İsim çıkmazııı..:((((

Kesinlikle kv ismi üzerinden değil de eski sevgili üzerinden giderdim konunun üstüne ve net bir dille ASLA koymayacağımı söylerdim

Ya Hatice ismi çok güzel bir isim ve kesinlikle eski değil.Hatta modenr olacağım diye konulan abuk subuk isimlerden değil en azından ayrıca Anlamı ve dini açıdan uygun tek sorun 6 senelik uzatmalı sevgilinin adı olması sırf bu yüzden kabul etmezdim. Erkeklerde malesef var bu annenin babanın dedenin adını koymak istemesi. Benim eşimde dedesinin adını koymak istiyordu 5 senedir çocuk fikrini erteliyordum bende şu an hamileyim ve pusuya yattım bekliyorum erkek olursa diye

Şaka gibi bir düşünce, ne olacak yani ismi hatice olunca, amaç ne benim kafam basmıyor.
Benim annemin adını koysak hoşuna gider mi de eşine..
Aaaa ama olur mu erkek tarafı önemlidir!

Haklısın düşüncesiz oluyor bazı erkekler...Ama ben mesela bir anne olsam ve oğlum evli olsa asla böyle birşey istemezdim ondan..Benim ismim konsa ne olur konmasa ne olur yani..Asla böyle birşey için çocuğumun arada kalmasını,eşiyle sorun yaşamasını istemezdim..O yaşa geldiğimde düşünürdüm ki bende genç oldum neden gelinimin bu hakkını elinden alayım,bana yapılsa hoşuma gidermiydi..Ve çocuğumla konuşur kendi ismimin konmasını istemediğimi,bu hakkın o çocuğu 9 ay karnında taşıyan annesinin olduğunu söylerdim..Kayınvalideler bu şekilde olgun davranıp çocuklarıyla konuşsa bence bu problemler ortadan kalkar gibime geliyor benim..Erkeklerin düşüncesizliğinin üzerine birde çoğu anne destek olmak yerine daha çok baskı yaptığı ve oğlunu arada bıraktığı için kavgalar yaşanıyor..Burda kayınvalidelerin rolü büyük..Bir anne her zaman olgun davranıp çocuklarının mutluluğu için çaba göstermeli,onlara destek olmalı..

ne demek 6yıllık sevgilinin ismini koymak.
annesinin ismi bile olsa mümkün değil koyduramaz.
hatice dedikçe anasınımı hatırlayacak eski sevgilisinimi?

Annenin, babanın, dedenin ismini koymak gibi saçma adetler ne zaman son bulacak bilmiyorum. Her doğan insanın kendi şahsiyeti var, kendisine uygun güzel bir isim düşüneceğimize, onun gönlü olsun, bunun gönlü olsun diye isimler koyuyoruz çocuklarımıza. Büyüklerimize saygımızı belirtmenin, onları onurlandırmanın tek yolu isim koymak değil ki...
Bence her iki anneye de söylemeniz gereken şey şu: "kusura bakmayın siz bizim için çok değerlisiniz ama çocuğumuzun ismini biz belirlemek istiyoruz. Sizin de bize destek olacağınızı umuyoruz."

Annenin, babanın, dedenin ismini koymak gibi saçma adetler ne zaman son bulacak bilmiyorum. Her doğan insanın kendi şahsiyeti var, kendisine uygun güzel bir isim düşüneceğimize, onun gönlü olsun, bunun gönlü olsun diye isimler koyuyoruz çocuklarımıza. Büyüklerimize saygımızı belirtmenin, onları onurlandırmanın tek yolu isim koymak değil ki...
Bence her iki anneye de söylemeniz gereken şey şu: "kusura bakmayın siz bizim için çok değerlisiniz ama çocuğumuzun ismini biz belirlemek istiyoruz. Sizin de bize destek olacağınızı umuyoruz."

sinir oluyorum şu anne baba dede ismi olayına....9 ay sen taşıyorsun karnında canım seninde söz hakkın olmalı..ben 2 ismi hiç sevmiyorum..ortak bir karar verelim de ısrar et..hatta konuyu aile yanında toplum içinde falan aç..

keske şoyle buyuk bi oglun olsaydi ve beni alsaydin canim o kadar istisna ki soyledigin kayinvalide modeli..

