- 4 Kasım 2013
- 2.395
- 1.339
- 448
Ben hep söyledim sevgilik boyunca falan. Bebeği ben taşıorsam elbette ismini ben koyucam die. Hayta koymak istediğim belli isimler kız olursa bu oğlan olursa bu olcak dedim. Şimdi birileri sorunca ee beek olursa adını ne koycanız die oda bnm isimleri söylüyor gül istior benim seçeneğim yok dior. Kesinlikle razı olma bebek seninde bebeğin. Bem nefret ediorum zaten öyle ane baba dede adı koyulmasını.mrb arkadaşlar . tecrübeli özellikle çocuklu arkadaşlardan yorum bekliyorum.konu şu: 17 aylık evliyiz ve yaza doğru mayıs gibi bebek denemek istiyoruz.ancak isim konusunda bi derdimiz var.diyeceksiniz ortada bebek yok ne ismi!!haklısınız da ama şöyle eşimle konuşurken olsa ismi ne olur die eşim dedi ki kız olursa annemin ismini koyalım sende ikinci ismini koyarsın.memlekette annemin ismiyle ev de istediğin isimle seslenirsin dedi.taabi ben çok sinir oldum ne demek ya!!biraz atıştık.eltimin ilk çocuğu kız ve o vermemiş.eşim evin en küçüğü-bence biraz da bu yüzden yapıo- ve kesinlikle bu konuda taviz vermeyecekmiş.kouyu kapattık şimdi hiç konuşmuoruz ama benm içim içimi yiyor siz ce nasıl eşimin fikrini değiştirebilirim.kaynanamı sevmediğim değil ama eski bi isim.ben daha modern bi isim istiyorum.ayrıca kv min ismi eşimin 6 yıllık evlenme aşamasına gelip ayrıldığı kız arkadaşının ismi!!!!kesinlikle onu düşünerek verdiğini sanmıyorum zaten bu konuyu açmadım.offffff ben napıcam yanolur bana bi yol gösterin.şimdiden çok teşekkürler.kv min ismi hatice bu arada)
ailelerin,kocaların bebeklerine anne-babasının isimini verme sevdasından nefret ediyorum.bebeğine istediği ismi vermek bir annenin en doğal hakkı.mrb arkadaşlar . tecrübeli özellikle çocuklu arkadaşlardan yorum bekliyorum.konu şu: 17 aylık evliyiz ve yaza doğru mayıs gibi bebek denemek istiyoruz.ancak isim konusunda bi derdimiz var.diyeceksiniz ortada bebek yok ne ismi!!haklısınız da ama şöyle eşimle konuşurken olsa ismi ne olur die eşim dedi ki kız olursa annemin ismini koyalım sende ikinci ismini koyarsın.memlekette annemin ismiyle ev de istediğin isimle seslenirsin dedi.taabi ben çok sinir oldum ne demek ya!!biraz atıştık.eltimin ilk çocuğu kız ve o vermemiş.eşim evin en küçüğü-bence biraz da bu yüzden yapıo- ve kesinlikle bu konuda taviz vermeyecekmiş.kouyu kapattık şimdi hiç konuşmuoruz ama benm içim içimi yiyor siz ce nasıl eşimin fikrini değiştirebilirim.kaynanamı sevmediğim değil ama eski bi isim.ben daha modern bi isim istiyorum.ayrıca kv min ismi eşimin 6 yıllık evlenme aşamasına gelip ayrıldığı kız arkadaşının ismi!!!!kesinlikle onu düşünerek verdiğini sanmıyorum zaten bu konuyu açmadım.offffff ben napıcam yanolur bana bi yol gösterin.şimdiden çok teşekkürler.kv min ismi hatice bu arada)
mrb arkadaşlar . tecrübeli özellikle çocuklu arkadaşlardan yorum bekliyorum.konu şu: 17 aylık evliyiz ve yaza doğru mayıs gibi bebek denemek istiyoruz.ancak isim konusunda bi derdimiz var.diyeceksiniz ortada bebek yok ne ismi!!haklısınız da ama şöyle eşimle konuşurken olsa ismi ne olur die eşim dedi ki kız olursa annemin ismini koyalım sende ikinci ismini koyarsın.memlekette annemin ismiyle ev de istediğin isimle seslenirsin dedi.taabi ben çok sinir oldum ne demek ya!!biraz atıştık.eltimin ilk çocuğu kız ve o vermemiş.eşim evin en küçüğü-bence biraz da bu yüzden yapıo- ve kesinlikle bu konuda taviz vermeyecekmiş.kouyu kapattık şimdi hiç konuşmuoruz ama benm içim içimi yiyor siz ce nasıl eşimin fikrini değiştirebilirim.kaynanamı sevmediğim değil ama eski bi isim.ben daha modern bi isim istiyorum.ayrıca kv min ismi eşimin 6 yıllık evlenme aşamasına gelip ayrıldığı kız arkadaşının ismi!!!!kesinlikle onu düşünerek verdiğini sanmıyorum zaten bu konuyu açmadım.offffff ben napıcam yanolur bana bi yol gösterin.şimdiden çok teşekkürler.kv min ismi hatice bu arada)
