İsim kaderi etkiler takıntısı ??

ferayfusun87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2018
348
403
53
37
Hanımlar merhaba, benim çok sevdiğim bir kuzenim var ve ismine kafayı takmış durumda. Biraz olumsuz, üzgün anlamlı bir ismi var hayatta istediği şeyler olmayınca ismine bağlıyor, "isim kaderi etkiler" diyor ve baya takmış durumda. Bana saçmalık gibi geliyor isimle kaderin ne alakası olabilir ? Pek birşey demiyordum ama geçen hafta ismini değiştirmek için dava açacağını söyledi. İsmini "Aslışah" yapacakmış çok asil ve havalı bir isimmiş. Ve şahit de gerekiyormuş benden şahit olmamı istiyor ! Ben o an birşey diyemedim kırmak da istemiyorum ama şahit olmak istemiyorum. Bana saçma geliyor enerjisini de boşa harcıyor bence. Sizce bu isim takıntısını yenmesi konusunda nasıl ikna edebilirim ?

Eğer ismi gerçekten kötüyse dava açmasına falan gerek yokki bi yakınım ismini değiştirdi ismi anlamsızdı. Kolay bi şekilde halloldu şahit falanda gerekmedi

Yardımcı olun. Hayatı oraya takılmış durumda,siz ona istediğinizi söyleyin. Onun içsesiyle kavgası bu.ismini değiştirip hala aynı olduğunu görünce anlayacak. Belkide dediği gibi herşey değişecek onun için en basiti takıntısından kurtulmuş olacak. Destekleseniz. Daha iyi. İnanmasanız bile inanmış gibi yapsanız mutlu olur

Neden ikna etmeye çalışıyorsunuz ki isminden memnun değilse değiştirsin kendini nasıl mutlu hissedecekse öyle yapsın. İsmin kadere değil ama karaktere etkisi var

Isim degisikligi icin nereye basvuruluyor acaba bende ismimi hic sevmiyorum biz dort kardesiz bizim isimlerimizi babamin annesi koymus annem benim ismimi hic istememis babamin annesi bu yuzden ikinci ismimi de kendi koymus malesef anneme hic hak tanimamislar

İsmin kaderi etkilediği doğrudur, takıntı değil

Aynı isimdeki kişiler benzer kişilik özelliği taşır.

Mesela ismin de Z harfi olanlar baskın karakterdir.

Ayse ismindekiler "hanım hanımcık" diye tabir ettiğimiz mülayim kişilerdir..

Madem değiştirmek istiyor, destek olun..

Ama hayatındaki bütün olumsuzluklarda isminin payı olduğunu düşünmek, isim değiştirince güzellikleri hayatına çekeceğini düşünmek normal mi ?

Bence kuzenin çok haklı. Kesinlikle isim kaderi etkiliyor. Burada bile bir arkadaş vardı, annesi hamileyken kaza geçirmiş,kolu kesilmiş. Bebek dogdugunda da bu olayla bağlantılı üzücü bir isim vermişler (benimle özelden paylaştığı için buraya yazamıyorum). Ve hayatı boyunca kötü eneriiyle yaşamış.
Aynı şekilde bir iş arkadasim var. Annesi ona hamileyken bir komşusun bebeği ölmüş, tutmuşlar bu kıza adını koymuşlar. Ve kız -insanlari yaftalamyi sevmem ama- gerçekten olumsuzu çeken kız. Misal yeni süpürge aldık,eskisinden kurtulmaya calistik. En son birini bulup verdik,derken kız eve çıktı ve esyaya ihtiyacı var. Bizim durum boyle, kime sorsa 'ya daha yeni yatağı letgodan sattik, ay daha yeni fırını bir fakire verdik' falan diyorlar. Kız her şeyini sıfırdan almak zorunda kaldı. Bu tabii ki basit bir olay ama bir iş ters gidecekse bu kızın işi mutlaka ters gidiyor. O da mesela adını değiştirmek istiyor ve biz destekliyoruz. Çünkü ismi ona iyi gelmemiş yani belli .
Belki de isimle alakalı degil ama onlar böyle bir anlam yüklemiş. Yine de kendilerini daha iyi hissedeceklerse ve onlar için artık pozitif enerjiyi çekecek bir milat olacaksa varsın değiştirsinler. Ne olacak ki?
Şahitlik de hiç zor değil. Benim halam da ismini değiştirdi,tek celsede oldu bitti. On dakika sürmemiş

Tanıdığım hiç bir ayşe hanım hanimck değildi

Ya o kadar kötü değil, hani komik isimler olur ya öyle değil asla. Sadece anlamı hüzünlü. O nedenle takmış vaziyette.
İsterse adı sizin en beğendiğiniz isim olsun. Arkadaşınız bunu sevmiyorsa yapacak bşey yok. Fikrinden vazgeçirmeye çalışmayıN Derim.

Ama benden davada şahit olmamı istiyor. Söylediğine göre iki şahit gerekiyormuş. Şahitler "biz bu kişiyi Aslışah olarak tanıyoruz" demeliymiş. İyi de yani bu doğru bir beyan olmayacak ki ! Kimse kuzenimi Aslışah olarak tanımıyor. Bu etik mi yani ? İlle de şahit ol diye ısrarcı.

Bu çok basit bir mesele ama, etik mi değil mi diye düşünüp kuzeninizi kırmayın

Kaldı ki; yapacağınız şahitlikten dolayı kimse olumsuz etkilenmeyecek...

bu konu için şahitlik yapmak kötü birşey değil ki. sadece "evet, bu kişi gerçekten bu nüfus kağıtlı kişidir, tanıyorum" diyeceksiniz.
bir arkadaşımız da ismiyle dalga geçildiği için çok küçükken, şu an dava açıyor. hatta bu işin uzmanı ile bir çalışma yapıp ismini belirledi. dava açacak. avukat başka bir arkadaşımıza danıştı. şahitlik, nüfus müdürlüğü belgeleri ve bir avukat ile birkaç aylık iş.
bir ömür bu derdi akılda tutmaya değmez yani.
bence vazgeçirmek yerine destek olun.

siz bu kadar rahatsızsanız şahitlik etmem diyin ancak vazgeçirmeye çalışmak onun seçim hakkına müdahaledir bence.
bunu önermem.

Neden saçma geliyor ki kuzeniniz ismini beğenmeyebilir.İsimlerimiz konulurken bize sorulmuyor doğal olarak beğenip beğenmeme durumları olabilir gayet te doğal.Size güvenip şahit olun istemiş,istemiyorsanız ben istemiyorum diyin çıkın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…