gidince sakinlesiyor haliyle ananesine tepki vermiyor bisey yokmus gibi ama gun icerisinde çok kötü duruma geliyor. Benzer durumu yasayan var mi neler yapti, ne kadar sure de alisti ne olur bir oneri bana 🙏
Ben bebeğim üç aylıkken döndüm işe. Benzer bir süreç yaşadık ama daha çabuk atlattı. Gerçi halen pazartesi günleri diğer günlere göre daha huysuz oluyor.

14aylikken ben de bırakmıştım anane baktı,Bir aya kadar agladi.Alisacak merak etmeyin.Sabah bizden ayrılmak istemiyordu,yıkıyordu ortalığı.Sonra alıştı,tepki bile vermedi,aramadı bizi😂
Gun icerisinde sakinlesmemesi cok endiselendiriyor beni, sabah bir sekilde sakinlestiriyorlar. Uyku geldikten sonra isler sarpa sariyor. Umarim bizimki daha kisa surer :( diş cikariyor belki ondandir diye umut ediyorum ama bakalim. Teşekkür ederim nazik cevabiniz icin

Ben bebeğim üç aylıkken döndüm işe. Benzer bir süreç yaşadık ama daha çabuk atlattı. Gerçi halen pazartesi günleri diğer günlere göre daha huysuz oluyor.
Biyolojik olarak gun ve saat kavramino anlayabiliyorlarmis. Zor bir dönem anneler icin sizinki cok daha küçükmüş, size daha zor olmustur belki. Teşekkür ederim nazik cevabiniz icin size de 🙏

Yanina tülbent yada gömleğinizimi biraksaniz kokunuz etrafda olsun bol bol cee cee oyunu oynayin evdeyken

Size ait kokunuzun sindiği bir eşyanız olsun bebeğinizin yanında o biraz işe yarıyor yani en azından biz de işe yaramıştı. Ben işe başladığımda da 7 aylıktı bebeğim şimdi 15 aylık bazen umurunda bile olmuyor gidiyor olmam :KK45: çocuklar bizden daha hızlı adapte oluyor her şeye. Alışacaktır merak etmeyin.

Bebeklerde güvenli bağlanma olunca ayrılırken pek sorun olmuyor. Yeğenimi bazen ablam bize bırakırdı. Ablamın kucağındayken bana hemen gelirdi. İlgili olduğu zamanlar kardeşimde de duruyordu. Nadiren ağlama krizlerine girerdi. O da emmek istediği zamanlardaydı. Oyalayacak bir şeyler bulurdum ama dediğiniz gibi de bazen tuvalete gidecek vakti zor bulurdum tek başımayken.

Merhaba hanimlar,
Psikolog yardimi almaya calisiyorum ama benzer durumu yasayan varsa nolur bir oneri bana :KK43:

Bende 2 yaşına girmek üzereyken başladım. Ama arayışa geçmeden önce memeden ayırdım. Hem benden hem de memeden ayrılmak zor geleceğini düşündüm. 22 aylıkken ayırdım. Muhtemelen sizin ki de hem anneden ayrılmak hem memeden ayrılmak zor gelmiştir. Şu durumda nasıl olur bilemedim daha çok küçük gün içinde görüntülü konuşsanız belki özlemi biraz diner birde uyurken sizin kokunuzun olduğu bişey bıraksanız belki biraz daha hafifler özlemi

babasıyla akşamlarıda vakit geçirsin bence biraz ona alışması daha iyi olur evde olduğu için

Back
X