işi bırakıyorum sinirlerim çok bozuk....

seyda83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
768
65
73
mrb hanımlar
sinirlerim çok bozuk ailevi nedenlerden dolayı işi bırakmak zorundayım fakat kendim ayrıldığım için tazminat hakkım olmuyor..
ve tazminatım 20,000 civarı bir rakam tutuyor, bi türlü bi yolunu bulamadım şu tazminat almanın...
12 yıldır aynı yerde çalışıyorum ama mecburiyetten bırakıyorum..
evde çok mu sıkılırım nasıl olur aklımda birsürü soru var offf...

Yılların emeği varmış. İşvereninizden rica etseniz tazminat babında bir şey ödemez mi size. Sonuçta devlet istifa edene tazminat ödemek suçtur demiyor. işverenin insiyatifidir bu ..Tabi kötü ayrılmıyorsanız yani onları zor durumda bırakmıyorsanız. Biz böyle durumları gerektiğinde uyguluyoruz

haklarınızı uygun bir dille talep etseniz, paraya ihtiyacınız olduğunu söyleseniz. yani az değil 12 sene emek verdiniz.

konuşucam tabi ama kesinlikle vermeyeceklerini düşünüyorum

haklarınızı uygun bir dille talep etseniz, paraya ihtiyacınız olduğunu söyleseniz. yani az değil 12 sene emek verdiniz.
henüz konuşmadım konuşucam ama vermezler muhtemelen en azından tazminatımı alsaydım bu kadar çok içim yanmazdı eminim..

Tabi yapılarını siz bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun. İşi bırakmak için çok geçeri sebepleriniz vardır heralde ki yılların emeğini siliyorsunuz. Evde oturmak ta çalışmaya alışmış kişilere zor gelebiliyor. Tabi şartlara bağlı. Ben 5 günlük tatilde inanın iyiki çalışıyormuşum dedim yani.. :)

Çok özel değilse neden ayrılıyorsunuz? Yani ailevi dediniz ama merak ettim.
20.000 TL büyük para. Konuşmanızda fayda var. en azından ihbar olmasa bile kıdemi alırsınız

henüz konuşmadım konuşucam ama vermezler muhtemelen en azından tazminatımı alsaydım bu kadar çok içim yanmazdı eminim..

bence de tazminat önemli. şirketin durumu iyiyse o parayı almanızı öneririm. çünkü şirket için büyük bir meblağ değil.

tecrübeniz varmış. deneyimlisiniz. iş bulunur bir şekilde inşallah.

Neden ayrılıyorsun sağlık sorunlar mı? Yılların emeği ya yazık olacak konuş bakalım ama vereceklerini sanmıyorum. Bu çok saçma bir şey bence. Ne fark eder ki kendin çıkmışsın ya da onlar çıkarmış bari belli bir seneden sonrasına verilmesi zorunlu olsa keşke.

Ya 10 yıl aynı yerde çalışırsan, tazminatını alırsın gibi bişey yok muydu?

bende 10 yıl üstüne tazminat veriliyor özel şirketlerde diye biliyorum siz bunu bi araştırın bence

o tazminat olayı 10 yıl değil arkadaşlar. 15 yılık sigortalılık süresini dolduranlar sigorta müdürlüğünden alacakları yazı ile halen çalışmakta oldukları işyerinde çalıştıkları sürenin tazminatını alabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…