• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşe yeni başlayanlar banka promosyonu alabilir mi?

ne23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2025
29
-3
1
25
Merhaba işe yeni başladım kurumda (belediye) daha önce bankaya 3 yıllık sözleşme yapılmış ve iş arkadaşlarım banka promosyonu almış. Ben işe yeni başladığım için promosyon hakkım var mıdır? Konu hakkında bilgisi olan var mı. Sorduğumuz zaman yatacak yatmayacak gibi gibi bir sürü laf dönüyor ama sonuç yok 2 ay oldu işe başlayalı deneme süresi 2 ay idi sonra yatacağı söylendi ama pek bir umudum yok açıkçası bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum…

Merhaba! Banka promosyonu konusunda hak durumu çalıştığınız kurumla banka arasında yapılan promosyon protokolüne bağlıdır. Ancak genel uygulamalar şu şekildedir:

1. Promosyon protokolü devam ediyorsa:
Yeni başlayan personele de genellikle kalan süreye orantılı olarak ödeme yapılır. Örneğin protokol 2023-2026 arasıysa, 2025’te başlayan biri için 1 yıllık promosyon payı hesaplanır.

2. Kurumun inisiyatifi önemlidir:
Bazı kurumlar toplu ödeme yapar, bazıları yeni başlayanlara hiç ödeme yapmaz veya sadece belirli şartlarla yapar (örneğin deneme süresi bitince).

3. Ne yapabilirsiniz?
  • İnsan Kaynakları veya Mali Hizmetler Müdürlüğü ile görüşerek resmi bilgi alın.
  • Promosyon protokolünü görmeyi talep edebilirsiniz.
  • Yine de cevap alamıyorsanız CİMER üzerinden yazılı talepte bulunabilirsiniz.

Yani 2 ay olduysa ve artık kadronuz netleştiyse, promosyonun kalan süresine orantılı bir ödeme talep etme hakkınız olabilir. Kurum protokolde bunu belirtmişse, alma şansınız yüksektir.
Chat gptye sordum :)

Merhaba! Banka promosyonu konusunda hak durumu çalıştığınız kurumla banka arasında yapılan promosyon protokolüne bağlıdır. Ancak genel uygulamalar şu şekildedir:

1. Promosyon protokolü devam ediyorsa:
Yeni başlayan personele de genellikle kalan süreye orantılı olarak ödeme yapılır. Örneğin protokol 2023-2026 arasıysa, 2025’te başlayan biri için 1 yıllık promosyon payı hesaplanır.

2. Kurumun inisiyatifi önemlidir:
Bazı kurumlar toplu ödeme yapar, bazıları yeni başlayanlara hiç ödeme yapmaz veya sadece belirli şartlarla yapar (örneğin deneme süresi bitince).

3. Ne yapabilirsiniz?
  • İnsan Kaynakları veya Mali Hizmetler Müdürlüğü ile görüşerek resmi bilgi alın.
  • Promosyon protokolünü görmeyi talep edebilirsiniz.
  • Yine de cevap alamıyorsanız CİMER üzerinden yazılı talepte bulunabilirsiniz.

Yani 2 ay olduysa ve artık kadronuz netleştiyse, promosyonun kalan süresine orantılı bir ödeme talep etme hakkınız olabilir. Kurum protokolde bunu belirtmişse, alma şansınız yüksektir.
Chat gptye sordum :)
Bende sordum:) deneyimi olan var mı diye merak ettim burada yine de teşekkür ederim..

Sözleşmeli mi başladınız yoksa kadrolu mu

Merhaba,
Bununla ilgili işverenin yasal bir zorunluluğu yok. İster veriyor istemezse vermiyor maalesef. İnsan kaynaklarından biri olarak söylüyorum :)

Back
X