yok canim olur mu hic, gelin kim ki, yuce insan KAYİNVALİDE tabiki senin kendi cocugunun ismini de koyma hakkina sahip!Gerekirse çocuk yapmazdım yinede o ismi koydurmazdım ben olsam..En sinir olduğum şeylerden biridir bu isim mevzusuna karışma olayı..Sanki kayınvalideler kendileri doğuruyorda isimlerini koyacaklar ya..Ailelerin karışma gibi bir hakkı yok..Anne baba oturur karar verir ama bana göre %10 baba %90 annede olmalı isime karar verme hakkı..9 ay karnında taşı,doğum yap,besle,büyüt vs.vs. kesinlikle anneler koymalı çocuklarının ismini..Babada buna saygı duymalı..Ve kesinlikle anane,babanne ve dedelerin isimleri konmamalı..İki tarafında büyüklerinin yada akrabalarının isimleri karıştırılmamalı..Böylelikle kimsede sorun çıkartamaz onu koydun bunu koymadın diyemez...
Amin canım amin..Bende sinir olmuşumdur hep bu mevzulara..Yani düşünüyorumda sanki koyunca ne olacak..Bence yine kayınvalideler yüzünden çıkıyor bu isim kavgaları..Gizli gizli oğullarını dolduruyorlar sonrada eşler arasında sorun oluyor..Annelerinin baskısı olmasa erkeklerin %90 ı böyle isim mevzularına takılmaz aslında..Kadınlar daha ince düşüncelidir kafayı takar belki günlerce düşünür ne koysam isim diye..Anlamlarına bakar soyisimle uyumuna bakar..Ama erkekler öyle değil aman ne olursa olsun der geneli..Kısacası kesinlikle kayınvalideler arada bırakıyor..Allah bilir belki hakkımı helal etmem koymazsan bile diyorlardır..Sanki adam gelip karısınamı söyleyecek annem böyle böyle dedi koymamız lazım diye..Eşiyle annesi arasında sorun olmasın diye söylemiyor,ben öyle istiyorum diyorlar işte bu kadar basit..Ha annesi ölmüş olur mesela onun anısına koymak ister o ayrı mevzu ama kayınvalideler hayattaysa hep fiştiklemeden çıkıyor bu kavgalar..yok canim olur mu hic, gelin kim ki, yuce insan KAYİNVALİDE tabiki senin kendi cocugunun ismini de koyma hakkina sahip!
agriyi sanciyi bulantiyi dogumu, hepsini yasayan sen, sefalarin hepsi onlara ait zaten.. kendi oglu da onun, senin evladin da onun.. boyle kustahlari, hadsizleri Rabbim uzak tutsun..
Hatice çok güzel isimlerden biridir keşke kızım olsa ben koysam :) ama istemiyosaniz eşinize çocuklara çok yakında birinin ismini koymanin kisilikte bazı sapmalara yol açtığını soyleyebilirsinizmrb arkadaşlar . tecrübeli özellikle çocuklu arkadaşlardan yorum bekliyorum.konu şu: 17 aylık evliyiz ve yaza doğru mayıs gibi bebek denemek istiyoruz.ancak isim konusunda bi derdimiz var.diyeceksiniz ortada bebek yok ne ismi!!haklısınız da ama şöyle eşimle konuşurken olsa ismi ne olur die eşim dedi ki kız olursa annemin ismini koyalım sende ikinci ismini koyarsın.memlekette annemin ismiyle ev de istediğin isimle seslenirsin dedi.taabi ben çok sinir oldum ne demek ya!!biraz atıştık.eltimin ilk çocuğu kız ve o vermemiş.eşim evin en küçüğü-bence biraz da bu yüzden yapıo- ve kesinlikle bu konuda taviz vermeyecekmiş.kouyu kapattık şimdi hiç konuşmuoruz ama benm içim içimi yiyor siz ce nasıl eşimin fikrini değiştirebilirim.kaynanamı sevmediğim değil ama eski bi isim.ben daha modern bi isim istiyorum.ayrıca kv min ismi eşimin 6 yıllık evlenme aşamasına gelip ayrıldığı kız arkadaşının ismi!!!!kesinlikle onu düşünerek verdiğini sanmıyorum zaten bu konuyu açmadım.offffff ben napıcam yanolur bana bi yol gösterin.şimdiden çok teşekkürler.kv min ismi hatice bu arada)
