Doğuma Hazırlık İsim anneleri benim de kızıma isim bulalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Negri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Negri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2013
172
39
43
Herkese iyi akşamlar. Sabahtan akşama kadar iş yerinde sürekli bilgisayar başındayım. Akşam olunca da koştura koştura kızıma isim aramak için evde bilgisayar başına geçiyorum ama halen bi isim bulamadık. Artık uykusuz kalmaya başladım. Bu isim heyecanı yorgunluğa dönüşmeye başladı :) Yardım edin lütfennnnnnn anneler ve anne adayları...

Herkese iyi akşamlar. Sabahtan akşama kadar iş yerinde sürekli bilgisayar başındayım. Akşam olunca da koştura koştura kızıma isim aramak için evde bilgisayar başına geçiyorum ama halen bi isim bulamadık. Artık uykusuz kalmaya başladım. Bu isim heyecanı yorgunluğa dönüşmeye başladı :) Yardım edin lütfennnnnnn anneler ve anne adayları...

anne değilim canım ama :) lara, tuana, katre , sevdiğim isimler arasında. sağlıkla kucağına alırsın inşallah cnm :16:

yiğenimin ismi nisanur ve o kadar tatlıki Allahım sana da hayrlı sağlıklı bi kız bebişi versin inş. ismi de bahtı da güzel olsun inş.
(nisanur adıyla bildiğim bütün kız cocukları cook tatlı):):)

öncelikle kriterlerinizi yazın, yardımcı olan çıkacaktır
ismin kökenine dikkat ediyormusunuz? türkçe,arapça,farsça vs.
modern mi olmalı, geleneksel mi, yoksa hiç bilinmeyen mi
yada anlamı güzel olan mı
en çok neye önem veriyorsunuz?

kız olursa ben REYYAN koymayı düşünüyorum:)

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler sizin yazdıklarınızı da listeme ekliyorum kızlar bunlar da çok güzel hangisini seçicem kafam çok karışıyor hafta sonu kayınvalidemlere gidip seçeceğiz inşallah bi tanesini oylama yapıp :) benim bulduklarımı da aşağıda yazdım. kökeni konusunda aslında pek fazla bi şey düşünmedim benim için kulağa hoş gelmesi ve anlamının güzel olması yeterli gerçi bana kalsa sadece zeynep ismini koymak isterim. aşağıda bulduğum isimleri paylaşayım siz de belki güzel olanları seçer kötü olanları elememi sağlarsınız. meleğimle ileride ismi konusunda dalga geçilmesini istemiyorum çünkü eşim unisex isminden dolayı çok muzdarip olmuş bu yaşına kadar :) kızımın da aynı olmasını istemiyorum. yardımlarınızı bekliyorum canlar

ADEN
AFRA
AHSEN
ASEL
ASYA
ARMİN
ARYA
AVAZ
BADE
BAHŞENDE
BELÇİM
BELÇİN
BELİZ
BENAN
BERİL
BERRA
BERRAK
BEYZA
BİHTER
BİRCE
CANSEL
CEMRE
ÇAĞLA
DEFNE
DERİN
DOĞA
DORA
DUHA
ECRİN
EFLAL
EKİN
ELÇİN
ENDA
EVİN
EVA
EYLÜL
FARAH
GAZEL
GUPSE
GÜLFEM
GÜLCE
HAYAL
HİRA
HUBAN
HÜMA
ILGIN
İDİL
İKLİM
İLKEM
KATRE
MASAL
MERİH
MISRA
MEVA
MİNA
MİSLİNA
MİNEL
NAZLI
NEHİR
NERİN
NEVA
NEHİR
NEVRA
NİSA
NİSAN
ÖZÜM
ÖYKÜ
RÜYA
SEÇİL
SİMLA
SILA
ŞEVVAL
TANEM
TOPRAK
TUNA
YEKTA
YADE
YANKI
YÜSRA
ZEYNEP

Son düzenleme:
isimlerin çoğu güzel, zevklerimiz benzer
zeynebin yanına başka bir ek koydurabilirsin
ekin
özüm
armin
arya
dora

Öncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin.
Ben evlensem kızım olsa ZEYNEP ismini vermeyi düşünüyorum.

Diğer sevdiğim isimler ve anlamları aşağıda yazılı... Benim adım nasıl peki? Gülümsün :51: (Gülümsün de koyabilirsin.)

Zeynep :DeğerliTaşlar, Mücevherler

Begüm :1-Hanım,Hanımefendi. 2-Hint Prenseslerine verilen Unvan

Melis/ Melisa / Melissa : 1-Bal,tatlışey,sevgili,can 2-bal arısı 3-çayır,çayırlık 4-oğul otu

Hande :Gülüş,Gülme

Şule :Alev,ateş alevi

Nazlı :Nazyapan, kendisini ağıra satan, işveli, edalı

Pelin :Bileşikgillerden,yapraklarında acı, ıtırlı bir madde bulunan, hekimlikte ve içkiyapımında kullanılan bir bitki.

Pınar :Yerdenkaynayarak çıkan su, kaynak.

Buket :ÇiçekDemeti

Defne :Defnegillerden,yaprakları güzel kokulu, kış yaz yeşil kalan bir ağaç.

Canan :Sevgili,Gönül verilen, âşık olunan

Burcu :1.Güzel koku, ıtır. 2. Sakız ağacının tomurcuğu.

Elif :1.Arap alfabesinin ilk harfi. 2. İnce uzun boylu kız. 3. Alışmış,alışkın.

Ezgi :Bellibir kurala göre oluşturulan ve kulakta haz uyandıran ses dizisi,nağme.

Müge :İnciÇiçeği

Serap :1.Çölde uzaktan su gibi görünen ışık yanılması, ılgın. 2.Öteki dünya.

Ayyy kızlar hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için bu seçtiklerinizi eşime de göstericem bakalım hangisinde karar kılıcaz en son. Bu arada gülümsün senin adın ne kadar güzelmiş ya ismini koyan çok zevkliymiş :)

Back
X