• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isi dusunce ilgili, isi bitince soguk

Bankacihanim07

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
571
193
18
30
İşi düşünce çok iyi davranan, ilgili davranan insanlar işi bitince birden soğuk davranmaya başlıyorlar. İnsanlara yardım etmeyince rahat edemiyorum vicdan azabı çekiyorum. Bunu yaşayan vardır illaki. Nasıl başa çıktınız?

İşi düşünce çok iyi davranan, ilgili davranan insanlar işi bitince birden soğuk davranmaya başlıyorlar. İnsanlara yardım etmeyince rahat edemiyorum vicdan azabı çekiyorum. Bunu yaşayan vardır illaki. Nasıl başa çıktınız?

Yani bunu defalarca yapan birisiyse ondan gelecek insani ilgiyi de umursuyorsam bir daha iyilik yapmazdım heralde 😐

Çözümü belli değil mi?

Kullanmak amaçlı yaklaşan insanlara yüz vermeyeceksiniz. Yardım edilmeyecek insanlara yardım etmeyin.

Yardım etmek zorla değil sonuçta etmeyin. Yardım ediyorsunuz diye en iyi arkadaşınız mı olsunlar, ayaklarınıza mı kapansınlar nedir?
Bazı ilişkiler böyledir, yardım istersin, karşındaki yardım eder, iletişimin biter. Nikah masasına oturmuyorsunuz sonuçta

Hayır diyerek

Yardımsever olmanız hoş tabi. Ama her şey dozunda güzel. İşi düştükçe gelen insanlara ikinci iyiliği yapmazsanız sorun çözülür. Yardım etmeyince rahat hissetmiyorum diyorsunuz ama kullanıldığınızı hissedince de rahat hissediyor değilsiniz sonuçta. Menfaatçi insanlar için harcadığınız enerjiyi daha değecek şeyler için harcayabilirsiniz.

Bu yüzden hayır demeye bayılıyorum. En sevdiğim kelime. Onlar beni kullanmak için izin istiyorlar ben de hayır diyorum bu çok mucizevi bir olay. Bence siz de hayır demeyi öğrenin. Onlar ikiyüzlü olabiliyorsa önlerini kesmek sizin elinizde.

Bu insanlara genelde cikarci diyorlar. Ve cikarci insanlara her zaman yardim etmek,diger yardma ihtyc duyup da onlar gbibyardm isteyemeyenlere haksizliktir net. O yuzden cikarci oldklrni anladgm an kendmi uzaklastiriyorm

Madem yardim etmeyi seviyorsunuz, karşılık beklemeyeceğiniz yetim çocuklara ya da sokak hayvanlarına harcayabilirsiniz enerjinizi.
Hayatınıza giren herkese yardım etmek zorunda değilsiniz bir zamanlar bende sizin gibiydim şimdi dozu aşamamaya gayret ediyorum. En azindan kendimi kötü hissettirecek şekilde yapmıyorum diyeyim.

Ben de malesef bu düşüncedeyim yani yapmasam içim içimi yiyor ya ben onun yerinde olsam diyorum ama sonrasında tabi kendime çok kızıyorum söz veriyorum bi daha yapmıycam diye bikaç gün sonra yine aynı can çıkıyo huy çıkmıyo

Back
X