İsim değişikliği

kadriye ismi bende beğenmiyorum ismim kadriye degil Allahtan. benim ismim tam türk ismi :)
erkegin Kadir Kadinin Kadriye.
salih Saliha.
cemil Cemile.
vahit vahide.... vs:)
Arif arife
Refik refika
Emin Emine
Ferid Feride
Şahin şahinde .......
Hahahhahaa hakkaten isimlerim %50 si böyle türetilmiş :KK19:

Arif arife
Refik refika
Emin Emine
Ferid Feride
Şahin şahinde .......
Hahahhahaa hakkaten isimlerim %50 si böyle türetilmiş :KK19:
çook eskiden insanlar büyüyünce koyarlardi. şimdi kendi istegi ile koyuluyor. bu seferde çocuklar beğenmiyo.
kızımın adı Rümeysa. beğencek mi ismi diye düşünmeye başliyorum.:)
sahsen ben kendi adimi bile beğeniyorum yani babaannemin adini koycaklardi ben mutsuz olurdum .iyiki koydurmamiş Annem:)

Arkadaşlar kardeşim de adını değiştirmek istiyor bu değiştirme süreci nasıl oluyor ne yapıyoruz ilk nereye başvuruyoruz... kardeşim reşit baya araştırdık ama bi türlü tam olarak nasıl yapacaz bilmiyorum gerçekçe ise babamın o zaman ki sevgilisinin ismine yakın olması için seçtiği bir isim geçmişte kötü şeyler hatırlatıyor diye değiştirecek mahkeme bu gerçekçe yi kabul eder mi???

İsim veya soyisim değişikliği için reşitseniz babanızın iznine gerek yok, mahkemeye başvuracaksınız. Davalı kısma nüfus müdürlüğünü yazmanız gerek. İki şahit ve haklı gerekçe önemli. Bu davayı bir defa açma hakkınız olduğu için hakimde isim değişikliği için kanaat uyandırmanız gerekiyor. Nüfus müdürlüğüne başvuru ile isminizi değiştiremezsiniz, o sadece yazım yanlışlığını düzeltmek için olabiliyor. Gerekli parayı yatırırsınız, duruşma günü verilir, şahitlerle gidersiniz, muhtemelen de isminiz değişir. Yerel bir gazetede ilan yapılır. Yatırdığınız paranın artan kısmı iade edilir. Nüfusa gider yeni kimliğinizi alırsınız. Mahkemelerin iş yoğunluğuna göre değişmekle birlikte ortalama 6 aylık bir süreç diyebilirim.

Benim adım da babaannemin adı olacakmış Kafiye halam çok ısrar etmiş annemin adını koyun diye. Allah’tan annem otoriter kadındır da asla kabul etmemiş sanırım ben de değiştirirdim.
babaannesinin dedesiinin adini koyuyor.
memnun degil..
benim kızıma da babannesinin adini koysun istediler. annem de iki isim olsun biri anneanne adi biri babaanne adi olsun diye israr etti hiçç dinlemedim...
kayinvalidem isim konusunda hiç karişmadi degil. ben kendi adimi beğenmiyorum desede onun adi da güzeldi Cemile.. :) Cemile nur koyardim ben de eşim istemedi ki:) Eşim hayalini kurduğu ismi koydu. Rümeysa...
ben bu ismi benimsemedim Nazlı koymak istedim Nazlı derler Rümeysa demezler diye koydurtturmadi.
oğlum olursa Eşim babasinin adini yani Mustafa koymak istiyo onu ben istemiyorum napcaz bilmem:)

babaannesinin dedesiinin adini koyuyor.
memnun degil..
benim kızıma da babannesinin adini koysun istediler. annem de iki isim olsun biri anneanne adi biri babaanne adi olsun diye israr etti hiçç dinlemedim...
kayinvalidem isim konusunda hiç karişmadi degil. ben kendi adimi beğenmiyorum desede onun adi da güzeldi Cemile.. :) Cemile nur koyardim ben de eşim istemedi ki:) Eşim hayalini kurduğu ismi koydu. Rümeysa...
ben bu ismi benimsemedim Nazlı koymak istedim Nazlı derler Rümeysa demezler diye koydurtturmadi.
oğlum olursa Eşim babasinin adini yani Mustafa koymak istiyo onu ben istemiyorum napcaz bilmem:)
Benim babaannemin adı memnun kalınacak bir ad değil ki Kafiye siz olsanız koyar mıydınız? Cemile güzel Rümeysa da bir kızım var Zeynep ama erkek olsaydı Mustafa olacaktı Mustafa Kemal.

