İsim çıkmazııı..:((((

Kybele64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
261
78
48
Ankara
mrb arkadaşlar . tecrübeli özellikle çocuklu arkadaşlardan yorum bekliyorum.konu şu: 17 aylık evliyiz ve yaza doğru mayıs gibi bebek denemek istiyoruz.ancak isim konusunda bi derdimiz var.diyeceksiniz ortada bebek yok ne ismi!!haklısınız da ama şöyle eşimle konuşurken olsa ismi ne olur die eşim dedi ki kız olursa annemin ismini koyalım sende ikinci ismini koyarsın.memlekette annemin ismiyle ev de istediğin isimle seslenirsin dedi.taabi ben çok sinir oldum ne demek ya!!biraz atıştık.eltimin ilk çocuğu kız ve o vermemiş.eşim evin en küçüğü-bence biraz da bu yüzden yapıo- ve kesinlikle bu konuda taviz vermeyecekmiş.kouyu kapattık şimdi hiç konuşmuoruz ama benm içim içimi yiyor siz ce nasıl eşimin fikrini değiştirebilirim.kaynanamı sevmediğim değil ama eski bi isim.ben daha modern bi isim istiyorum.ayrıca kv min ismi eşimin 6 yıllık evlenme aşamasına gelip ayrıldığı kız arkadaşının ismi!!!!kesinlikle onu düşünerek verdiğini sanmıyorum zaten bu konuyu açmadım.offffff ben napıcam ya nolur bana bi yol gösterin.şimdiden çok teşekkürler.kv min ismi hatice bu arada)

Ilk bebeğinse kesinlikle kabul etme benim eşimde babaannesinin adini koycakmis fatma ilk asla olmaz dedim kapattim konuyu

Şimdi öncelikle hatice gerçekten eski bir isim değil. Hatta dini olarak da çok güzel anlamli bir isim bence. Asla kabul edemez misiniz? Bence bir düşünün. Hatice berrin, hatice buket.. aklima ilk gelenler. Cok daha güzel kombinler olusturulabilir. Hem erkek olursa babanizin ismini koymak istersiniz belkide? Benim en büyük hayallerimden biri örneğin oğlum olursa mustafa koymak

Ilk bebeğinse kesinlikle kabul etme benim eşimde babaannesinin adini koycakmis fatma ilk asla olmaz dedim kapattim konuyu
ewet ilk çocuğumuz olacak Allah nasip ederse inş.biraz da bu yüzden tartışmasız güzel bi isim koymak istiyorum ama eşim çok inatçı((

hatice ismi fena değil ama anlamı erken doğmuş kız çocuğu demek
onu da geçtim 6 senelik uzatmalı eski sevgilisinin adı
ben olsam hayatta koymam.

Esimin 6 yillik sevgilisinin ismini asla cocuguma koydurmazdim.
Senin eski sevgilin varmiydi ?varsa adini esin biliyor mu ? Biliyorsa sende soyle bakalim ,oglum olursa adini koyacagim diye .
evet dediğinizi düşündüm aslında.bakalım o zaman ne diecek.kesin sinirlenir ve kavga büyür ama deneyeceğim yine de.

şöyle saçmalıklara öyle kızıyorumki.başı göğemi ercek hatice koyunca anlamıyorumm..sakın taviz verme kararlı ol sonuçta ikinizin çocuğu o...bide büyüklerin karışma durumu varsa isim koymada onada çok kızıyorum biz oğlumun ismini ikimiz koyduk ikincide karışırlar diye düşünüyorum büyükler ama izin vermicem o benm çocuğum sonuçta dimiii

Ne gerek var? Ben ne kendi annemi babamı ne de eşimin anne babasının ismini isterim. Neyse ki eşim de hiç istemiyor. Hele birde eski sevgilisinin adıymış. Ben olsam kesinlikle kabul etmem.

çok haklısın arkadaşım ben de aynen öyle düşünüyorum.direnebildiğim kadar direnecem bakalım.büyükler direk söylemio ama imalar oldu.abisi dediki bi defasında biz babamn adını koyduk sizde anneminkini koyarsınız dedi.birazda baskı hissedio eşim ve annesini de çok sever çok düşkündür.tabiki sevsin ama beni de kırmasın istiyorum.sonuçta kısmet olursa ilk çocuğumuz ilk heyecanımız olacak.

