Yok vazgecilmez bir is degil kesinlikle. Sadece yabanci bir şirket, ve rahat bir isim var.donmeyi dusunmuyordum zaten ama evde bunaldigim icin dusunmeye basladimBurada bazı kimseler bebeğini bakıcıya emanet eden anneleri ne kadar kırdıklarını farkediyorlar mı acaba. Hayat her zaman sizin istediğiniz gibi ballı kaymak olmuyor hanımlar, insanlar maddi olarak da çalışmak zorunda olabiliyorlar. Ve sizin onları tenzih etmeniz, yaptığınız inanılmaz suçlayıcı tavırları silmiyor malesef. Herkes ister çocuğunun bütün gelişim evrelerini yanı başında izleyebilmek.
Kimi insanin buna maddi durumu elvermez, kimi insanin psikolojisi.
Hem çalışıp hem anne olmanın zorluklarını göze almak da kolay değil.
Maddi anlamda zorunlu değilsiniz, çok şanslısınız bence. Oğlunuzu bakıcıya bıraksanız da kötü anne olmayacaksınız buna inanın öncelikle.
Burada tartmaniz gereken bir konu var bana göre,
"İşim vazgeçilmez ve geri dönülemez bir iş mi?"
Kendimi sizin yerinize koyduğumda şöyle düşünürdüm,
Kendi mesleğimi zaten yapamıyorum, yönetici asistanıyım ve asla bulunmaz bir iş değil.
Eğer istersem çalışma hayatına istediğim zaman dönebilirim derdim. Ve olabildiğim kadar çocuğumun yaninda olurdum. Evde bunalmamak için de ergonomik bir kanguru alır sokak sokak gezerdim bebeğimle.
Umarım kendiniz ve bebeğiniz icin en doğru kararı verirsiniz
kimseyi takma kalbinin sesini dinleN
Evet depresyonu tetikliyor kesinlikle. Ins dogru kararı verebilirim..
ne kadar moral veren bir yorum olmuş böyle!!!!!6 aylıkken nasıl bırakabiliyorsunuz ben anlamadım .Benimde üç buçuk aylık bebegim var ve hamilelik sürecimde çalışmadan geçti çünkü inanılmaz mide bulantılarım vardı .Evet bende sıkılıyorum ama benim sıkılmam arkadassizim ve istediğim gibi eskisi gibi para harcaamıyorum tabi bu canımı sıkıyor .Ama istediğim kadar parasız olayım 6 aylık bakıcıya bırakamam içim elvermez sizin imkanınız var ve sıkılıyorum diyorsunuz bence şımarıklık ediyorsunuz !
Cnm ikiside cok yakin ama bakmazlar.. haftada 1 gun 2 saat bile zor bırakıyorum ikisi de cocuk bakmaktan bıkmışlar..ne kadar moral veren bir yorum olmuş böyle!!!!!
6 aylıkken nasıl bırakıyormuş
kusura bakmayın da sizin gibi konuşanlar çok cahil benim gözümde
konu sahibi anneanne veya babaanne bakabilir mi? güveniyorsanız tabi
o zaman çok daha içiniz rahat eder.
Buda aslinda iyi bir psikoloji değil. Anne baba olmanin en önemli görevi ve en zoru çocuğunu birakmaktir. Bir birey yetiştirmektir.
Evet onun ihtiyaci var sensiz yemeye, arkadaşliklar kurmaya, uyumaya,.. Kendi korkularindan dolayi çocuğunu bunan mahrum birakma.
@bendimmm Bence iyi bir zaman işe başlamak için. Ben kizim 4 aylikken başlamiştim. Eğer olanağin varsa yari zaman yada 4/5 çalişabilirsin.
Bende sen gbiyim 3 yas kizim var maddi acidan zorlanmaya basladik ise girsem tum gun kizimi krese verme fikrj beni cok dusunduruyor cok fazla saat napicak ne edecek neden okadar saat orda dursunki diyorum ne bileyim duygularim karmakarisik.. konu sahibi calisan insan evde durmaya can atiyordum ama 3 yildir evdeyim doguma kadar calismistim ve suan gercekten bunaliyorm evde calismaya alismismiyiz sosyal ortam eksikligi mi cocuk bakiminin zorlugu mu ne boyle dusunduren blmiyormBu konuda herkesin görüşü farklıdır, ama ben 3 yaşındaki oğlumu henüz tam gün krese bırakıp çalışamıyorum...