Benim babaannemin adı memnun kalınacak bir ad değil ki Kafiye siz olsanız koyar mıydınız? Cemile güzel Rümeysa da bir kızım var Zeynep ama erkek olsaydı Mustafa olacaktı Mustafa Kemal.
kafiye edebiyatin adi.
şahsen ben koymazdim.
şu an modern adini koyuyor mitoloji adi yani.
Arya alya mila vs.
benim arkadaşim var kocasi annesinin adini vermek istemiş.
Ahuzer yani ben beğendim ahuzer hoş isim. arkadaşim kaynanasinin adini vermek istemedi. Daha modern isim koydu. :)
kim ister kaynanasinin adini koymasini.. kimse istemiyo.
burda bi kaynana konu açmiş. benim ismi koymuyor diye gücenmişti. herkes tepki verdi isim koyma anne babanin görevidir. onlarin degil :)
bu arada Zeynep güzel.
benim adimi da koycaklardi babaannem istememiş Zeynep neymiş ..annem çok istiyordu. koydurmadi isim konusu hiç anlaşamadilar.. dedem koymuş adimi:) Aslı:)

Arkadaşlar kardeşim de adını değiştirmek istiyor bu değiştirme süreci nasıl oluyor ne yapıyoruz ilk nereye başvuruyoruz... kardeşim reşit baya araştırdık ama bi türlü tam olarak nasıl yapacaz bilmiyorum gerçekçe ise babamın o zaman ki sevgilisinin ismine yakın olması için seçtiği bir isim geçmişte kötü şeyler hatırlatıyor diye değiştirecek mahkeme bu gerçekçe yi kabul eder mi???
Ben ilk baroya başvurdum. Orda bana bi liste cıkarıp, bunları tamamlayıp gelin dediler. Tıpkı iş başvurusu gibi, nufus, tapu gibi yerlere gönderdiler. Tamamladıktan so ra avukatımı verdiler o da 12yıl öncenin parasıyla dosya masrafı olarak 50tl aldı. 3ay içinde halloldu. Gerekçemde şuydu; çevrem kimlikteki adımı bilmiyordu, ben bile okula başlayınca öğrendim, posta evrak işlerinde karısıklık oluyor mağdur oluyorum dedim. Bi şahit istediler arkadaşımı götürdüm kabul edildi bemen.

Canım ben Kaymakamlıkta memurum. Aşağıda alıntı yaptım iki yıllığına bir Kanun çıkarıldı mahkeme açmadan isim değişikliği yapabilirsin. Bulunduğun ilde ya da ilçede nüfus müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuru yapıyorsun gerekçeni söylüyorsun. İdare Kurulunda görüşülüyor ve uygun bulunursa ismin değişiyor kimsenin de ruhu duymuyor.

Dava Açmadan İsim ve Soyad Değişikliğinin Kapsamı

Ad ve soyadı düzeltilmesi başlığını taşıyan geçici 8. Madde şu şekildedir:

“Kişinin iki yıl içerisinde yerleşim yerinin bulunduğu nüfus müdürlüğüne yazılı olarak başvurması kaydıyla; 21/6/1934 tarihli ve 2525 sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları, mahkeme kararı aranmaksızın, il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilir.”

Maddede atıf yapılan Soyadı Kanunu’ nun 3. Maddesi ise; “Rütbe ve memuriyet, aşiret ve yabancı ırk ve millet isimleriyle umumi edeplere uygun olmayan veya iğrenç ve gülünç olan soyadları kullanılamaz” şeklindedir.

Düzenlemenin kapsamı ve şartları bu iki madde birlikte ele alınarak belirlenecektir.

Bu konuyu keşke, torunuma benim adımı koyun diyen kvler okusa.

Ben de ismimi hic sevmiyorum. Kardeşlerimin, kuzenlerimin isimleri çok güzel. Sulalede bı benim adımı kötü koymuşlar. Küçüklüğümden beri bıriyle tanışmayı, adımı söylemeyi hiç sevmiyorum. Ama değiştirmeye cesaretim yok.
Senin adın ne

Back
X