- 7 Haziran 2013
- 820
- 546
- 158
mrb arkadaşlar . tecrübeli özellikle çocuklu arkadaşlardan yorum bekliyorum.konu şu: 17 aylık evliyiz ve yaza doğru mayıs gibi bebek denemek istiyoruz.ancak isim konusunda bi derdimiz var.diyeceksiniz ortada bebek yok ne ismi!!haklısınız da ama şöyle eşimle konuşurken olsa ismi ne olur die eşim dedi ki kız olursa annemin ismini koyalım sende ikinci ismini koyarsın.memlekette annemin ismiyle ev de istediğin isimle seslenirsin dedi.taabi ben çok sinir oldum ne demek ya!!biraz atıştık.eltimin ilk çocuğu kız ve o vermemiş.eşim evin en küçüğü-bence biraz da bu yüzden yapıo- ve kesinlikle bu konuda taviz vermeyecekmiş.kouyu kapattık şimdi hiç konuşmuoruz ama benm içim içimi yiyor siz ce nasıl eşimin fikrini değiştirebilirim.kaynanamı sevmediğim değil ama eski bi isim.ben daha modern bi isim istiyorum.ayrıca kv min ismi eşimin 6 yıllık evlenme aşamasına gelip ayrıldığı kız arkadaşının ismi!!!!kesinlikle onu düşünerek verdiğini sanmıyorum zaten bu konuyu açmadım.offffff ben napıcam yanolur bana bi yol gösterin.şimdiden çok teşekkürler.kv min ismi hatice bu arada)
Haklısın düşüncesiz oluyor bazı erkekler...Ama ben mesela bir anne olsam ve oğlum evli olsa asla böyle birşey istemezdim ondan..Benim ismim konsa ne olur konmasa ne olur yani..Asla böyle birşey için çocuğumun arada kalmasını,eşiyle sorun yaşamasını istemezdim..O yaşa geldiğimde düşünürdüm ki bende genç oldum neden gelinimin bu hakkını elinden alayım,bana yapılsa hoşuma gidermiydi..Ve çocuğumla konuşur kendi ismimin konmasını istemediğimi,bu hakkın o çocuğu 9 ay karnında taşıyan annesinin olduğunu söylerdim..Kayınvalideler bu şekilde olgun davranıp çocuklarıyla konuşsa bence bu problemler ortadan kalkar gibime geliyor benim..Erkeklerin düşüncesizliğinin üzerine birde çoğu anne destek olmak yerine daha çok baskı yaptığı ve oğlunu arada bıraktığı için kavgalar yaşanıyor..Burda kayınvalidelerin rolü büyük..Bir anne her zaman olgun davranıp çocuklarının mutluluğu için çaba göstermeli,onlara destek olmalı..bir de adam gibi duramayan erkeklerin, kendilerini ailelerine/cevrelerine kanitlama(!) cabasi bence.. karisini nasil saymadigini, nasil da dedigini yaptirdiginu gosterecek ya.. hic dusunmezler, karim benden sogur, yuvam huzursuz olur, kimse icin degmez vs vs..
o kadindan baska en cok kimin hakki olabilir bebegine isim vermek?
keske şoyle buyuk bi oglun olsaydi ve beni alsaydin canimHaklısın düşüncesiz oluyor bazı erkekler...Ama ben mesela bir anne olsam ve oğlum evli olsa asla böyle birşey istemezdim ondan..Benim ismim konsa ne olur konmasa ne olur yani..Asla böyle birşey için çocuğumun arada kalmasını,eşiyle sorun yaşamasını istemezdim..O yaşa geldiğimde düşünürdüm ki bende genç oldum neden gelinimin bu hakkını elinden alayım,bana yapılsa hoşuma gidermiydi..Ve çocuğumla konuşur kendi ismimin konmasını istemediğimi,bu hakkın o çocuğu 9 ay karnında taşıyan annesinin olduğunu söylerdim..Kayınvalideler bu şekilde olgun davranıp çocuklarıyla konuşsa bence bu problemler ortadan kalkar gibime geliyor benim..Erkeklerin düşüncesizliğinin üzerine birde çoğu anne destek olmak yerine daha çok baskı yaptığı ve oğlunu arada bıraktığı için kavgalar yaşanıyor..Burda kayınvalidelerin rolü büyük..Bir anne her zaman olgun davranıp çocuklarının mutluluğu için çaba göstermeli,onlara destek olmalı..