Onu arkamda bırakıp çalışma fikri beni mutlu da etmiyor.
Başka yerde uyuması uyanması, yemesi içmesi tüm gününü kreste geçirmesi bana henüz sıcak gelemedi bir türlü..
Niyet ediyorum, beraber okullarda bakıyoruz..
Neresinden tutsam içime sinmiyor..
6 ay vs benim için imkansiz..
Bu arada hiç pişman olmadım asla, ama dediğim gibi herkesin ruh hali, maddi manevi içinde bulunduğu şartlara göre değişir bu..
Hayırlısı olsun inşallah sizin icin.
1 sene beklesen gene bakıcıya vermeyecekmisin veya kreşe ne farkı var ki 6aylıkla 1yasın da bırakmanın
Yardımcı mı vardı ben ev işleri bitirip kızıma zaman ayıramıyorum evde çok sorumluluk varÇ
Ben hiç işe dönmemeyi düşünmedim
Çocuğuma da şirketten bulduğum bakıcı baktı
Çok fazla da dert etmedim ama eve geldiğim anda her anımı bebeğe ayırdım yemek yediğim tabağı bile mutfağa götürmedim
Bu aradaki mesajımı okuduysanız bi sonraki mesajlarımıda okusaydınız keskesadece emme acisindan bile farkeder. 6 aylikken ki emme sıklığı ile 1 yas ayni mi.
Yardımcı mı vardı ben ev işleri bitirip kızıma zaman ayıramıyorum evde çok sorumluluk var
Suan 3 aylik olmak uzere diyemi bukadar zor bilmiyorum ama bırakıp hicbiryere çıkamıyorum. Annem ablamin yaninda oda dogurdu cunku kayinvalidem yazliga gitti belki de ondan bukadar bunaldim. Bebegim cok gazlı surekli ağlıyor. Goren herkes nekadar sıkıntılı bir bebek diyor :/ cok yalniz kaldim sanırım oyuzden is konusu gelince bukdr düşündüm...ilk iki yil yaninda durun bebeginizin maddi olarak ihtiyaciniz yoksa. 1. de hemen ise basladim mecburiyetten. 2. de genelde yanindaydim. neler kacirdigimi sonradan anladim. yasarken cok anlasilmiyor.
evde bunalmak zorunda da degilsiniz. ise giderken biraktiginiz gibi arada kayinvalidenize birakip gezmeye gidebilirisniz yada kurslara gidebilirsiniz. ben calisirken firsat bulup yapamadigim cogu seyi yapiyorum. hic sıkılmaya fırsat olmuyor. bebeginizle de gezebilirsiniz. digeri bir anda kocaman oldu. kucukluk resimlerine bakiyorum cogu seyi hatırlamiyorum bile. zorunlu hallerde elbette calisilir ama mecbur degilseniz cocugunuz sizden vagimsizlasincaya kadar bekleyin. 2 yasa kadar anneye cok ihtiyaci var.
Ay ne güzel hayatBakıcı vardı
Bebek küçükken iyi uyurdu bakıcı arada yemek yapardı
Akşam vs de eşim toplardı
Bakıcı süpürürdü vs
Yani sonuçta sofra toplama yarım saat onları eşim yapardı
Bebek uyuyunca da yatardım ben
Suan 3 aylik olmak uzere diyemi bukadar zor bilmiyorum ama bırakıp hicbiryere çıkamıyorum. Annem ablamin yaninda oda dogurdu cunku kayinvalidem yazliga gitti belki de ondan bukadar bunaldim. Bebegim cok gazlı surekli ağlıyor. Goren herkes nekadar sıkıntılı bir bebek diyor :/ cok yalniz kaldim sanırım oyuzden is konusu gelince bukdr düşündüm...
evet sonradan gördüm. zaten tum sayfalari okuyamiyorum her zaman. anne acısından hemen hemen ayni olur evet. hatta buyudukce birakmak daha zor oluyor.Bu aradaki mesajımı okuduysanız bi sonraki mesajlarımıda okusaydınız keske
Yine de size de cevap vereyim;
Bebek acısından değil anne acısından zorlugunu söylüyorum söylemek istiyorum orda
Ay ne güzel hayat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?