- 26 Mayıs 2018
- 348
- 403
- 53
- 37
- Konu Sahibi ferayfusun87
-
Eğer ismi gerçekten kötüyse dava açmasına falan gerek yokki bi yakınım ismini değiştirdi ismi anlamsızdı. Kolay bi şekilde halloldu şahit falanda gerekmedi
Nalan,hicran, kader, çilem, hazan... bunlardan biri miYa o kadar kötü değil, hani komik isimler olur ya öyle değil asla. Sadece anlamı hüzünlü. O nedenle takmış vaziyette.
Neden ikna etmeye çalışıyorsunuz ki isminden memnun değilse değiştirsin kendini nasıl mutlu hissedecekse öyle yapsın. İsmin kadere değil ama karaktere etkisi varHanımlar merhaba, benim çok sevdiğim bir kuzenim var ve ismine kafayı takmış durumda. Biraz olumsuz, üzgün anlamlı bir ismi var hayatta istediği şeyler olmayınca ismine bağlıyor, "isim kaderi etkiler" diyor ve baya takmış durumda. Bana saçmalık gibi geliyor isimle kaderin ne alakası olabilir ? Pek birşey demiyordum ama geçen hafta ismini değiştirmek için dava açacağını söyledi. İsmini "Aslışah" yapacakmış çok asil ve havalı bir isimmiş. Ve şahit de gerekiyormuş benden şahit olmamı istiyor ! Ben o an birşey diyemedim kırmak da istemiyorum ama şahit olmak istemiyorum. Bana saçma geliyor enerjisini de boşa harcıyor bence. Sizce bu isim takıntısını yenmesi konusunda nasıl ikna edebilirim ?
Bu kendi fikri, ismini değişmek istiyorsa degişsin. Bu konuda iknaya gerek yok. Sırf anne babasi o ismi uygun gördü diye taşımak zorunda değil. Bence degistirmekten ziyade destek olun. Öyle huzurlu olacaksa öyle yapsin.
Tanıdığım hiç bir ayşe hanım hanimck değildiİsmin kaderi etkilediği doğrudur, takıntı değil
Aynı isimdeki kişiler benzer kişilik özelliği taşır.
Mesela ismin de Z harfi olanlar baskın karakterdir.
Ayse ismindekiler "hanım hanımcık" diye tabir ettiğimiz mülayim kişilerdir..
Madem değiştirmek istiyor, destek olun..
İsterse adı sizin en beğendiğiniz isim olsun. Arkadaşınız bunu sevmiyorsa yapacak bşey yok. Fikrinden vazgeçirmeye çalışmayıN Derim.Ya o kadar kötü değil, hani komik isimler olur ya öyle değil asla. Sadece anlamı hüzünlü. O nedenle takmış vaziyette.
Yardımcı olun. Hayatı oraya takılmış durumda,siz ona istediğinizi söyleyin. Onun içsesiyle kavgası bu.ismini değiştirip hala aynı olduğunu görünce anlayacak. Belkide dediği gibi herşey değişecek onun için en basiti takıntısından kurtulmuş olacak.
Bu çok basit bir mesele ama, etik mi değil mi diye düşünüp kuzeninizi kırmayınAma benden davada şahit olmamı istiyor. Söylediğine göre iki şahit gerekiyormuş. Şahitler "biz bu kişiyi Aslışah olarak tanıyoruz" demeliymiş. İyi de yani bu doğru bir beyan olmayacak ki ! Kimse kuzenimi Aslışah olarak tanımıyor. Bu etik mi yani ? İlle de şahit ol diye ısrarcı.
Ama benden davada şahit olmamı istiyor. Söylediğine göre iki şahit gerekiyormuş. Şahitler "biz bu kişiyi Aslışah olarak tanıyoruz" demeliymiş. İyi de yani bu doğru bir beyan olmayacak ki ! Kimse kuzenimi Aslışah olarak tanımıyor. Bu etik mi yani ? İlle de şahit ol diye ısrarcı.
Neden saçma geliyor ki kuzeniniz ismini beğenmeyebilir.İsimlerimiz konulurken bize sorulmuyor doğal olarak beğenip beğenmeme durumları olabilir gayet te doğal.Size güvenip şahit olun istemiş,istemiyorsanız ben istemiyorum diyin çıkınHanımlar merhaba, benim çok sevdiğim bir kuzenim var ve ismine kafayı takmış durumda. Biraz olumsuz, üzgün anlamlı bir ismi var hayatta istediği şeyler olmayınca ismine bağlıyor, "isim kaderi etkiler" diyor ve baya takmış durumda. Bana saçmalık gibi geliyor isimle kaderin ne alakası olabilir ? Pek birşey demiyordum ama geçen hafta ismini değiştirmek için dava açacağını söyledi. İsmini "Aslışah" yapacakmış çok asil ve havalı bir isimmiş. Ve şahit de gerekiyormuş benden şahit olmamı istiyor ! Ben o an birşey diyemedim kırmak da istemiyorum ama şahit olmak istemiyorum. Bana saçma geliyor enerjisini de boşa harcıyor bence. Sizce bu isim takıntısını yenmesi konusunda nasıl ikna edebilirim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?