Evet canım malesef öyle çok istisna...Ama bu söylediklerim aslında o kadar normal ve basit şeyler ki..Yani normal bir insanın yapması gereken şeyler bunlar aslında..Ama kayınvalidelerin çoğu sorunlu olduğu için aaa ne kadar zor bulunur böyle kayınvalide yada çok istisna diyoruz..Normal olması gereken şeyler bizim söylediklerimiz ama düşün öyle bir hale gelmiş ki kayınvalideler şoka giriyoruz biz iyi bir insan gördüğümüz zaman yada çok istisna bulunmaz öylesi diyoruz :)keske şoyle buyuk bi oglun olsaydi ve beni alsaydin canimo kadar istisna ki soyledigin kayinvalide modeli..
tepsitler cok iyi, haklisin canim.. kotuluk anormal esas, ama bize iyilik enteresan geliyo.. bencil, egosantrik tripleri bitmems, kompleksli insanlar hep bunlara sebep..Evet canım malesef öyle çok istisna...Ama bu söylediklerim aslında o kadar normal ve basit şeyler ki..Yani normal bir insanın yapması gereken şeyler bunlar aslında..Ama kayınvalidelerin çoğu sorunlu olduğu için aaa ne kadar zor bulunur böyle kayınvalide yada çok istisna diyoruz..Normal olması gereken şeyler bizim söylediklerimiz ama düşün öyle bir hale gelmiş ki kayınvalideler şoka giriyoruz biz iyi bir insan gördüğümüz zaman yada çok istisna bulunmaz öylesi diyoruz :)
mrb arkadaşlar . tecrübeli özellikle çocuklu arkadaşlardan yorum bekliyorum.konu şu: 17 aylık evliyiz ve yaza doğru mayıs gibi bebek denemek istiyoruz.ancak isim konusunda bi derdimiz var.diyeceksiniz ortada bebek yok ne ismi!!haklısınız da ama şöyle eşimle konuşurken olsa ismi ne olur die eşim dedi ki kız olursa annemin ismini koyalım sende ikinci ismini koyarsın.memlekette annemin ismiyle ev de istediğin isimle seslenirsin dedi.taabi ben çok sinir oldum ne demek ya!!biraz atıştık.eltimin ilk çocuğu kız ve o vermemiş.eşim evin en küçüğü-bence biraz da bu yüzden yapıo- ve kesinlikle bu konuda taviz vermeyecekmiş.kouyu kapattık şimdi hiç konuşmuoruz ama benm içim içimi yiyor siz ce nasıl eşimin fikrini değiştirebilirim.kaynanamı sevmediğim değil ama eski bi isim.ben daha modern bi isim istiyorum.ayrıca kv min ismi eşimin 6 yıllık evlenme aşamasına gelip ayrıldığı kız arkadaşının ismi!!!!kesinlikle onu düşünerek verdiğini sanmıyorum zaten bu konuyu açmadım.offffff ben napıcam yanolur bana bi yol gösterin.şimdiden çok teşekkürler.kv min ismi hatice bu arada)
Ya Hatice ismi çok güzel bir isim ve kesinlikle eski değil.Hatta modenr olacağım diye konulan abuk subuk isimlerden değil en azından ayrıca Anlamı ve dini açıdan uygun tek sorun 6 senelik uzatmalı sevgilinin adı olması sırf bu yüzden kabul etmezdim. Erkeklerde malesef var bu annenin babanın dedenin adını koymak istemesi. Benim eşimde dedesinin adını koymak istiyordu 5 senedir çocuk fikrini erteliyordum bende şu an hamileyim ve pusuya yattım bekliyorum erkek olursa diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?