mrb arkadaşlar yorumlarınızın hepsini okudum.öncelikle çok teşekkür ederim saolun ve lütfen benim için dua edin inş eşim yola gelir yoksa en son diyeceğim artık çocuk falan istemiyorum kapatalım bitsin bu konu die.inş o noktaya gelmez.şimdilik konu kapandı muhtemelen nisan gibi başlarız yine konuşmaya.mayıs gibi istiyoruz nasip olursa.umarım iyi haberlerle tekrar yazarım sizlere... :)

biz eşimle kız olursa ben erkek olursa eşim koyacaktı ismi ama aile büyüklerinin ismi değil eşim erkek olursa ayaz koyacaktı bende kız olursa tuana kızımız oldu allaha şükür ama ben duru koydum adını:) hamilelik hormonlarından mı bilmem her gün isim değiştirdim en sonunda duru oldu :))) inşallah sizde orta yolu bulup anlaşırsınız.

keske şoyle buyuk bi oglun olsaydi ve beni alsaydin canim o kadar istisna ki soyledigin kayinvalide modeli..
Evet canım malesef öyle çok istisna...Ama bu söylediklerim aslında o kadar normal ve basit şeyler ki..Yani normal bir insanın yapması gereken şeyler bunlar aslında..Ama kayınvalidelerin çoğu sorunlu olduğu için aaa ne kadar zor bulunur böyle kayınvalide yada çok istisna diyoruz..Normal olması gereken şeyler bizim söylediklerimiz ama düşün öyle bir hale gelmiş ki kayınvalideler şoka giriyoruz biz iyi bir insan gördüğümüz zaman yada çok istisna bulunmaz öylesi diyoruz :)

tepsitler cok iyi, haklisin canim.. kotuluk anormal esas, ama bize iyilik enteresan geliyo.. bencil, egosantrik tripleri bitmems, kompleksli insanlar hep bunlara sebep..

Benim Allah bağışlarsa bir oğlum var 9.5 aylık, bebek daha hücre iken oglumuza metehan deniz ismini uygun bulduk 8 aylık hamile iken ben babamı kaybettim herkes babanın adını koy dedi dedim yok biz karar verdik herkes kendi ömrünü yaşamaya geliyo dünyaya şimdi ben bunu yapmışken eşim bana 2.çocukta ki kız istiyorum Allah nasip ederse,dicek ki annemin adını koyalım cirkinlesirim üzerim yıpratırım çocuğun adını anne baba koyar ve mümkünse aile büyüklerinin ismi olmamalı çünki bebekte 2 tarafında hakkı var neden onun annesinin adı da seninki değil işte bu tartışmalara mahal vermemek için özgün bir isim olmalı

ay her evlilikte isim krizi anlamıyorum ya. hamileliği bile riske atacak kadar büyütürler şu işi. iki isim koy nüfus cüzdanında dursun bu kadar basit

Neden bu kadar ısrar ediyor ki eşiniz? Sadece annesinin ismi olsa Hatice tamam diyeceğim ama uzun süre sevgili olduğu bir insanında adı aynı zamanda. Kabul etmeyin sebep olarakta eski sevgilinin adı olduğu için kullanmak istemiyorum diyin.

ben annemi küçükken kaybettim
kızım oldu annemin ismini vermek çok istiyordum eşim itiraz etmedi saolsun
yanına bir isimle birlikte koyduk
şimdi 2. yolda Allah nasip ederse
eşim şimdiden başladı erkek olursa babasının ismini istiyor
yanına takı istemiyor ama asssslaaa kabul etmiyorum öyle
babasının ismi de eski isim ama neyse sağlıklı olsun da diyorum

konu sahibi arkadaşım hele bir olsun da hayırlısıyla
isim konusu sonraki iş

bu arada bende eşimin eski sevgilisi ise asla koydurmazdım
kız duyarsa yanlış da anlayabilir o ihtimal de var..

anlamı erken doğmuş kız çocuğu demek yalnız

sadece anasının adı olsa amenna da,

eski sevgilinin ismi ne iş

bunu bahane et eşini vazgeçir

O kadar sıkıntıyı kadın çeksin doğursun isim koyma konusunda fikri bile alınmasın bu nasıl iş! Sen istemiyorsan o isim olmamalı. İkinizinde içine sinen bir isim olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…