İşe başlayacağım korkuyorum

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.687
6.069
198
Merhaba
Okulların kapanmasına yakın her yere cv bırakmıştım, bir hafta once çağrıldım, ctesi de kabul edildiğim bildirildi. 2.üniversitemi okuyacağım, okul başlayana kadar çalışırım diye düşündüm. İşkur ile alındıgımız in 3 ay deneme süresi gibi zaten..
Bir hastanede hemşirelik yapacağım, üniversitede başka bölüm okudum ama özellerde hemşire olarak çalıştırılabiliyoruz. Şimdi evrak tamamlıyorum ama içimde bir korku var ya beceremezsem, ya yapamazsam diye. Hiç iş tecrübem yok.
Siz de işe başlarken böyle miydiniz? Nasıl aşacağım..

Enteresan. Hangi bölüm mezunusunuz ki hemşirelik yapabiliyorsunuz

Ne okudunuz merak ettim

Yani hemşirelik mezunu bu kadar işsiz varken neden sizi tercih ettiler

Net iş tanımını konuştunuz mu

Servis hemşiresi mi doktor yanı hemşiresi mi işiniz ne olacak

Öğrenir yaparsınız da teknik bilginiz yeterli mi onu biz bilemeyiz sağlık bakanlığı yeterli demiş

Hayır hayır kan alma bölümündeyim

niye korkuyosun ki? kimse iş tecrübesi ile doğmuyo anasının karnından. bir haftada alışırsın.

Yeni bir işe başlarken benzer korkular pek çok insanda olabilir. Ancak burada en önemli faktör sizin bu işi ne kadar yapmak isteyip istemediğinizdir. Endişeniz sadece acaba yapabilir miyim ise bunu ancak çalışmaya başladığınızda kendiniz keşfedebilirsiniz. Ama mevzu geçen işi yapmak isteyip istememe kararsızlığındaysanız iyice düşünün işe başlayın derim. İnsan istemediği bir işte çalışırken ne başkasına ne de kendisine faydası dokunmuyor malesef.

Ücretsiz izin dönüşü ben dr böyleydim sonra harala gürele alıştım,hayırlı olsun düşünüp düşünüp kendini kurma su akar yatağını bulur

Hayırlı olsun güzel bı tecrübe olacak...
Sadece sabırlı ve sakin olun yeterli çabucak adapte olursunuz

Hayırlı olsun. Soğukkanlı olmanızda fayda var. Alışırsınız ya.

Ayrıca ben anlamadım şimdi... hemşirelik okumayanlar da kan alabiliyor mu yani? Ben hastanelerde kan alan kişileri hep hemşirelik mezunları sanırdım.. yani sorulsa bana hemşirelik mezunlarını tercih ederim en azından. tedirgin oldum bak şimdi :/ bölümünüz neydi sizin?

Hayır hepsi hemşire değil, devlet hastanelerinde paramedikler,attler de kan alma bölümünde ya da acilde.
Bizim zaten yetkimiz var, işlemleri ameliyathanede yapıyoruz fark o..
Anestezi.
Tedirgin olacak ne var anlamadım? Kan alıyoruz altı üstü.

Muhtemelen çok az bir paraya kölelik yaptırılacak da ondan.
Hiç yapamayacağım diye düşünme üzgünüm moral bozmak gibi olmasın ama özel hastaneler kurt kapanı gibidir etinden sütünden faydalanırlar.

Bilmez miyim..
Malesef öyle ama aileme az da olsa destek olurum diye düşündüm.

Bende hemsireyim ve kuruma başladığımda hiç bir iş deneyimim yoktu :) stajlar hariç ama hiç sorun yaşamadım zamanla öğrendim deneyimli arkadaşlar öğretti şimdi ben öğretiyorum
Yaparsın merak etme :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…