İşe başlama sendromu ılk gunden sıkıldım yardım:(

scarlette

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2010
3.475
1
0
İstanbul
arkadaslar merhaba...
ıse basladım sonunda calısma hayatının kolay olmadıgını
emek olmadan yemek olmadıgını bılıyorum.
ama ılk gunden cok sıkıldım bunaldım sanırım ıstedıgım ıs bu degıl benım
suan sartlarım ıyı baslangıc ıcın. part time calısıcam.
acemılıgımden dolayı ılk fırcamıda yedım vs.
ozetle ben yasım genc olmasına ragmen kendı ısımı ıstıyorum
yada calısmak ıstemıyorum ılk gun dıye mı boyle cok sıkıldım
yorumlarınız ıcın sımdıden tesekkurler...

ne iş yapıyosun
kendi işini yapma fikrin çok güzel, umarım bi gün bu hayalini gerçekleştirirsin ama kendi işin oluncada en azından düzen oturtana kadar çok çalışmalısın

İlk gün olduğu için böyledir sanırım.Zamanla oturacaktır.Ne de olsa alışkın olmadığınız bir ortam.​

eğer bir işe girip ilk günden sıkıldıysan sonrasındada sıkılırsın bende bir kuaför salonunda işe girmiştim en çok sevdiğim ve elimin yatkın olduğu işti ama ilk günden sıkıldım patron kızın ki benden 5 yaş büyük onun fırçalaması kendini bişi sanması patron die hava yapması beni çıldırtmıştı bir süre dayanmaya sevmeye çalıştım iş yerimi ama sevemedim ederim böyle işin içine dedim daha günümün mesai saati dolmadan çıktım gittim bidahada uğramadım paramı da alamadım lanet olsun böyle işe dedm

eğer bir işe girip ilk günden sıkıldıysan sonrasındada sıkılırsın bende bir kuaför salonunda işe girmiştim en çok sevdiğim ve elimin yatkın olduğu işti ama ilk günden sıkıldım patron kızın ki benden 5 yaş büyük onun fırçalaması kendini bişi sanması patron die hava yapması beni çıldırtmıştı bir süre dayanmaya sevmeye çalıştım iş yerimi ama sevemedim ederim böyle işin içine dedim daha günümün mesai saati dolmadan çıktım gittim bidahada uğramadım paramı da alamadım lanet olsun böyle işe dedm

İlk günden sıkılmak?
Çevrede bu kadar çok işsiz insan varken,sizin elinizde çalışma imkanı varken sıkılmak çok ayıp bence.
Hele ki ilk günler en heyecanlı anlardır,madem sıkıldınız işi bırakın bence,ihtiyacı olan biri girsin yerinize,o sıkılmayı düşünmez,eve getireceği ekmeği,ödeyeceği faturayı hesaplar en azından.

Alışırsın alışırsın, olmadı bırakırsın. Ama hemen pes etme derim, Part time zaten, bence devam etmelisin.

ilk gün insanlar hevesli olur genelde yeni işe başladığı için. acaba çok fazla birşey yaptırmadılar da zamanın boş geçti diye sıkılmış olabilir misin? fırça her yerde olur, onu o kadar takma. hem part time çalışıyorsun hem sıkıldıysan, tam gün çalışsan ne yapacaksın? inşallah kendi işini kurma fırsatın olur ilerde ama unutmaki insan kendi işi olduğu zaman daha çok çalışıyor ...

malesef tecrübe edinmek icin bi süre ezilmek gerekiyor
bunlar en basta zorunuza gitmemeli tabi sınırında oldukça
sonradan kendi işinizi kurabilirsiniz
tecrübesizken kurduğunuz iş zaten sürekli olmaz

Yeni genç nesil çok alem ne iş beğeniyor, nede çalışmak istiyor bıraksan ömürboyu sürecek ünileri ve eğlenceleri ,arkadaşlıkları tatlı gezip tozmaları emek vermeden para harcamaları zaten manyak üni hocalarda 1500tl vermeyen patronun yanında çalışmayın diyorlar mış ,kimlere kızayım bende şaşırdım

ilk tabi sıkılacaksın. bir kere kendini hapiste gibi hissedersin. ikincisi evrakların yerini bile bilmiyorsundur. üçüncüsüde eline bir evrak geçtiğinde onunla ilgili ne yapacapını bile kestiremezsin. ama sonuçta ne olur 3-4 ay sabredersin. sonrasında bir bakmışın her şey otomatiğe bağlnmış. :)
hı bir de ayın 15 inde gidersin maaşını çekersin. az veya çok farketmez benim alın terim dersin. (fakirleri düşünür onlar içinde dua edersin. belki maaşından biraz hayır yaparsın.)
e bunlar güzel şeyler bence :))))

Ah ah .. ben burda işsizlikten bunalıma girerim , kimileri işinden memnun olmaz kimileri girdiği işten sıkılır ..
dunya gercekten çok adaletsiz ..
Ne diyim size ..
Bırakın madem sıkıldınız eminim o işe sizden, benden bile daha muhtaç insanlar vardır ..

yoğun olamadığın içi zaman geçmek bilmiyor ve doğal olarak sıkılıyosun.

bi işi severek yapmak çok önemli yoksa çekilmez olur

Ne rezil insanlarmışız Yarabbim !
Bu yaptığınız linç başka birşey değil.
Yok iş beğenmiyormuş yok ayıpmış yok bilmemne..
Şaşırdım okudukça şaşırdım okudukça.
Sizden öğrenecek değiliz ayıbı.Biraz daha ileri gidilse ailelerimize de laf edilecek ne şımarık bir yetiştirilme tarzı diye.

