İşe dönme konusu

pembefiyonklu1kiz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2024
338
116
18
35
İyi akşamlar herkese
2 aylık bebeğim var doğum iznim bitti 10 gün sonra işe dönme tarihim. 8 senedir aynı iş yerinde çalışıyorum işimi çok seviyorum çok şükür iş arkadaşlarım da her konuda yardımcı oldular bana gebeliğimde ve sonrasında. Bebeğim 8 aylık olana kadar yarım gün çalışacağım yani günde 4.5 saat onunda 1.5 saati süt iznim olacak. Ancak toplu kullandırılmıyor bizim iş yerinde hergün gideceğim. Bebeğime bu dört saatte annem bakacak. Çevrem daha çok küçük bir yaşına kadar kendin bak diyorlar ama ben iş hayatından çok uzaklaşmak istemiyorum uzaklaştıkça unutulacak pratikliği azalacak bir meslek grubundayım. Sizce bu kadar erken dönmem bebeğim açısından olumsuz bir durum yaratır mı? Günde dört saat çok mu olur ayrılık süresi? Şartlarım güzelken devam edeyim diyorum ama bebeğime haksızlıkta etmek istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum

4 saat bir şey değil iş yeri evinize yakın mı,1.5 saati süt izni ise 3 saat mi çalışacaksınız bence şartlar güzelse sizin için de bir nefes alma alanı olabilir

Bence gayet ideal, 4 saat dediğin zaten 12de biter günün kalanı seninhem eve tıkılmazsın, hem bebekle de çok zaman geçirirsin
Kesinlikle çok bunaldım ama çevremdekiler seni özler daha çok küçük falan diyince biraz kararsız kaldım bebeğimi üzmekte istemem anneme çok alışkın doğduğundan beri birlikteyiz beni çok arar mı bilmiyorum

Süt izni olmasa bile 4saat harika bi zaman size iyi bile gelebilir.. Bebeğe daha verimli bile olursunuz :) Kafanızı dağıtıp gelmeniz..
Sosyal hayata alışkın olunca çok zormuş evde olmak kötü maksatlı söylemiyorum sadece hiç ev hayatım olmadı çok bocalıyorum lohusalığın etkisi de var

Aman dört saat hemen geçer zaten. Ben olsam bu şartlarda kısa joşa iş başlarım. Aksi halde annelik ev vs derken kendinden geçiyor insan. Bir hazırlanıp saç baş düzeltip bir ortama gitmek bile çok iyi gelir. Zaten iki saatini uyur muhtemelen. Anneanne torun vakit geçirirler oh mis. Hiç hiç dert etmeyin hemen dönün, şartlar iyiymiş. Sekiz saat iş olsa dönmeyin derim ama bu şartlarda dönülür

Evet üç saat çalışmış oluyoruz çok yakın 10 dk aracımla
Bence çok iyi 3-4 saat evde uyusada beşiğinde durmayacak mı sonuçta (seni özler diyenler için yani 24 saat kucakta değildir bebek) uzun süreler değil ki. 8 aydan sonra nasıl olacak orası daha önemli bence çünkü bebek büyüdükce annesini arıyor, esas o zaman zor

4 saat çok iyi hiç düşünme bile. Simdi yeni diye dibinde durmak istiyorsun ama aylarca bebeğe yapişik evin icinde kendin de bikacaksin benim yok ama gorduklerim öyle en azindan.

Genelde uyuyup uyanıyor sürekli kucakta değil tabi henüz küçük. 8 aydan sonra da 8-15 çalışacağım

4 saat çok iyi hiç düşünme bile. Simdi yeni diye dibinde durmak istiyorsun ama aylarca bebeğe yapişik evin icinde kendin de bikacaksin benim yok ama gorduklerim öyle en azindan.
Çevremdeki kişiler bir saat bile ayrılamıyorum vicdanım el vermiyor falan diyince bende mi bir tuhaflık var dedim çünkü evde lohusalığında etkisiyle kafayı yiyecek gibi hissediyorum kafam dağılmıyor aynı düşüncelerle akşam oluyor akşamda eşime sarıyorum durduk yere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…