işi yok diye sevdiğinizden vazgeçer misiniz?

Burada erkeğin tutumu önemli...

Bildiğim iki örnek var...

Birinde kadın evlendiğinde adamın kendine ait işyeri vardı ve maddi durumları iyiydi, aile de gayet memnundu... Adam krizde iflas edince yeni bir iş kurmadı, hazıra dağ dayanmadı, ellerinde avuçlarında ne varsa bitirdiler ve adam eşinin çalışmasını istiyor vaktiyle ona iyi bir hayat sağladığını öne sürerek... Meğer adamın hamurunda aile reisliği yokmuş baba mesleğini sürdürdüğü için o iş batınca o da çalışmayı bıraktı... İş beğendirilemiyor beyefendiye, kırk beş yaşında adam "Bana gömlekli kravatlı iş bulun yoksa çalışmam" diyor, bu devirde birden fazla üniversite bitirmiş gencecik elemanların işsiz kaldığını unutarak, karısı çocukları perişan...

Diğerinde evlendiğinde işsiz olan bir adam ama taşı sıksa suyunu çıkaracak güçte ve yeterlilikte olduğu için bir firmada alt kademeden başlıyor çalışmaya... Gayreti takdir edilerek yavaş yavaş yükseliyor, kurslara gidip kendini geliştirdiği ve sosyal ilişkileri de gayet iyi olduğu için kısa zamanda daha iyi bir pozisyona geçiyor, maddi durumları hızla düzeliyor ve çocukları kendilerine ait evde yürümeye başlıyor...

Bir yanda çalışmayı sevmediği için elindekini de yitiren bir adam diğer tarafta sıfırdan başlayıp yokları var eden... Erkeğin tutumu, tavrı, azmi belirleyici etkendir eğer sevdiğim adam kendine saygınlık ailesine de refah içinde yaşayacağı bir ortamı sağlayacak yeterlilikteyse o adamla düzenli bir işi olmasa da evlenilir... Elbette yaşı ve ailesi de önemli... Belli bir yaşa gelene kadar düzenli bir iş kurmayan erkekler genelde "nasıl başlarsa öyle giderler"... Ailesinin pohpohladığı manasızca arkasında durduğu erkeklerde de sorumluluk duygusu gelişmez genelde... Erkeğin çalışmamaktan, size yetememekten korkması lazım, bundan rahatsız olup uğraşıp didinen adama ancak saygı duyulur...
:ssz:
Aynen katılıyorumm :) Erkeğin tutumuda önemli ama bu vazgecmek için bir sebep degill

direkt işi yok diye diyemem ama geleceği de yoksa vazgeçerim.

tamam iş önemli ama anlamıyorum ki evlilikte temel konu iş mi?ozaman işi olan ee azbuçukda kanımızın ısındığı biriylemi evlenelim.hani bide işsiz ama deli gibi sevdiğimiz biri varsa nolcak??

tamam iş önemli ama anlamıyorum ki evlilikte temel konu iş mi?ozaman işi olan ee azbuçukda kanımızın ısındığı biriylemi evlenelim.hani bide işsiz ama deli gibi sevdiğimiz biri varsa nolcak??

mantık da işliyor biyerde, insan ister istemez vasıfsız birine aşık olamıyor, en azından kendi adıma konuşmak gerekirse bu böyle.
elbette belli bi niteliği olan, ama geçici olarak şanssızlıgından o an için işi olmayan insanla olabilir ama ipsiz sapsız birini de kim ister ki?

Vazgeçilmiyor kızlar.En azından benim açımdan.Her zaman mantığını dinleyen birisiydim oysaki.Sevgilim lise mezunu garsonluk yapıyor,ben de öğretmenlik okuyorum.Annem hiç onaylamıyor zaten ilişkimizi.Mantıken ben de doğru bulmuyorum kaç kez bitirmeyi denedim ama çok zor....

Şimdi polislik sınavlarına girmeyi düşünüyor umarım kazanır.Yoksa bizim ilişkimizin bir geleceği yok malesef...

mesleği yoksa ama çalışmaya gönlü varsa elbette vazgeçmem
ama çalışmaya da gönlü olmayan bir insansa mecburen vazgeçmek zorunda kalırım

çünkü ileride evlendığımız zaman toz pembelik ortadan kalkar
ayrıca
aşk diye bir yemek de olmadığına göre.
bu iş olmaz.

ben paranın olmadığı yerde aşkın devam edeceğini zannetmiyorum.günümüz şartlarında en kötü 2bin tl geliri olması gerekir.kira,yeme,gezme,ısınma,vs için yetmezbile.
eger sürekli ve düzgün bir geliriniz yoksa evde huzur olmaz.
düşün bi şuan hayat toz pembe ev geçindirme derdin yok
babanın bütçesinde(veya senin farketmez çünki teksin)iyi kötü her istediğini alabilirsin
ama evlenipte geçim derdine düşünce o isteyipte alamadıkların
isteyipte gezemediğin vs vs
işte bunlar seni mutsuz edecektir
he ben sana ayrılmı diyorum.hayır tabikide diyebileceğim tekşey mutlak ama mutlak evlilik öncesi işler rayına konulmalı
iş,aş,ve aşk.
sıralama budur.eger mutlu olmak istersen.

kızlar işi yok diye sevgilinizden vazgeçermisiniz tabi işi yok derken kendi çapında var ama daimi şeyler değil daha doğrusu ailenizin isteyebileceği işi yok diye sevdiğiniz insandan vazgeçermisiniz

Genelde sevdiğim olmamasına özen gösteririm ama kısmet bunlar hep :)

kızlar tabiki evinde oturmuyor boş boş ama babasıyla birlikte normal derecede geliri olan bir dükkanı işletiyor o bakıyor yani dükkana.ama aile istemiyor işte illa memur illa memur diyorlar.babasının boyunduruğu altında olanla evlenilmez diyorlar.aslında işi yok derken böle yok evet bişelerle meşgul ama ailenin ailenin istediği gibi bi iş değil.ve onlarda issiz sayıyor

ipsiz sapsız hani biraz kişilik olarakda algılanıyo yok öle ipsiz sapsız değil ama işsiz güçsüzzz

ne bileyim şimdi kişi vardır, eğitimi bile yoktur ama çalışır didinir çıkarır geçim parasını, allah bile istekliye yardım eder açılıverir işi
ama kimisi de vardır eğitimli eğitimsiz farketmiyor çalışmaz asalak gibi yaşar, ipsiz sapsız derken böyle birini kastettim
elbette insanların geçici olarak işsiz kaldıkları dönemler de olabilr ama en azından çabalamayan biriyse ipsiz sapsızdır
hiç kimse de aşktan gözü kör olmadıysa istemez ipsiz sapsızı

aslında işi gücü olmayan biriyle bir ilişkiye başlamamak lazım... yani duygusal değilde, biraz mantığımızla hareket etmekte fayda var.

sevgililik dönemi güzel tabiki ama evlendikten sonra işler değişiyor. geriye ne aşk ne sevgi kalıyor.. ay sonunu nasıl getiricez derdi başlıyor.

şuanı değilde ileriyi düşünmelisin bence..

kızlar tabiki evinde oturmuyor boş boş ama babasıyla birlikte normal derecede geliri olan bir dükkanı işletiyor o bakıyor yani dükkana.ama aile istemiyor işte illa memur illa memur diyorlar.babasının boyunduruğu altında olanla evlenilmez diyorlar.aslında işi yok derken böle yok evet bişelerle meşgul ama ailenin ailenin istediği gibi bi iş değil.ve onlarda issiz sayıyor.buna ne dersiniz?

Back
X