Bence önemli olan bir işte huzurdur.Para değil.
Ben konu sahibine şimdilik dişini sıkmasını öneririm.Baktınız alışamadınız ayrılırsınız.
Şahsen ben de stajlarıma başlayacağım zaman heyecanlıydım.
Çok mutlu olduğum yerler de oldu mutsuz hissettiğim yerler de oldu.

Gittiğim yerlerden ve yaşadıklarımdan örnekler vereyim size.
Bir yerde yoğunluk var ama bana yok.
İnanılmaz stresli bir yer.Çalışma şartları çok ağır.
Haftanın bir günü gidiyordum ama migren ataklarım iki ayda bir olurken artık haftada bir atak geliyordu.
Pazartesi staj günümdü.Pazar gecesi bana uyku yoktu.
Sağlığım bozuldu.Ben orada sürekli bir çalışan olsam..Ne yani para kazanacağım diye sağlığımdan mı olayım ?
Staj arkadaşımla o işyerinden konu açtım mı ''aman aman kalsın '' der bana.

Diğer yerde iş de öğrettiler bir ezme durumu da yoktu.Diyaloğumda gayet iyiydi.
Şartlar da çok iyiydi.Çok memnun kaldım.

O stajlar bana şunu gösterdi,ne yapmak istiyorum nasıl bir ortamda çalışmak istiyorum ?
En azından part-time.Dediğim gibi bir ay hem kendinize hem işyerine bir şans verin. :)
Ondan sonra düşünceleriniz netleşir ona göre karar verirsiniz.

Haklısın ama insanların yorumları malesef ülkemizdeki işsizlik, parasızlık ve yaşam kaygısıyla şekilleniyor.
Keşke herkesin istediği işi yapabilme şansı olsa ünv mezunları bitirdikleri bölümlerde işe girebilseler ama olmuyor.
İş ortamında huzur ve mutluluk çok önemli lakin geçim sıkıntısı olan insanlar, çoluk çocuğuna ekmek götürmek için uğraşanlar,
kendine ait bir yaşam kurmak için uğraşanlar için bunu düşünmek lüks kaçıyor.
Konu sahibine tavsiyem evet imkanların da müsaitse mutlu olabileceğin bir işle uğraş ne kadar erken karar verirsen senin için o kadar iyi olur.
Yaşın ilerledikçe istediğin işe kaymak daha da zorlaşacaktır.

Konu sahibi de zaten olan bitenin farkında emek olmadan yemek olmayacağını belirtiyor,şımarık,iş beğenmeyen,rezil gençlerden biri olarak ben de farkındayım.
Fakat önemli olan insanları motive etmektir,ayıplamak değil.
Destek olmaktır,köstek olmak değil.

2 ay önce memnun olmadığım bir işten ayrıldım.sabah 8 akşam 8 çalışıyodum.haftada bir gün izin ve öğle arası yok.sabah kahvaltı akşam yemek hep iş yerinde yiyorduk.çok şükür elimde altın bileziğim var.zaten başlangıcımda da görüşmüştüm iş yeri sahibiyle ben uzun dönem düşünmüyorum.mesleğimle ilgili olan işler avrupa yakasındaydı ve yol bana çok sorun olucaktı.o yüzden bu yeri tercih ettim.kimseyi kınamak yada hor görmek değil benimkisi.ama orda en iyi eğitimli bendim.2 ünw bitirdim ve 3 sertifikam var.ama iş yeri sahibi aö i daha bu sene bitirdi.ve ukalalık aşağılama ve olmadık iş çıkarmalar çoktu.aslında eylül dönemine kadar çalışmayı düşünüyordum.ama mayıs ayında değişik bir iş yapıcaz çağrı merkezi kuruyoruz diyince ve beni önerince çok sinrilendim.açık açık konuştum.ben kabul etmiyorum ve haziran ayında çıkışımı isitiyorm dedim.ve 2 aydır evde olmaktan çokta memnunum

arkadaslar cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederim.
ama ben ıse ıhtıyacı olanların hakkını yedıgımı dusunmuyorum.
cunku ben huzur anlamında demıstım.
bu bu ıse ıhtıyacım olmadıgını gostermez.

yorumunuz ıcın tesekkur ederım

ilk qün qenelde insanlar heycanlı olur ama.)
Ben ilk basladıqımda zaman o kadar cabuk qecmistiki sıkılmaya waktim bile olmamıstı hadi wakit bitti qidiyorsun dediklerinde ben daha yeni qelmistim bile demistim.))
Halada sewiyorum sıkıldıqım zamanlarda oldu ama qenelde waktin nasıl qectiqini anlamıyorum.)
Su an yıılık izne cıktım ama keske cıkmasam diyorum ya ewde sıkıldım iste cok cabuk qeciyordu wakit anlamıyordum bile.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…