İsim değişikliği

Ben ilk baroya başvurdum. Orda bana bi liste cıkarıp, bunları tamamlayıp gelin dediler. Tıpkı iş başvurusu gibi, nufus, tapu gibi yerlere gönderdiler. Tamamladıktan so ra avukatımı verdiler o da 12yıl öncenin parasıyla dosya masrafı olarak 50tl aldı. 3ay içinde halloldu. Gerekçemde şuydu; çevrem kimlikteki adımı bilmiyordu, ben bile okula başlayınca öğrendim, posta evrak işlerinde karısıklık oluyor mağdur oluyorum dedim. Bi şahit istediler arkadaşımı götürdüm kabul edildi bemen.
Anladığım kadarıyla maddi durumunuz iyi olmadığı için baro size avukat görevlendirmiş, herkes için geçerli bir şey değil bu.

Canım ben Kaymakamlıkta memurum. Aşağıda alıntı yaptım iki yıllığına bir Kanun çıkarıldı mahkeme açmadan isim değişikliği yapabilirsin. Bulunduğun ilde ya da ilçede nüfus müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuru yapıyorsun gerekçeni söylüyorsun. İdare Kurulunda görüşülüyor ve uygun bulunursa ismin değişiyor kimsenin de ruhu duymuyor.

Dava Açmadan İsim ve Soyad Değişikliğinin Kapsamı

Ad ve soyadı düzeltilmesi başlığını taşıyan geçici 8. Madde şu şekildedir:

“Kişinin iki yıl içerisinde yerleşim yerinin bulunduğu nüfus müdürlüğüne yazılı olarak başvurması kaydıyla; 21/6/1934 tarihli ve 2525 sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları, mahkeme kararı aranmaksızın, il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilir.”

Maddede atıf yapılan Soyadı Kanunu’ nun 3. Maddesi ise; “Rütbe ve memuriyet, aşiret ve yabancı ırk ve millet isimleriyle umumi edeplere uygun olmayan veya iğrenç ve gülünç olan soyadları kullanılamaz” şeklindedir.

Düzenlemenin kapsamı ve şartları bu iki madde birlikte ele alınarak belirlenecektir.
Konu sahibi başka bir şey soruyor bu madde onu kapsamıyor yanlış bilgilendirmeyelim lütfen

Konu sahibi başka bir şey soruyor bu madde onu kapsamıyor yanlış bilgilendirmeyelim lütfen

Yazdıklarımı tam okumadın sanırım. Kaymakamlıkta çalışıyorum ve isim değişikliği işlemlerini biz yapıyoruz. Tekrar yazıyorum kararı il ya da ilçe "İdare Kurulu" veriyor. Sadece yazım hatalarını kapsamıyor farklı sebeplerle isim ya da soyisim tamamen de değişebiliyor. Örnek de vermiştim.

Yazdıklarımı tam okumadın sanırım. Kaymakamlıkta çalışıyorum ve isim değişikliği işlemlerini biz yapıyoruz. Tekrar yazıyorum kararı il ya da ilçe "İdare Kurulu" veriyor. Sadece yazım hatalarını kapsamıyor farklı sebeplerle isim ya da soyisim tamamen de değişebiliyor. Örnek de vermiştim.
Soyadı kanununa atıf yapılmış maddede, isim değişikliğini kapsamıyor bu. Zaten verdiğiniz örnek de soyadı değişikliğine ilişkin.

Anladığım kadarıyla maddi durumunuz iyi olmadığı için baro size avukat görevlendirmiş, herkes için geçerli bir şey değil bu.
Yok öğrenciydim o zamanlar, annemin üzerine iki ev vardı, maaşı vardı. Babam vefat ettiği ve üç kardeşin üçüde öğrenci olduğu için cıktı herhalde.

Soyadı kanununa atıf yapılmış maddede, isim değişikliğini kapsamıyor bu. Zaten verdiğiniz örnek de soyadı değişikliğine ilişkin.

Sadece yazım yanlışlıkları için başvuru yapılır algısının yanlış olduğunu belirtmek için o örneği verdim. Herkeste yazım yanlışları değiştirilir algısı olduğu için isim değişikliği için bize başvuru olmadı şuana kadar ama başvuru olsa o da kurulda değerlendirilir.

Sadece yazım yanlışlıkları için başvuru yapılır algısının yanlış olduğunu belirtmek için o örneği verdim. Herkeste yazım yanlışları değiştirilir algısı olduğu için isim değişikliği için bize başvuru olmadı şuana kadar ama başvuru olsa o da kurulda değerlendirilir.
Peki

Değiştirebilirsin de babanın öğrenmemesi pek mümkün değiş. Hadi mahkeme aşamasında sakladın diyelim. Adam vukuatlı nüfus kayıt örneği istese ya da e-devlete bir baksa nüfusunda başka bir var:mapus:

Back
X