Ise donmek bebbek ?

Doğru söylüyorsunuz bebeklere imkani varsa bencede anne bakmalı 2 yıl, bende bunu derdim ama anne mutsuzsa evde depresyona giriyorsa çocuğuna iyi bakamaz diye düşünüyorum. Depresif olur, sinirli olur.. Benim kafam cok karişik gunum gunumu tutmuyor, lohusaligim cok zor geçti. Anksiyete hastasiydim hepsini bastan yasadim, emziriyorum diye ilac içmedim direndim şükür daha iyiyim simdilerde.. ama bazen yine bunalıyorum..1 ay icinde karar vereceğim. Yorum icin teşekkürler

1 sene beklesen gene bakıcıya vermeyecekmisin veya kreşe ne farkı var ki 6aylıkla 1yasın da bırakmanın
İlk bebeğiniz olduğunu düşünüyorum. Çünkü 6 ay ile 1 yaş arasında muazzam bir fark oluyor. Bir yaş civarında olan gelişime hayranlık duyuyorsunuz inanın.

İlk bebeğiniz olduğunu düşünüyorum. Çünkü 6 ay ile 1 yaş arasında muazzam bir fark oluyor. Bir yaş civarında olan gelişime hayranlık duyuyorsunuz inanın.
Anlatmak istediğim orda bebegin gelişim safhaları değildi
Ha 6aylıkken bırakıp işe dönmüş ha 1 yasındayken ikiside cok kücük bebek daha

Anlatmak istediğim orda bebegin gelişim safhaları değildi
Ha 6aylıkken bırakıp işe dönmüş ha 1 yasındayken ikiside cok kücük bebek daha
Tabi ki daha bebek ama anne açısından da fark oluyor. Bebegim 16 aylık olunca ise dönme durumum var. Şu an düşününce 6 ay ya da 9-10 ay civarına gore daha kolay ise dönmek. Ha ben isterim ki 3 yaşına kadar kendim buyuteyim. Ama şu an da isteklerini belirtiyor. İletişimi artık sadece benle değil, diğer insanlara da az çok derdini anlatıyor. Kendi vakit geçiriyor.Bunlar da annenin ise dönüşünu kolaylaştıran sebebler.

Her türlü zordur elbette cevremde bir yasındada bebek var 6 aylıkta ikiside konusamıyor yürüyemiyor henüz bilemiyorum bana ikiside cok kücük bebek geliyor kendimi düşünüyorum ikisindede sanırım aynı zorlugu yasarım

9 aylıkken ıse basladım cok ıyı geldı Gunduz ıste dınlendım , gece agzıma sıcıldı

iki çocuğunu da 3.5 aylıkken bırakmış çalışan bir anne olarak yazıyorum. herkeste aynı olmayabilir ama insan çalışma rutinine ve hayatın alışınca evde kalmak zor geliyor. depresyonu tetikliyor. bence işinize dönün size de iyi gelecektir. bebeğinize ayırdığınız zamanları da daha verimli geçireceksiniz emin olabilirsiniz bundan.

Burada bazı kimseler bebeğini bakıcıya emanet eden anneleri ne kadar kırdıklarını farkediyorlar mı acaba. Hayat her zaman sizin istediğiniz gibi ballı kaymak olmuyor hanımlar, insanlar maddi olarak da çalışmak zorunda olabiliyorlar. Ve sizin onları tenzih etmeniz, yaptığınız inanılmaz suçlayıcı tavırları silmiyor malesef. Herkes ister çocuğunun bütün gelişim evrelerini yanı başında izleyebilmek.

Kimi insanin buna maddi durumu elvermez, kimi insanin psikolojisi.

Hem çalışıp hem anne olmanın zorluklarını göze almak da kolay değil.

Maddi anlamda zorunlu değilsiniz, çok şanslısınız bence. Oğlunuzu bakıcıya bıraksanız da kötü anne olmayacaksınız buna inanın öncelikle.

Burada tartmaniz gereken bir konu var bana göre,
"İşim vazgeçilmez ve geri dönülemez bir iş mi?"
Kendimi sizin yerinize koyduğumda şöyle düşünürdüm,
Kendi mesleğimi zaten yapamıyorum, yönetici asistanıyım ve asla bulunmaz bir iş değil.
Eğer istersem çalışma hayatına istediğim zaman dönebilirim derdim. Ve olabildiğim kadar çocuğumun yaninda olurdum. Evde bunalmamak için de ergonomik bir kanguru alır sokak sokak gezerdim bebeğimle.

Umarım kendiniz ve bebeğiniz icin en doğru kararı verirsiniz

Çocuğunuz yaşam kalitesini etkilemeyecek ise dönün derim. Dünyanın bin bir türlü hali var. Temizlik vs. gibi konularla uğraşıp çocuğunuzun vaktinden çalmayın. Bu konuda da en azından haftanın 1-2 günü yardımcınız olsun. İş saatleriniz düzenliymiş zaten, kv desteği de olacaksa sorun yok bence.

Çocuğunuzun okula mesafeli olmasının nedeni sizin okula başlama durumuna kaygılı,
kararsız hatta kısmen isteksiz yaklaşmanız.
Duygular hele de olumsuz duygular bulaşıcıdır.
Annenin duygusunu ise diğer insanlara nazaran daha hızlı ve güçlü hisseder çocuklar.
Siz hazır olmadıkça,oğlunuzun okula karşı olumlu duygu ve istek beslemesi imkansız.
O nedenle gönlü mutmain olmayan ailelerin çocuklarını kayıt etmekte istekli olmam ben.
Önce aile ikna edilmeli,sonra çocuk.

