İşe girmekten korkmak 🧐

Konuyu okumadan yazıyorum kaçma kız korkma atla paracıklara
Ahahhaha benim de motivasyonum bu şu an😃
E sizi işi alacak olan insanlar da henüz iş tecrübenizin olmadığını bilerek sizi kabul etmiş olacaklar sonuçta 😊 merak etmeyin, alışma sürecinde herkese tolerans gösterilir. Korkmayın, insanın kendi parasını kazanması kadar güzel bir şey yok 🥰
evet zaten kendi paramı kazanacak olmak inanılmaz heveslendiriyor beni hayırlısı olsun inşallah🙏🏼

Hanımlar merhaba
Başlığın garip durduğuna bakmayın aslında tüm olayın net bir özeti. 3 ay oldu mezun olalı, aktif bir iş arama sürecinde değildim. Fakat beklenmedik bir şekilde oldukça kurumsal bir yerden birinin referans olması sonucu dönüş aldım. Henüz işe alınmak gibi kesin bir durum yok fakat kurumda çalışan biri referans olduğu için işe alınırsın diyorlar. Ama ben beklemiyordum ve kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Şımarıklık olarak algılamayın ama planlarım çok farklıydı şimdi elim ayağım dolaşıyor napıcam nasıl iş öğrenicem diye. Alışamazsam sonradan işten çıkmak çok daha zor olur. Bir akıl verin ne yapmalıyım?
Başlamadan alisamazsiniz

Kaygılarınızı anlıyorum ama yaparsınız :) olumlu taraflarından bakın aylarca iş arayabilirdiniz başlayın deneyin olmazsa yine bırakırsınız

Olmazsa çıkarsın ne kaybedeceksin ki ?

Dene bence bende ilk başta çok korktum şimdi artık çalışmadan yapamıyorum bana göre değil diyorum.

3 ay sonra düzenli geliriniz olduğunda para tatlı gelecek ve hiç ayrılmak istemeyeceksiniz.

Kaygılarınızı anlıyorum ama yaparsınız :) olumlu taraflarından bakın aylarca iş arayabilirdiniz başlayın deneyin olmazsa yine bırakırsınız
Ay kesinlikle bu konuda çok şanslıyım şükürler olsun rabbime
Olmazsa çıkarsın ne kaybedeceksin ki ?

Dene bence bende ilk başta çok korktum şimdi artık çalışmadan yapamıyorum bana göre değil diyorum.

3 ay sonra düzenli geliriniz olduğunda para tatlı gelecek ve hiç ayrılmak istemeyeceksiniz.
inşallah alışırım ya inanın kendi derdimde değilim aslında ama referansla gireceğim için minnet duygusu baskı oluşturuyo üstümde
Kurumsal yerlerde yeni mezundan kimse 1 sene bişi beklemez merak etmeyin.
1 sene kulağa çok güzel geliyo çok iyi hatta😅

İşsizliğin bu denli yüksek olduğu ülkemde, hemen bir iş sahibi olduğunuz için öncelikle çok şanslısınız.

İlk işe başladığımızda aynı heyecan ve soru işaretlerini hepimiz yaşadık endişeniz olmasın

Her ne kadar online çalışacak olsanız da belgelerinizi teslim, imza vs konularında firmaya gittiğinizde (ya da o kısmı geçtiyseniz bile tanışmak için özellikle ziyarete gidin), bağlı bulunduğunuz birim yetkilisi ya da yöneticiyle konuşun.
(Ezik bir psikoloji sergilemeden) mesleğim konusunda "kendime güvenmekle birlikte ilk işim olduğu için işin akışını ve pratikteki ayrıntıları öğrenebileceğim, bu süreçte danışabileceğim kıdemli arkadaşlarımla iletişimim nasıl sağlanacak, bu konuda bilgi alabilir miyim" gibisinden bir konuşma yaparsınız
Aslında bu konuşmaya gerek bile olmayacaktır, kurumsal bir şirket söz konusu süreci ayrıntılı olarak düzenlemiştir bence ama siz yine de böyle bir planla yardım isteme düşüncesine tutunun ki stresiniz kalmasın
Bir kaç ay içinde "yok canıımmm ne acemiliği, bu iş benden sorulur" havalarına gireceksiniz eminim 😊

Çalışmak tabiki istiyorum ama ben daha küçük bir yerden başlarım diyordum. Firmanın adını veremiyorum ama benim gibi 0 tecrübe biri için fazla büyük. Bu başlamak için inanılmaz bir avantaj fakat hata yaparsam ne olacak? Üstelik referans olan kişiyi de mahcup etmekten korkuyorum.
Referans olan kisiyi mahcup etmezsin, elinden geleni yapicaksin sadece. Birisinin seni önermis olmasi cv ni degistirmiyor, is yeri tecrubesiz oldugunu biliyor sonucta, basta hata yapmanida, her isi bilmemenide normal karsilamalari gerekir

