- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
Siz boyle olup olmadik insanlarin yaninda konu acarsaniz herkes birbirine konusur eder susturamazsiniz da insanlari. Gerek yok yayin yapmaya. Kadin hele bir tasinsin, hele evinizi satmaya esinizle birlikte karar verin sonra soylersiniz kime soyleyecekseniz. Ne olursa olsun hatali olan sizsiniz su anda. Cunku kpinizin problemli insan olduguni bilip onun yaninda konusmamaniz gerektigini bilmeliydinizBen kayinpederimden oyle laflar duymak için soylemedim. O kadin buraya tasinacagi icin konuyu acmam gerekti ki boyle olacagini biliyordum. Esimle aralari soguktu ki onceden cok yakinlardi. Cunku surekli kapimi calacak herseyime burnunu sokacak. Ben evimi satarim dedigimde evimde ignesi bile olmayan adam kalkipta satalim hemen verelim diyemez.
Oda basladi yok efendim neden satıyorsun da elalem ne der de..
80bin mi kaldı borcunuz? Hakkınızda hayırlısı.. bu arada eşiniz yüzlerini gördü mü ailesinin yoksa hala aynı terane mi?
Siz boyle olup olmadik insanlarin yaninda konu acarsaniz herkes birbirine konusur eder susturamazsiniz da insanlari. Gerek yok yayin yapmaya. Kadin hele bir tasinsin, hele evinizi satmaya esinizle birlikte karar verin sonra soylersiniz kime soyleyecekseniz. Ne olursa olsun hatali olan sizsiniz su anda. Cunku kpinizin problemli insan olduguni bilip onun yaninda konusmamaniz gerektigini bilmeliydiniz
Herkes lafa ne meraklı be, ev satılabilir, satabiliriz deseniz bile, en azından teyze biraz kendi diline hakim olsaydı da bir şeyi kırk kere tekrar etmeyeydi.
Bu laf beni çileden çıkarmaya yeter şahsen "El alem ne der" ... El aleminiz bok yesin ve hatta dilerseniz siz de aynından yeyin deyip basıp gitmek vardı öbür odaların tekine. Şahsen yeni doğum yapmış biri olarak "Ne biçim olmuşsun" diyen akrabama "Sen kendi tipine bak da konuş" demişliğim var. Söyleyin lafınızı, esirgemeyin. Yok lafını açmasaydın demezdi bilmem ne hayır dert söyletir, ama herkes lafını bilip tartıp konuşmalı:
"Çok meraklıysanız el alemin lafına, buyurun ödeyiverin borcumuzu da boşa konuşmayın" deyin geçin.
El aleminiz bok yesin ve hatta dilerseniz siz de aynından yeyin deyip basıp gitmek vardı öbür odaların tekine.
Çok tatlısınız. Şu kadar zamandır üyeyim sizin de yorumlarınızı takip ederim, ilk defa bu kadar çileden çıktığınızı gördüm.
Canım çocuğun var mı. Yoksa çocuğun olunca çocuğunun herseyine kariscaklar emin ol. Daha bu eve karışmalar ne ki. Sırada çocuğuna karışmak var malesef kayracım zorr.Merhabalar, yine ben, bu ara cok konu acar oldum. Bira uzun olabilir kusura bakmayin.
Onceki konularda esimle ilgili ve esimin ailesine toz kondurmamak, esimin ailesiyle ilgili sorunlarimdan bahsetmistim.
Esimin ailesi esimi yaglayip balliyorlardi. Hicbirsey yapmadilar şimdiye kadar evimde igneleri yoktur, ama biz alinca aaa biz alirdik derlerdi. Esimde hep buna inanirdi. Taaki benim oglum olana kadar. Esim tek maasa kalinca sikisti dogal olarak ailesinden borc istedi yardim istedi ama yok dediler. Evleri var imara giricek bayagi bir para edicek. Esiminde hissesi var.
