İsim çıkmazııı..:((((

Ben hep söyledim sevgilik boyunca falan. Bebeği ben taşıorsam elbette ismini ben koyucam die. Hayta koymak istediğim belli isimler kız olursa bu oğlan olursa bu olcak dedim. Şimdi birileri sorunca ee beek olursa adını ne koycanız die oda bnm isimleri söylüyor gül istior benim seçeneğim yok dior. Kesinlikle razı olma bebek seninde bebeğin. Bem nefret ediorum zaten öyle ane baba dede adı koyulmasını.

Kv ve eski sevgili isim benzerligi cok fena olmus..
Oncelikle kavga dovus inatlasmayi bir kenara birak bu sekilde sadece evliligini ve kendini yipratirsin..
Benm aklima soyle bisey geldi senn aklina da yatarsa denersn:
Esini bu konuda tek ikna edecek kv gbi duruyor bunun icinde bence kv musait bir zamnda kenara cek konus;annecigim bir
evladim olcak ve ben senin ismini
koymayi.cok istiyorum ama bir taraftan bu
isim bana bu sahisi hatirlatiyor ve buna
cok.uzuluyorum bir de esimin kizima bu
sekilde seslenmesi benim aklima hep o insani
getirecek hep hayatmzda olcak hem kendim
hem evliligim yiprancak ben istiyorumki hem aile huzurum bozulmasin hem de sizi mutlu edebileyim bunun icin de bu isim disinda sizin dusundugunuz bir ismi vermek istiyorum siz dusunun karar verin konusalim dersin ayrica bu.konusma aramzda kalsn annecigim der olayi tatliya baglarsn ve ikinci bir ismi keyfine gore koyarsin esinde.annesinin ricasini kiramiycagi icin kabul eder jepiniz musmutlu gecinir gidersiniz( ins kv anlayislidr oyle olmasini umut ediyorum)

Bunu dert etmek için erken değil mi Allah aşkına durun bakalım hele bir hamile kalın sağlıkla doğurun da yani şimdiden kafaya takmak anlamsız valla kaç senedir çocuk istiyorum tedaviler oldum olmaya devam ediyorum çocuğum olsun da isim mevzusu son planda benim için Allah size aratmasın ayrıca sadece kağıt üzerinde olacak bu isim ve sadece kaynanan kullanacak kızın zaten kullanmaz ne ile hitap ederseniz öyle kalır hem kız olacağı ne malum.

ailelerin,kocaların bebeklerine anne-babasının isimini verme sevdasından nefret ediyorum.bebeğine istediği ismi vermek bir annenin en doğal hakkı.

Eşinizin eski sevgilisinin adı
niyeti ne olursa olsun ben asla istemezdim

sadece annenin adı olsa koyardım ama eski sevgilinin adı kızıma hatice dedikçe aklıma annen değil eski sevgilin gelecek de bu yüzden olmaz de

yok canim olur mu hic, gelin kim ki, yuce insan KAYİNVALİDE tabiki senin kendi cocugunun ismini de koyma hakkina sahip!
agriyi sanciyi bulantiyi dogumu, hepsini yasayan sen, sefalarin hepsi onlara ait zaten.. kendi oglu da onun, senin evladin da onun.. boyle kustahlari, hadsizleri Rabbim uzak tutsun..

Eski sevgilinin adını çocuğuma koyup hergün ona seslenirken aklından eski sevgilinin geçip geçmediğini düşünerek bir ömür geçireceğime hiç çocuk doğurmamayı tercih ediyorum derdim kocama.

İşin kötü yanı, o hiç düşünmüyor mu bu konudan incinebileceğinizi?

Amin canım amin..Bende sinir olmuşumdur hep bu mevzulara..Yani düşünüyorumda sanki koyunca ne olacak..Bence yine kayınvalideler yüzünden çıkıyor bu isim kavgaları..Gizli gizli oğullarını dolduruyorlar sonrada eşler arasında sorun oluyor..Annelerinin baskısı olmasa erkeklerin %90 ı böyle isim mevzularına takılmaz aslında..Kadınlar daha ince düşüncelidir kafayı takar belki günlerce düşünür ne koysam isim diye..Anlamlarına bakar soyisimle uyumuna bakar..Ama erkekler öyle değil aman ne olursa olsun der geneli..Kısacası kesinlikle kayınvalideler arada bırakıyor..Allah bilir belki hakkımı helal etmem koymazsan bile diyorlardır..Sanki adam gelip karısınamı söyleyecek annem böyle böyle dedi koymamız lazım diye..Eşiyle annesi arasında sorun olmasın diye söylemiyor,ben öyle istiyorum diyorlar işte bu kadar basit..Ha annesi ölmüş olur mesela onun anısına koymak ister o ayrı mevzu ama kayınvalideler hayattaysa hep fiştiklemeden çıkıyor bu kavgalar..

Kesinlikle boyle birseyi kabul etmiyorum gerekirse dogurmam diyip kestirip atacaksin. Ama kararli olmalisin.