Şimdi hep iki isimli çocuklar bazende mecburiyetten işte böyle oluyor.Eğer o isim sizde eski kız arkadaşını aklınıza getiriyorsa hiç koymayın derim ısrarcı olun.

ben annesinin dedesinin bilmemnesinin isimlerini bebeklere vermeye çok karşıyım. ne oluyor yani annesinin ismini verince? bence o bebeğin ismini koymak annenin hakkı. baba taşımıyor karnında...baba doğurmuyor...istemiyorsanız koydurmayın

evet dediğinizi düşündüm aslında.bakalım o zaman ne diecek.kesin sinirlenir ve kavga büyür ama deneyeceğim yine de.

Sulalenizde ya da cevrenizde ayni isimli olan biri varsa ,iste kuzenimin adini hep sevmisimdir hatta cocuguma ayni ismi koyayim diye dusumustum dersin.Sen de onun gibi istersen sen de ikinci ismini koyabilirsin diyebilirsin
O inatciysa sizde olun, o sizi uzmekden cekinmiyorsa sizde cekinmeyin.

eşime isim konusu açıldığı anda sakın anne baba isimleriyle gelme koymam dedim. kendi anne babamın ismini de koymam. (eşim kendi annesini değil benim annemin adını önermişti)
ne gerek var bir tarafın gönlünü yaparken bir tarafı kırmaya...

eşim kendisi 1.5 yaşındayken 5 yaşında vefat eden ablasının ismini koymayı istedi; onu da kabul etmedim. bu konu uzayınca da "annen çok istiyorsa ilk torununa verdirseydi ismini; ben annenin beğendiği ismi koymak zorunda değilim, benim kızım isim de benim hakkım" dedim.
benimkisi birazcık duygusal bir durum olduğundan eşimin istediğiyle benim istediğimin karışımı bir isim buldum ve onda karar kıldık; ikimizin de gönlü oldu yani

ama sizinkisi bir de 6 yıllık sevgilisinin ismiymiş kesinlikle koydurmazdım; kendi annenizin ismini koymak istediğinizi söyleyin bir de...

Hatice ismi gayet guzel, bu ayri..
ama istemiyosan, annesi degil de evlilik asamasina geldigi kizin ismi oldugu icin isteme ve bunu belirt..

Sevgili olayini söyleyin esinize, hatta ima edin" ne o unutamadin annenimi bahane ediyorsun" diye, vallah kavga büyürse büyüsün, ben yapardim, aslinda sirf bu sebebten teklif bile etmemesi gerekirdi... Sevgili olayi olmasa hadi yine neyse diycem (ki cok karsiyim su ana baba isimlerine) ama en azindan esiniz ikinci isme sicak bakiyor ve onu kullaniriz diyor, zaten kullandikca babaanne yaninda diger isim kullansada siz israrla cocugunuza istediginiz ismi asiladinizmi o isim kalir, ama sadece nufüsta bile eski sevgilinin isminin yazmasi cok rahatsiz edici, heleki esinizde sürekli o ismi kullanirsa... Istedigi kadar kavga etsin, bu sorun halolmadan cocuk isine girismezdim...

Gerekirse çocuk yapmazdım yinede o ismi koydurmazdım ben olsam..En sinir olduğum şeylerden biridir bu isim mevzusuna karışma olayı..Sanki kayınvalideler kendileri doğuruyorda isimlerini koyacaklar ya..Ailelerin karışma gibi bir hakkı yok..Anne baba oturur karar verir ama bana göre %10 baba %90 annede olmalı isime karar verme hakkı..9 ay karnında taşı,doğum yap,besle,büyüt vs.vs. kesinlikle anneler koymalı çocuklarının ismini..Babada buna saygı duymalı..Ve kesinlikle anane,babanne ve dedelerin isimleri konmamalı..İki tarafında büyüklerinin yada akrabalarının isimleri karıştırılmamalı..Böylelikle kimsede sorun çıkartamaz onu koydun bunu koymadın diyemez...

benim esim hic annesinin ismini demedi ama ben hamile oldugumu ogrendigimde ben ruyamda kizim oluyodu ismini esila koyuyordum dedim. her sorana da ilk bastan beri esila koycaz dedim. kimlik cikardigmz gun esila nin yaninda bi isim daha koyalim dedi. o kadar agladim ki ben iki isimliyim cok zor istemiyorm falan diye herkese esila dedim rezil olucam vs baya acitasyon iste ikna ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…