Neyse esimin akrabasi ust katimiza tasiniyor. Cat kapi ugradilar bana kayinpederimde vardi. Hepbirlikte burda otururuz gibisinden konustular. Cunku baska bir akrabasi ve kuzenleri de var ayni sitede. Biz onlarla goruzmuyoruz.
Kayinpeder hicbir zaman kendi konularini ogluyla basbasa konusur benim yanimda konusunu acmazlar. Neyse bende esim krediyi odeyemiyor biz zaten tasinacagiz dedim. Ki babasindan esim yardim istemisti, yok dedigini biliyorum ben.
Kayinpederin sesi cikmadi diger akrabamiz Vay efendim niye satiyosunuz da odenir de bilmem ne de diye saydi durdu. Kayinpederim de demesin mi 250 300 e satsak burayi 80 e geri kalan borcunu veririz... Diyince kestim sozunu pardon da baba biz bunu dusunebiliyoruz ne guzel hemen sattiniz noluyor ya dedim. (kimin malini satiyorsun. Yardima gelince yok, satisa gelince hemen satariz diye kendi eviymis gibi konusuyor) sinirden elim ayagim titredi boyle yazdim ama o an cok gerilimli bir ortam vardi.
Hala beni duymamis gibi konusuyor iste surdan alinmazmi burdan alinmazmi geri kalaniyla bilmem ne.. Dedim baba biz bunlari dusunduk ha deyince hobaa hemen satalim demedik.
Neyse.. Sonra esimin teyzesini aramislar. Oda basladi yok efendim neden satıyorsun da elalem ne der de.. Esimde vermia cevabını sinirlenmis kapatmis. Sonra babasiyla gorusmus neden herkese bahsediyosunuz teyzem bwni neden ariyor diye. (vakti zamaninda teyzesi cok comak soktu evliligimize, suanki tavri cok yapmacik oldugu icin)
Ki kaynanamlar aramadi bile. Oglu grip olsa kosa kosa herkesi toplayip gelen kadin.(zaten evimiz onun icin umrunda degil biliyorum. Ev benim ustume kredi benim ustume onaylandigi icin tapuda resmimi gorup laf sokusturmustu neden oglunun ustune olmamis ta hemen de ben gidip resmimi yapistirmisim tapunun ustune.diye)
Neyse benim sorunum onumuz bayram ve bu insanlarla kasilasacagiz maalesef. Benim hicbirzaman hicbiriyle yildizim barismadi. Ve yine ayni sorulari siralayacaklar. Neden satiyosunuz soyle böyle diye. Yani sorularindan okadar sikildimki anlatamam. Ortada soru var baska birsey yok.
Tamam da siz demişsiniz krediyi ödeyemiyoruz biz satıcaz diye onlar durup dururken bu evi satarsınız da şöyle yaparsınız diye karışmamışlar siz satıcaz biz deyince onlarda o zaman böyle yaparsınız demiş. İlk önce bunu paylaşan sizsiniz herkesin içinde. O esnada sessiz kalıp onlar gidince eşinle konuşabilirdin duyulmasını istemiyorsan sonra da kızıyorsunuz. Hem kredisi ödeyemediğiniz bir evi nasıl satacaksınız anlamadım ben kredi bitmeden o ev tamamıyla sizin olmuyor bankanın oluyor satamazsınız yani kredili evi akrabamdan biliyorum krediyi ödeyemediler satamadılar birisi devralırsa başka ama başkasının borcunu üstlerine alacaklarına millet kendi kredi çekiyor.
sen neden eşim ödeyemiyo taşınıcaz dedin ki, beklentin biz yardım edelim demesiymiş demedi diye mi bu sinir, zaten oğlu daha önce söylemiş adam oralı olmamış daha konusunu açmaya gerek var mı hem de başka akrabaların yanında
Canım çocuğun var mı. Yoksa çocuğun olunca çocuğunun herseyine kariscaklar emin ol. Daha bu eve karışmalar ne ki. Sırada çocuğuna karışmak var malesef kayracım zorr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?