Sinir oluyorum böyle durumlara 9 ay çocuğu ben taşıycam kv nin ismi konulacak. Cıngar çıkartırım. O ne öyle köyde başka evde başka isim . Çocuğu sersem eder. Adı tek olmalı bir çocuğun. Yıllarca mahallede yunus diye bildiğimiz çocuk orta okulda aynı sınıfa düştük birden Rıdvan oldu. 30 yaşındayım hala çocuğa ne diyeceğimi bilmem. Mahallede oynarken Rıdvan derim bakmaz okulda yunus derim üstüne alınmaz dı.mrb arkadaşlar . tecrübeli özellikle çocuklu arkadaşlardan yorum bekliyorum.konu şu: 17 aylık evliyiz ve yaza doğru mayıs gibi bebek denemek istiyoruz.ancak isim konusunda bi derdimiz var.diyeceksiniz ortada bebek yok ne ismi!!haklısınız da ama şöyle eşimle konuşurken olsa ismi ne olur die eşim dedi ki kız olursa annemin ismini koyalım sende ikinci ismini koyarsın.memlekette annemin ismiyle ev de istediğin isimle seslenirsin dedi.taabi ben çok sinir oldum ne demek ya!!biraz atıştık.eltimin ilk çocuğu kız ve o vermemiş.eşim evin en küçüğü-bence biraz da bu yüzden yapıo- ve kesinlikle bu konuda taviz vermeyecekmiş.kouyu kapattık şimdi hiç konuşmuoruz ama benm içim içimi yiyor siz ce nasıl eşimin fikrini değiştirebilirim.kaynanamı sevmediğim değil ama eski bi isim.ben daha modern bi isim istiyorum.ayrıca kv min ismi eşimin 6 yıllık evlenme aşamasına gelip ayrıldığı kız arkadaşının ismi!!!!kesinlikle onu düşünerek verdiğini sanmıyorum zaten bu konuyu açmadım.offffff ben napıcam yanolur bana bi yol gösterin.şimdiden çok teşekkürler.kv min ismi hatice bu arada)
bir de adam gibi duramayan erkeklerin, kendilerini ailelerine/cevrelerine kanitlama(!) cabasi bence.. karisini nasil saymadigini, nasil da dedigini yaptirdiginu gosterecek ya.. hic dusunmezler, karim benden sogur, yuvam huzursuz olur, kimse icin degmez vs vs..Amin canım amin..Bende sinir olmuşumdur hep bu mevzulara..Yani düşünüyorumda sanki koyunca ne olacak..Bence yine kayınvalideler yüzünden çıkıyor bu isim kavgaları..Gizli gizli oğullarını dolduruyorlar sonrada eşler arasında sorun oluyor..Annelerinin baskısı olmasa erkeklerin %90 ı böyle isim mevzularına takılmaz aslında..Kadınlar daha ince düşüncelidir kafayı takar belki günlerce düşünür ne koysam isim diye..Anlamlarına bakar soyisimle uyumuna bakar..Ama erkekler öyle değil aman ne olursa olsun der geneli..Kısacası kesinlikle kayınvalideler arada bırakıyor..Allah bilir belki hakkımı helal etmem koymazsan bile diyorlardır..Sanki adam gelip karısınamı söyleyecek annem böyle böyle dedi koymamız lazım diye..Eşiyle annesi arasında sorun olmasın diye söylemiyor,ben öyle istiyorum diyorlar işte bu kadar basit..Ha annesi ölmüş olur mesela onun anısına koymak ister o ayrı mevzu ama kayınvalideler hayattaysa hep fiştiklemeden çıkıyor bu kavgalar..
karismadan dururlarmi hic benimkilerde yok onu koylm yok bunu koyalim diyodu ben cocugmun ismini kendim koycam kimseye koydurmem dedim kv de gercektenmi dedi evet kirilan kirilsin ben koycam dedim snra kmse agzni acamadi ikincidede ayni sey olck sende ole yp kendileri ne koymak istiyolrsa yapsinlar birer tane dha koysunlar :)çok haklısın arkadaşım ben de aynen öyle düşünüyorum.direnebildiğim kadar direnecem bakalım.büyükler direk söylemio ama imalar oldu.abisi dediki bi defasında biz babamn adını koyduk sizde anneminkini koyarsınız dedi.birazda baskı hissedio eşim ve annesini de çok sever çok düşkündür.tabiki sevsin ama beni de kırmasın istiyorum.sonuçta kısmet olursa ilk çocuğumuz ilk heyecanımız olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?