pişman değilim aslında. şimdi birkaç gün geçince çalışmak da by yaşta zor diyorum. Allah mecbur ederse başka tabi. şükür allaha.İşi reddettiği icin;pişman olmuş.bu yüzdende burada paylaşmış.isin şartları iyiymiş;acaba dememek icin deneyebilirdi.!
cnm evli misinBen 32 yaşında yım.dediğiniz maaşa 3 vardiyalı haftanın 1 gün ü tatil. Ayakta seri olarak çalışıyorum.
Bence ihtiyacınız yok paraya.
Arkadaşlar diyeceksiniz ki olan olmuş ancak yinede fikirlerinizi merak ettim. Öncelikle 39 yaşındayım. 20 yıl çalıştım ve prim günüm dolunca artık çıktım işten. Özel sektör. oğlum var 12 yaşında. Ben yeni iş aramiyorum ve bugün evimize otobüsle 20 dk mesafede biryer aradı nedense görüşelim dedim ve gittim. Merak ediyordum acaba çalışmayı özledimmi diye. Gittim 40 kişilik bir açık ofis. 2000 maaş +yemek. İş fazla rahat. telefonlar bile çalmaz dedi. 5 buçuk çıkış haftasonu yok. Herşey çok güzel değil mi. Gel gelelim eve gelince beni bir çalışma günlerimdeki mutsuzluk sardı. Sabah erken kalkmak. Haftasonu nu beklemek. Ofiste gözüm saatte beklemek. .. vs. Bir de ben prim günüm dolmasına günleri saymıştım. Eşim kendi işini yapıyor ve kiraciyiz. Kendisi karışmam dedi. Sen nasıl istersen dedi. Ben de aradım olumsuz cvp verdim. İçim rahatladı o anda. Ama bir suçluluk duygusu. İşe yaramama duygusu saatlerdir. Yine siz geldiniz aklıma. Acaba hata mı yaptım kızlar?
ev almak hayal. alabilen varmı ?zor bir karar hakkınızda hayırlıs olsun ,
çalışsaydınız bir ev alabilirdiniz belki
birkaç sene öncesine kadar aynısını düşünüyordum. şimdi eve alıştım sanırım iş zor geliyor. birde 40 yaşında olmak hayatın öteki yarısına geçmek olsun artık.belli ki çalışmaktan sıkılmışsınız
20 yıl az süre değil
4 gün boyunca izindeydim bu hafta
ve kafayı yemek üzereydim
pazartesi işe gidicem çok şükür ki
ben çok bunalıyorum evde ya
işe giderken erken kalkmak falan sorun ama beni dinamik yapıyor
evde olunca pijamamı bile çıkarmıyorum
halbuki işe giderken sabah erken kalkıp kahvaltımı yapıp giyinip makyaj yapıyorum ve iş arkadaşlarımla sosyalleşiyorum
çalışmadan da hayatınızdan memnunsanız bence de mutsuz olacağınız bir işe girmeyin
Eşim çalışmalısın deseydi elbette. ama farketmez deyince bu kararı verdim.Ben 32 yaşında yım.dediğiniz maaşa 3 vardiyalı haftanın 1 gün ü tatil. Ayakta seri olarak çalışıyorum.
Bence ihtiyacınız yok paraya.
para ihtiyacı olunca karar değişir. evde de boş durulmuyor bu arada.17 yaşından beri çalışıyorum ve benimde bu yıl prim günüm ve çalışma yılım doldu. Bıktım mı evet fazlasıyla ama çalışmaya devam
birkaç sene öncesine kadar aynısını düşünüyordum. şimdi eve alıştım sanırım iş zor geliyor. birde 40 yaşında olmak hayatın öteki yarısına geçmek olsun artık.
tatlım yaşın kaç bilmiyorum. ben çalışmaktan değil insanlarla uğraşmaktan bıktım. Özel sektör. Binbir çeşit huy var. her gün ayrı bir hikaye olabiliyor. insanlar benim gibi yumuşak huylu kisilere çok yükleniyorlar. iş hayatı acımasız çıkarci insanlarla dolu.yok bence yaşınız çok genç
gelişmiş ülkelerde daha insanlar bu yaşlarda orta yaşta bile sayılmıyorlar, en verimli çağınızdasınız
hemen unumu eledim eleğimi astım gibi düşünmeyin
benim işimde emekli olma yaşı 68 :)
daha doğrusu emekliliği dolsa bile insanlar bu yaşa kadar çalışabiliyor ve son güne kadar emekli olmuyor
bence o da çok fazla ama 40 da çok genç bir yaş
tatlım yaşın kaç bilmiyorum. ben çalışmaktan değil insanlarla uğraşmaktan bıktım. Özel sektör. Binbir çeşit huy var. her gün ayrı bir hikaye olabiliyor. insanlar benim gibi yumuşak huylu kisilere çok yükleniyorlar. iş hayatı acımasız çıkarci insanlarla dolu.
biz de Almanyada yaşadık. babam uzun yıllarını verdi orada. diyor ki o insanlar saygılı. hak hukuk biliyor ve bu adalet insanı yormadan çalıştırıyor. Burada emekli olamazdım diyor.