Aynen stajlardan korkuyorlar ama yıpratıcı olduğu kadarda faydalı. Ben lise sonda bankada staj yaparken kölelik yapıyordum resmen :KK70: ağlayarak gidiyorum ama iyi ki gitmişim iş ortamını görüyorsun öğreniyorsun. Muhtemelen staj olmasa da konu sahibi de işe başladığında zorluk çekecek ama elbet alışacaktır zaten bi yerden başlamak gerekiyor
Benim lise stajı da eziyetti haftada 3 gün gitmek istemiyordum hiç ama çok faydası oldu sonradan anlaşılıyor :)

Ben de mezun olduktan sonra hemen işe başlamaktan çekinmiştim, istememiştim. Sonra işe başlayınca kendi kendime keşke daha önce başlasaymışım dedim :) böyle bir fırsat yakalamışken kaçırmayın, kendinize güvenin.

Ben de mezun olduktan sonra hemen işe başlamaktan çekinmiştim, istememiştim. Sonra işe başlayınca kendi kendime keşke daha önce başlasaymışım dedim :) böyle bir fırsat yakalamışken kaçırmayın, kendinize güvenin.
Evet ya zaten bile isteye geri çevirmem mümkün değil, elime geçen fırsatı değerlendirmek için elimden geleni yapıcam. Bugün online mülakat var panik atak geçiriyorum sabahtan beri🥲

Referans olan kisiyi mahcup etmezsin, elinden geleni yapicaksin sadece. Birisinin seni önermis olmasi cv ni degistirmiyor, is yeri tecrubesiz oldugunu biliyor sonucta, basta hata yapmanida, her isi bilmemenide normal karsilamalari gerekir
İnşallah anlayışlı olurlar ya hem heyecan hem endişe çok değişik bir haldeyim

Ay bana böyle olmuştu ya😂 bazı yerlerde iş öğretmek düşük maaş için gizli bi dil diyorum
İş öğretmek evet düşük maaş verilecek demenin kibarcası 😆😆 ama bilmiyorum ya işe yeni başlamışsın. Birkaç gün başka biri iş öğretmeyi geçtim ofiste işler böyle yürür, programlar bunlar, dosyalar şunlar, bak bu da çay ocağı falan diye anlatmaz mı 😆

İş öğretmek evet düşük maaş verilecek demenin kibarcası 😆😆 ama bilmiyorum ya işe yeni başlamışsın. Birkaç gün başka biri iş öğretmeyi geçtim ofiste işler böyle yürür, programlar bunlar, dosyalar şunlar, bak bu da çay ocağı falan diye anlatmaz mı 😆
Ya böyle şeyler hep bana mı denk geliyor bilmiyorum da simdi yeni bir yere başladım 1.5 ay oldu web sitesi tasarlamam bekleniyor hem de 2 günde. Ve böyle bir deneyimim de yok. Uğraşıp duruyorum ama bitmiyor her şeyi deneye deneye yaptığımdan😁 stres oldum ben tembel değilim siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz diye atarlanasım var😂

Ya böyle şeyler hep bana mı denk geliyor bilmiyorum da simdi yeni bir yere başladım 1.5 ay oldu web sitesi tasarlamam bekleniyor hem de 2 günde. Ve böyle bir deneyimim de yok. Uğraşıp duruyorum ama bitmiyor her şeyi deneye deneye yaptığımdan😁 stres oldum ben tembel değilim siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz diye atarlanasım var😂
Ben özel sektörde çalışmıyorum ama eşim çalışıyor yanında 3 eleman vardı. Yıllardır eğitiyor valla. Ne istiyorsa tane tane aktarıyor. Hatta bir eleman vardı bir şekilde hiç alakası olmadığı hâlde eşimin departmanina gelmiş. İşle ilgili hiç bilgisi yok. Onu bile epey idare etmişti. Sonra kız başka departmana geçti 😅 ben de öğretmenliğe ilk başladığımda zümrem çok destek çıkmıştı. Ne nasıl yapılır, evrak işleri, yazılı hazırlama bir sürü şey. Ama tabii işten işe değişebilir onu bilemiyorum.

Ben özel sektörde çalışmıyorum ama eşim çalışıyor yanında 3 eleman vardı. Yıllardır eğitiyor valla. Ne istiyorsa tane tane aktarıyor. Hatta bir eleman vardı bir şekilde hiç alakası olmadığı hâlde eşimin departmanina gelmiş. İşle ilgili hiç bilgisi yok. Onu bile epey idare etmişti. Sonra kız başka departmana geçti 😅 ben de öğretmenliğe ilk başladığımda zümrem çok destek çıkmıştı. Ne nasıl yapılır, evrak işleri, yazılı hazırlama bir sürü şey. Ama tabii işten işe değişebilir onu bilemiyorum.
Ya iş hayatı da şans işi gerçekten. Ben bir de sormayı da gururuma yediremiyorum herhalde kolay bir şeydir baştan anlatmadıklarına göre diyip

Back
X