Biz 36 ay itibariyle çocukların sosyal adaptasyonunun belli bir seviyeye ulaştığını dolayısıyla da düzenli bir sosyal ortam olan anaokuluna hazır olduğunu düşünürüz.
Bununla birlikte hazır bulunuşluğun süresi çocuktan çocuğa değişir ve bu durumu etkileyen pek çok faktör vardır.
Çocuğun mizacı,
kardeşinin olup-olmaması,
annenin çalışma durumu,
anne çalışıyorsa bakım verenin çocuğa yakınlığı,bakım verme tarzı,
ailenin dinamikleri,
ebeveynlik tarzı (otoriter,tutarsız,ilgisiz vb)
Bu faktörler çocuğun okula bakışını,
uyumunu ve etkinliklere katılımını etkiler.

Çocuğun karar mekanizmasına katılımını teşvik etmek önemli olmakla birlikte hangi kararlar?Sorusu önemli.
Okula başlama kararında çocuk değil ebeveyn etkili olmalıdır.
Çocuğa süt mü içmek istersin ıhlamur mu?
Hangi tişörtü giymek istersin?vb
Sorular sorulabilir ve bu çocuğu geliştirir.
Bununla birlikte daha önce deneyimlemediği bir durum olan okula başlama-devam etme konusunda çocuğa 'gitmek istiyor musun?' Diye sorulduğunda çocuk ne cevap vereceğini kestiremez.
Okul nasıl bir yer?Orda ne yapılır?
Bu soruların cevabı yok ki çocuğun zihninde.
İstediğimiz kadar anlatalım,
okul şeması, yaşamadan net şekillenmez.
Hele çocuk,annesinin olumsuz duygusunu da hissetiyse anneyi üzmemek için 'istemiyorum' der.
Dolayısıyla böyle önemli bir kararda,
karar verme sorumluluğunu çocuğa yüklemek onun gücünü aşan ve duygusal olarak onu zorlayan bir durum.
Kararı ebeveyn verip,çocuğu duruma hazırlamalı.
(okul ziyareti,okula başlama konulu hikaye kitapları,okulculuk oyunları vb)

Diğer konuya gelince 'evde mutlu olan çocuk' değil evi okul ortamına çeviren,
durmadan etkinlik yapılan,
çocuğun gereğinden fazla doyurulduğu ve kaygılı ailelerin çocukları okula zor alışıyor.
Tersine mutlu ailelerin ve güvenli bağlanmayı sağlayan ebeveynlerin çocuklarının okula oryantasyonu daha hızlı ve kolay oluyor.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.
Bu hafta okul bakma haftamiz oldu diyebilirim.

En içimize sinen okula, bayramdan sonra başlatacağız inşallah.
Özellikle kendisinin en rahat olduğu okulu tercih etmeyi düşünüyoruz.

Bu arada ne kadar belli de etmediğimi düşünsem de, dediğiniz gibi hislerim geçiyor olabilir..

Umarım ikimizde oryantasyonumuzu başarıyla tamamlariz

Benim bebegim 1 yaşında yeni döndüm işe ben de. Bebegimi çok özlüyorum. Koştur koştur geliyorum eve. Bence biraz vakit geçir.

Buda aslinda iyi bir psikoloji değil. Anne baba olmanin en önemli görevi ve en zoru çocuğunu birakmaktir. Bir birey yetiştirmektir.

Evet onun ihtiyaci var sensiz yemeye, arkadaşliklar kurmaya, uyumaya,.. Kendi korkularindan dolayi çocuğunu bunan mahrum birakma.

@bendimmm Bence iyi bir zaman işe başlamak için. Ben kizim 4 aylikken başlamiştim. Eğer olanağin varsa yari zaman yada 4/5 çalişabilirsin.

Ben 3,5 aylıkken işe döndüm.

İnsan sadece para kazanmak için çalışmaz ki, sigortası yatsın ister, sosyal hayatı olsun ister, yarın öbür gün maddi olarak sıkışınca yıllar sonra işe girmek zor olur, bu zorlukla karşılaşmamak ister o yüzden çalışır.

Eğer çocuğunuz özel gereksinimleri olan bir çocuk değilse 6 aylık işe başlayabilirsiniz, bir sürü anne var işe dönen.

Çocuğunuzu bakıcıya vermek sizi kötü anne yapmaz

Anne olsak da insaniz. Ise dönmek istiyorsan muhakkak don. Oğlum 7 buçuk aylık olduğunda ben de döneceğim. 7 24 evde olmak bana gore degil. Annem 2 saat gelip baktığında markete gidip gelince bile o günüm daha verimli geçiyor her acidan

Gorumcem de sizin gibiydi. Ve 6aylik iken dondu ise. Inanki Anne mutlu ise bebek de mutlu.

Ben kendim ilkinde 10 aylik iken ikinci de 8 aylik iken dondum. Ama haftada 30saat veya daha az calistim ikisindede.

Gorumcemin is saatleri sizin ki gibi

Yardimci simdide haftada 1 geliyor evi temizliyor cok tesekkurler yorum icin

N Evet depresyonu tetikliyor kesinlikle. Ins dogru kararı verebilirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…