Hatice çok güzel isimlerden biridir keşke kızım olsa ben koysam :) ama istemiyosaniz eşinize çocuklara çok yakında birinin ismini koymanin kisilikte bazı sapmalara yol açtığını soyleyebilirsiniz

Sinir oluyorum böyle durumlara 9 ay çocuğu ben taşıycam kv nin ismi konulacak. Cıngar çıkartırım. O ne öyle köyde başka evde başka isim . Çocuğu sersem eder. Adı tek olmalı bir çocuğun. Yıllarca mahallede yunus diye bildiğimiz çocuk orta okulda aynı sınıfa düştük birden Rıdvan oldu. 30 yaşındayım hala çocuğa ne diyeceğimi bilmem. Mahallede oynarken Rıdvan derim bakmaz okulda yunus derim üstüne alınmaz dı.

Bence kayinvalide ve eski sevgilinin isimlerinin ayni olmasi buyuk şans.
Her turlu diretme hakkina sahipsiniz.
hatta kayinvalidenize bile anlatabilirsiniz durumu, bir sekilde size hak verecegine eminim.

Siz de "ben de asla taviz vermem" deyin. Tartismasaniz da belki onun gozu korkar bu sefer. :)
Hatice ismini ben de begenmiyorum, koyamazdim. Bu konuda hatir matir da islemez.

Ne sinir bozucu.. ben de ilk çocuğumda isim krizi yaşadım. Esimle ikimiz bir isimde karar kildik diguma yakın kv eşime nabasinin ismini koymasini soylemis zaten ailede torunlarda vardi nyd brn başta istemefim zaten 2 isimdi bizim seçtiğimiz ve ayrilmaz iki isimdi. Amsn gönülleri olsun basina ekleyelim dedik onu da nufus memuru 3 isim yasak demis yazmamis. Ismi degistirmeye karar verdik neymis beklentiye girmisler falan .Brn lohusa halimle çocuğa yeni ismiyle hitap edemedim ve hungur hungur agladim edim de sen bukadar uzuleceksen senden kiymetli degil dedi seçtiğimiz ismi koyduk. . Ama bitmedi okadar cok psikolojik baski yasattilarki aaa kayinbaba ismini koymadiniz mi diyenler yuzunden bidaha oglan olursa kesin koyalim dedik nitekim 2. De oglan oldu ben de kendi babamin ismini de ekledim iki babayi da gönüllefik ins ve kurtulduk.
Ama sizde durum farkli eski kizarkadas mevzusu mide bulandirici .. bunu acikca soyle buyuzden istemiyorum de. Brni strese sokuyorsun icime sinmeyen bu konu yuzunden saglikli bi gebelik geciremem en iyisi çocuk konusunu kapatalım rahat edelim de
. Gerekirse agla. Kv anlayisliysa yukarıda biri yazmis ittifak yap onun istedigi bi ismi koy ana sanmam kv kendi isminden guzelini mi bulacak ; p

bir de adam gibi duramayan erkeklerin, kendilerini ailelerine/cevrelerine kanitlama(!) cabasi bence.. karisini nasil saymadigini, nasil da dedigini yaptirdiginu gosterecek ya.. hic dusunmezler, karim benden sogur, yuvam huzursuz olur, kimse icin degmez vs vs..
o kadindan baska en cok kimin hakki olabilir bebegine isim vermek?

Bukadar buyutmeyin iki isim koyarsaniz olur biter. Eski sevgilisinin adi diyede kocaniza birsey soylemeyin aklina sokmaya ne gerek var?

4 aylık oğluma istemiyorum asla sevmedim hoşlanmadım dediğim isimleri koydu babası.. neymiş onun da babası istiyormuş.. kendi çocuklarına koydukları isimler yetmedi bi de benim 9 ay taşıyıp ne zorluklarla dünyaya getirdiğim çocuğumun isimlerini gitti nüfus kağıdına yazdırdı bi de.. aynı muhabbeti yapmıştı bana, konu kapandı bilmem ne diye.. kavga çıkmasın saygısızlık olmasın diye sustum şimdi bin pişmanım.. şimdiki aklım olsa kıyameti koparırdım ama hamilelik psikolojisi midir nedir susmuştum. he noldu sonra? lohusa dönemimi kaldırmadı, yedim dayağı babamın evine gönderildim ne kocam ne ailesi yok artık hayatımda ama oğlumun isimleri onların istediği isimler olarak kaldı!

Ne yap ne et karşı çık, içine bi kez sinmedi mi ömrü billah sinmeyecektir..

karismadan dururlarmi hic benimkilerde yok onu koylm yok bunu koyalim diyodu ben cocugmun ismini kendim koycam kimseye koydurmem dedim kv de gercektenmi dedi evet kirilan kirilsin ben koycam dedim snra kmse agzni acamadi ikincidede ayni sey olck sende ole yp kendileri ne koymak istiyolrsa yapsinlar birer tane dha koysunlar :)

Bizde daha cocuk düşünmeye başladığımızda eşim kiz olursa annemin adi olsun dedi. Ben hayir olmaz ailede 2 kişide var ayni isim ne gerek var dedim. (Kardesimin ismide kv ismiyle ayni). Tartistik o zaman konu kapandi bir süre. Sonra hamile kaldim ve cinsiyeti erkek :) simdilik bu konudan yirttik bakalim ikinci cocukta ne olacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…