Doğuma Hazırlık İsim bulmak ne kadar zormuşşş :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hangi isim kulağa hoş geliyor

• Ankete Katılan
    15

eşim sen ne koyarsan koy ben sadece irfan dicem diyo zaten. ama ben bazen irfan bazen diğer isim bazende birlikte kullanırım diye düşünüyorum. ama sadece irfan kullanmam. bilmiyorumda rahmetli olan bir insanın ismi olması ürpertiyor beni

Bence çocuğa modern ve tek isim koymak gerekli. Hayatı boyunca taşıyacağı isim ona kulfet olmamalı. Malesef benim eşim de babasının ismini koymak istiyor ama ben hiç mi hiç istemiyorum kavga ettik bu konu canımı çok sıkıyor oda razı değil ben de. ağız tadıyla bir isim bile düşünemiyoruz.

irfan çagan keskin daha hoş geliyo kulaga canımm benim eşiminde babası vefat etti ama saolsun hiç sölemedi koyalım mı adını diye hakkınızda hayırlısı olsun inşş

olmus tanidiklarinin isimlerini koyan insanlarada cok canim sikiliyor, benim babamda oldu ama hic dusunmem oglum olursa adini koymayi adiyla yasamis olmus;simdi yeni bir insan hayata sifirdan basliyor ve yeni bir isim olmali bence,neyse sonucta esiniz oyle istiyorsa araniz bozulmamasi icin irfan mert guzel bence ismi ne olursa olsun insallah hayirli bir evlat olur sizlere..

canım oncelıkle hayırlı olsun ben de kafanı karıstırmak ıstemem ama bence ıkıncı ısımler kullanılıyor mesela benım ablamın adı behıye aslı herkes ona aslı der behıye babannemın adıymıs o yuzden babam cok koymak ıstemıs annemde onu kıramamıs ama yanına aslı ısmınıde eklemıs mesela bende ogretmenım ve cogu ogrencım ıkı ısımlı cogu yerde ılk ısımlerının sadece bas harfı yazılıp nokta konuluyor ornegın bır oğrencimin adı ahmet umut ismi her yerde a.umut dıye yazılıyor sanırım ben de kafanı karıstırdım amabu konuda goruslerımı soylemek ıstedım bana sorarsan ırfan ısmıne mert daha uygun ayrıca soyadınızada daha uygun sımdıden hayırlı olsun

şimdiden hayırlı uğurlu olsun bebeğinn
anladim kadarıyla bütün aile irfann
isimden yana oldu için emin ol 2.ismi sölemicekler
herkes irfan diyecek sende kendi seçtiğin isimi söylicen
bence ege,efe,can.alp,emir,eren,gibi kısa isimleri seçebilirsin
şimdidn hayırlı olsun cnm

öncelikle bebeğinize sağlıkla kavuşun...

Benim fikrim de ilk ismin değilde ikinci ismin kullanıldığından yana....İrfan MERT Keskin gibi.....okullarda da ikinci ismin kullanıldığını biliyorum.....Gereken hallerde İRFANMERT olarakta birlikte seslenebileceğiniz bir isim.....kaldı ki İRFAN ismi de anlamı güze,l tınısı güzel bir isim hiç değilse bu konuda da şanslısınız....

İ.MERT KESKİN olarak çok güzel olduğunu düşünüyorum..... sanıyorum ki bebeğiniz Yengeç burcu olacak, hem de Adı MERT olacak, varya, önce çok güzel bir bebek, sonrada çok güzel bir genç olur......

Nerden biliyorsunuz derseniz eğer, Tecrübeyle sabittir bilgilerinize sunulur......

Son düzenleme:
irfan akif keskin
enis irfan keskin (özellikle bu:)
ediz irfan keskiin hoş olur..

çağan dan ziyade çağkan ın söylemesi daha kolay bence bunu da düşünebilrsin, mert çok klasikleşti, o yüzden çağan ya da çağkan dan yana kullanıyorum oyumu

haziran 9 diye bekliyoruz. ikizler olacak ama tecrübedende yararlanmak lazım :)

valla bende anlamış değilimm şu ikinci birinci isim olayını. sanırım hangisi daha kolaysa onu söylüyorlar. ilk ismi kısaltıp yazdıklarınıda çok gördüm aslında ç. irfan olur ozamann yaa ne yapsammm acabaaa ((

aynı şeyleri bizde çok yaşadık hala yaşıyoruz. bide ben irfanı kabul ettim saygı duydum ama yanına bari bir isim koyayım dedim. vay efendim ozaman irfan ismi söylenmez ismi ziyan etme.... yani amenna dedikçe istiyolar. ama ben kararlıyım tek irfan olmayacak ...

benim adım medine esra .... iki adım var yani. medine babannemin adı babam yazdırmış nüfusta gizlice. bana küçükken hep esra dediler. okula başlayınca medine gel medine git bi tuhaf olmuştum moralim bozulmuştu çok. bana her medine dendiğinde cinlerim tepeme çıkıyodu. çocuk psikolojisi böyle. bir isme alışınca diğerini kabullenmek zor ama şunu da söyleyeyim bana bütün öğretmenleri medine dedi üniversitede de durum bu. koskoca prof a ben esrayım demek de komik kaçar zaten. yani aslında birinci isim kullanılır ikinci isim gözden kaçar. benim de iki isimli olan çok öğrencim var onlar da birinden mutlaka şikayetçi, şikayetçi olmayana da rastlamadım desem yalan olmaz. yani siz siz olun iki isim koyarken aman dikkatli olun. çocuklar birbirlerine karşı çok acımasız alay edilebilecek bir isim koymayın çocuğunuza

evet gerçekten çocuk psikolojisini çok etkilioyr zaten bu yüzden bu kadar canım sıkılıyor. peki hocam sizce şıklardan hangisi ? :)

evet gerçekten çocuk psikolojisini çok etkilioyr zaten bu yüzden bu kadar canım sıkılıyor. peki hocam sizce şıklardan hangisi ? :)

bence irfan mert. bu çocuk ilerde yurt dışına falan çıkar amerika'da ingiltere'de eğitim görürse ç ve ğ harfleri sorun olabilir. Mert de gayet güzel bir isim. söylenmesi de kolay.

mert irfan keskin,tuna irfan keskin,irfan eren keskin aklıma gelenler.allah sağ salim kurtarsın.anababalı hayırlı evlat etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…