- 17 Aralık 2014
- 3.751
- 9.413
- 108
benim bir oğlum var 2,5 yaşında şimdiye kadar idare ediyodu annem bakıyodu sağolsun yine bakarım diyor ama oğlum artık daha zor ikna oluyor işe gidip gelmek dahada zorlaştı ve ben de doğumdan sonra daha agrasif sinirli tahammülsüz bir insan oldum ev iş ve çocuk üçgeninde alt üst oldum yani bana ağır geldi işyeride stresli ben biraz ara vermezsem bu durumda çalışamayacağım çünkü eve de yansıtıyorum istemedende olsa kendime hakim olamıyorum ve eşim artık bu durumdan hoşlanmamaya başladı haklı olarak işte böyle...hakkınızda hayırlısı olsun neden ayrılmak istiyorsunuz özel değilse cevaplar mısınız?
biliyorum o hakkım geçti zaten artık 6 yıl oldu çünkü ben çok araştırdım zaten bi yol bulamadımmerhaba rast geldim konunuzaseyda83 evleneli 6 ay olmuş 1475 Sayılı İş Kanunu'nun 14. Maddesi, kıdem tazminatına hak kazanma koşullarını belirtmiştir. Kanun, evlilik nedeniyle iş akdini 1 yıl içerisinde feshetme imkânını yalnızca kadın eşe vermektedir. Kadın işçinin evlendiği tarihten itibaren 1 yıl içinde iş sözleşmesini feshetmesi ve kıdem tazminatını işverenden talep etmesi gerekir. Aksi halde bu haktan yararlanamaz. Kadın işçinin bu haktan yararlanabilmesi için iş sözleşmesinin devam ediyor olması şarttır.
http://iskanunu.com/sizin-sorduklariniz/2549-evlilik-nedeniyle-is-sozlesmesinin-feshedilmesi
Lütfen okuyun, alabilirsiniz!.
sureklı aynı ıs yerınde olunca yasıyor ınsan bunları bende yasıyorum su anda aynı durumları bende 10 yıldır aynı yerdeyım ve sureklı hergun aynı ınsanlarla muhattab olmak bı yerden sonra gercekten sogutuyor ınsanışimdi 1 yıl ücretsiz izin talebinde bulundum bakalım onun cevabını bekliyorum ama hiç çalışmak istemiyorum o kadar soğumuş durumdayım şimdiki ruh halim böyle maalesef.. tamamen dolmuş ve yorulmuş durumdayım tükenmiş de diyebiliriz...
niye düşünmeyeyimki sonuçta o kadar emek vermişim ve çalışmışım işveren keyfi çıkarınca tazminat veriyorsa benimde keyfi bile değil ruh sağlığım bozuldu yıprandım o şekilde çıkmak istiyorum ben haketmiyorum yada o şekilde çıkmak isteyen haketmiyor öyle mi?Kendini kovdur diyenler,
O şekilde davranışlarda işveren haklı sebeple sözleşmeyi feshetmiş olacağından tazminat ödemek zorunda kalmaz
Sadece haksız yere işten çıkarırsa tazminat ödemek zorundadır.
Ayrıca kesinlikle saçma bi durum. Sen 12 yıl çalıştığın yerden keyfi yere ayrıl, sonra da ne yapsam da tazminatını aksam diye düşün.
teşekkür ederim araştıracağımMeslek hastalıgı raporu alıp istifa edersen de tazminatı alıyorsun.
ben gerçekten çok yıprandım soğudum birde üstelik maaş artışımız doğru düzgün değil duysanız 12 senelik maaşımı gülersiniz... hem çocuğum olmasa yine katlanırım sıkarım dişimi ama bunları ister istemez ona yansıtıyorum yazık onun bi suçu yokki sıkıntılarımın cezasını çeksin...sureklı aynı ıs yerınde olunca yasıyor ınsan bunları bende yasıyorum su anda aynı durumları bende 10 yıldır aynı yerdeyım ve sureklı hergun aynı ınsanlarla muhattab olmak bı yerden sonra gercekten sogutuyor ınsanı
mrb hanımlar
sinirlerim çok bozuk ailevi nedenlerden dolayı işi bırakmak zorundayım fakat kendim ayrıldığım için tazminat hakkım olmuyor..
ve tazminatım 20,000 civarı bir rakam tutuyor, bi türlü bi yolunu bulamadım şu tazminat almanın...
12 yıldır aynı yerde çalışıyorum ama mecburiyetten bırakıyorum..
evde çok mu sıkılırım nasıl olur aklımda birsürü soru var offf...
niye düşünmeyeyimki sonuçta o kadar emek vermişim ve çalışmışım işveren keyfi çıkarınca tazminat veriyorsa benimde keyfi bile değil ruh sağlığım bozuldu yıprandım o şekilde çıkmak istiyorum ben haketmiyorum yada o şekilde çıkmak isteyen haketmiyor öyle mi?
hakedip haketmediğimi siz nereden biliyorsunuz pardonda bu ne biçim bir kesin yargılama işverenmisiniz ? ayrıca işyerim kurumsal bir yer bir şahsa ait değil ve benim yüzümden bir mağduruyet yok ortada bilmeden görmeden nasılda kesin konuşuyosunuz hayretEvet haketmiyorsunuz. İşveren mağdur olacak 12 yıllık işçisi ayrıldığında. Tazminat da mağduriyet karşısında verilir, siz özel hayatınız sebebiyle ayrılıyorsunuz. Işle ilgisi yok
konuştum ve tabiki sen çıktığın için veremeyiz dediler... şimdi ben çıkıpta alırsam tazminatımı bunu bekleyenler var bu kez onlarda istifa eder diye göze alamıyorlarValla bence bi konusmakta her zaman fayda var.. Benimde cok stresli 9 yildir devam ettigim bi isim vardi hamileliligimin 4. Ayinda daha fazla dayanamayacagimi soyledim. 15 gun bizi idare et dediler ederim dedim peki tazminat vericekmisiniz paraya da ihtiyacim var dedim. ( gunlerce kafamda kurdumda kurdum ne dicem diye tabi ) tabi yavrum tabi kizim diyince isverenim soka girmistim. Yalniz toplu veremem bir kac ay maas gibi alirsin doguma kadar ne kaldiysa veririm dedi hemen tamam dedim tabi. Yalniz beni siz cikarin issizlik maasi da alabileyim dedim. Tabi olur dedi ben yine sok.. O yuzden dusunerek kendinizi yipratmayin belki dusundugunuz gibi tepki vermeyebilirler..
nasıl bir rapor alabilirimkirapor alma imkaniniz yok mu?
konuştum ve tabiki sen çıktığın için veremeyiz dediler... şimdi ben çıkıpta alırsam tazminatımı bunu bekleyenler var bu kez onlarda istifa eder diye göze alamıyorlar
benim bir oğlum var 2,5 yaşında şimdiye kadar idare ediyodu annem bakıyodu sağolsun yine bakarım diyor ama oğlum artık daha zor ikna oluyor işe gidip gelmek dahada zorlaştı ve ben de doğumdan sonra daha agrasif sinirli tahammülsüz bir insan oldum ev iş ve çocuk üçgeninde alt üst oldum yani bana ağır geldi işyeride stresli ben biraz ara vermezsem bu durumda çalışamayacağım çünkü eve de yansıtıyorum istemedende olsa kendime hakim olamıyorum ve eşim artık bu durumdan hoşlanmamaya başladı haklı olarak işte böyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?