- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi birvarmisbiryokmus2
Anaokulunda çalışan bir öğretmen olarak gözlemlerimi söylemek istedim belki rahatlatır sizi. Okul tam gun oldugu için genellıkle calısan anneler veriyor bizim okula çocuklarını. 3-6 yaş arası çocuklar geliyor. Sene başında yenı başlayanlar çok normal bir tepki olarak ağlıyorlar gelmek istemiyorlar. Biz annelere ısrarla kararlı olmalarını vazgeçmemelerini söylüyoruz. Genelde de anne çocugu kendıne bağımlı yetiştirdiyse o çocuk alışmakta zorlanıyor. Ama hiç alışmayan çocuk gormedım daha. Sadece annesi pes edip dayanamayan çocuklar okuldan aldı çocugunu. Aslında dayanamayan çocuk değil annelerdi... Çocuklarına gelecektekı okul hayatına alışma konusunda da kotuluk yaptıklarının farkına varamadılar.
Bir anne de vardı çocugu her sabah aglayarak okula geldiği için komşuları ona sureklı laf soylemısler. Küçük çocugu okula gönderiyorsun aglatarak. Psikolojısını bozdun vs. Ama bız anneye ısrarla onları dınlememesı gerektiğini anlattık çocugun sosyalleşmesı bagımsızlaşması okul hayatına daha ıyı hazır olması için pes etmeden çocuga okula gıtmesı gerektiğini güzelce anlatması gerektiğini soyledik. O da sabretti bizi dinledi ve şu an kızı o kadar seviyor kı okulu. Arkadaşlar edindi oyunlara karışıyor etkınlıklerı yapıyor. Boyamalar kesmeler yapıştırmalar vs. Okulda çok mutlu ve sosyalleştı ve el becerileri artıı vs. Bu kız çocugu da daha 4 yaşına girmemişti bile.
Sizin çocugunuz da anaokuluna ya da kreşe gidebilecek yaşta. Hatta onun sosyalleşmesi ilerde mutlaka alışmak zorunda olacağı okul hayatına daha hazır olması, becerilerinin daha fazla gelişmesi açısından göndermelisiniz.
En başta onu para kazanmaya tercih ediyorum düşüncesini çıkarın kafanızdan. Tam tersine onun daha iyi şeyler kazanması için gönderiorum dıye dusunun.
Çocugunuzla sıkı fıkı olmanız gereken yaş 0-2 yaş aralıgı. Ve sız zaten bu yaş donemını onunla beraber geçirmişsiniz bırakın bıraz da dış dünya ile iletişimi olsun:)

kaldı ki artık çalışmayan anneler bile bunun farkında ve çocuklarını gönderiyolar kreşe/anaokuluna