Evet evliyim. 7 yaşında bir Çocugum var.cnm evli misin
Arkadaşlar diyeceksiniz ki olan olmuş ancak yinede fikirlerinizi merak ettim. Öncelikle 39 yaşındayım. 20 yıl çalıştım ve prim günüm dolunca artık çıktım işten. Özel sektör. oğlum var 12 yaşında. Ben yeni iş aramiyorum ve bugün evimize otobüsle 20 dk mesafede biryer aradı nedense görüşelim dedim ve gittim. Merak ediyordum acaba çalışmayı özledimmi diye. Gittim 40 kişilik bir açık ofis. 2000 maaş +yemek. İş fazla rahat. telefonlar bile çalmaz dedi. 5 buçuk çıkış haftasonu yok. Herşey çok güzel değil mi. Gel gelelim eve gelince beni bir çalışma günlerimdeki mutsuzluk sardı. Sabah erken kalkmak. Haftasonu nu beklemek. Ofiste gözüm saatte beklemek. .. vs. Bir de ben prim günüm dolmasına günleri saymıştım. Eşim kendi işini yapıyor ve kiraciyiz. Kendisi karışmam dedi. Sen nasıl istersen dedi. Ben de aradım olumsuz cvp verdim. İçim rahatladı o anda. Ama bir suçluluk duygusu. İşe yaramama duygusu saatlerdir. Yine siz geldiniz aklıma. Acaba hata mı yaptım kızlar?
çocuğumun okulu dersleriyle ve yemesi İçmesi ilgilenecegim. Bu da bir üretim değilmi. insana yatırım.Kusura bakmayın ama 39 yaş işten el etek çekmekten erken bir yal bana göre. Şimdi verimli olmak varken umarım ayaklarınızı tvye uzatıp evlilik programı izlemek istemiyorsunuzdur
Evet. ters örnekler de var üstelik. benim yengem prim mirim dinlemedi banane kocam ödesin dedi. abim zorlansada ödüyor bir şekilde primlerini. ben bunu yapmadım ki kocama.Bence ihtiyaç yoksa iyi yapmışsınz. Ben de prim günümün dolmasını bekliyorum. Kadın evde ailesiyle de zaman geçirmeli. Prim dolduktan sonra borç harç yoksa çalışması kendini yorması gereksiz geliyor bana. Biraz da kendimize yaşayalım hep çalış çalış nereye kadar
Allah bağışlasin.Evet evliyim. 7 yaşında bir Çocugum var.
Hayatım buraya yazarak daha iyi görüyorum durumu. ne istediğimi. bakınca öyle gözüküyor evet. Fakat şu var. Bu gibi rahat çalışma dönemim oldu. İş hayatımın en mutsuz en bitmez çekilmez dönemi idi. Bir hapishane gözüm saatte. geçmek bilmez saatler dakikalar.Ben olsam kabul ederdim bu şartlar Altın'da iş neredeyse devlet memurluğu gibi ama diz bilirsiniz yine de
Şu an ne denek istediğinizi daha iyi anladım üretmeyeceğiniz sadece zaman dolduracağınız bir işte vaktinizi Öldürmek istemediniz çok Haklısınız o halde doğruyu yapmışsınız :)Hayatım buraya yazarak daha iyi görüyorum durumu. ne istediğimi. bakınca öyle gözüküyor evet. Fakat şu var. Bu gibi rahat çalışma dönemim oldu. İş hayatımın en mutsuz en bitmez çekilmez dönemi idi. Bir hapishane gözüm saatte. geçmek bilmez saatler dakikalar.
tam tersi gerçekten ürettiğim işlerde hiç sıkılmadan çalıştım. yollar otobüsler falan zorlanmadı o zamanlar. Çünkü bana ihtiyaç vardı gerçekten. çalışmak budur. Devlet memurları da çalışıyor üretiyor bana göre. Bu işde bir iş yoktuki. orada oturup beklemeye bir bekçi misali bayan arıyorlar. 30 yaşında olsam kabul ederdim belki ama o bekleyişe canım kalmamış anladimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?