• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim kaderi etkiler takıntısı ??

Tekrar merhaba, şimdi birkaç noktayı netleştireyim:

Şimdi isim değiştirmek için, o kişinin çevresinde yeni isimle tanınıyor ve biliniyor olması şartmış. 2 şahit bunun için gerekiyormuş, kuzenim için "bu kişi çevresinde aslışah olarak tanınıyor" denmeliymiş. Bu içime sinmiyor çünkü etrafta kimse onu Aslışah olarak bilmiyor, şu anki ismiyle bütünleşmiş durumda. Bir de isim değiştirince hayatım değişecek düşüncesinde, 30 yaşını aşkın bekar mesela evlenirim, işyerinde terfi ederim isim enerjim değişince gibisinden düşünceler içinde. Psikolojik destek almalı bence ama inanılmaz alıngandır, çocuk gibidir bunu kendisine söylemek zor. Bir de çevresi geniş değil, "mahkemeye kadar zahmet et bana şahitlik yap" diyebilecek yakınları pek yok o nedenle zor durumda kaldım. Ailesi de sıcak bakmıyor bu duruma ne gerek var diyor. Şimdi isim değiştirince bakacak kader değişmedi herşey aynı, zaten daha büyük hayal kırıklığı yaşayacak.
Ya gidip değiştirebilir siz niye böyle yazıyorsunuz anlamadım. Bırakın yapsın. Cinsiyet mi değiştiriyor sanki.. İsim onun ismi olmadı ben yokum deyin geçin. Kime ne insanlar ne karışır bu özel konu... Soran da o değil... Bende gıyabında günaha giremem. Yüzüne söyleyin psikolojik destek al diyerek.. Şefkate anlayışa ihtiyacı var bence karşı çıkılmaya değil... İçime sinmedi bu negatiflik kusura bakmayın. Benimde kuzenlerim var yarın sizde yardım isteyebilirsiniz başka bir konuda... Sizi kırmadan fikrimi yazdım çok farklı düşünüyoruz sizinle.... Gitsin dava açsın Bi şekilde olur... Siz bunun günahındasınız... Bu neye benziyor biliyormusun uz estetiğe karşı çıkıp bir kilo makyajla gezen kadına.... Demem o ki bu kasar rahatsızsanız gidin kuzene burda yazılanları ve kendi fikrinizi söyleyin..... Anlayacaktır. Çözüm bu.... Sevgiler diliyorum hoşçakal İn

Bence hiçbir alakası yok. seda diye arkadaşım var zenginlik şatafat içinde diğer bir seda var asgari ücret ile geçinmeye çalılışıyor

isimle ilgisi yok kaderin ama bende beğenmiyorum ismimi 😔

Tekrar merhaba, şimdi birkaç noktayı netleştireyim:

Şimdi isim değiştirmek için, o kişinin çevresinde yeni isimle tanınıyor ve biliniyor olması şartmış. 2 şahit bunun için gerekiyormuş, kuzenim için "bu kişi çevresinde aslışah olarak tanınıyor" denmeliymiş. Bu içime sinmiyor çünkü etrafta kimse onu Aslışah olarak bilmiyor, şu anki ismiyle bütünleşmiş durumda. Bir de isim değiştirince hayatım değişecek düşüncesinde, 30 yaşını aşkın bekar mesela evlenirim, işyerinde terfi ederim isim enerjim değişince gibisinden düşünceler içinde. Psikolojik destek almalı bence ama inanılmaz alıngandır, çocuk gibidir bunu kendisine söylemek zor. Bir de çevresi geniş değil, "mahkemeye kadar zahmet et bana şahitlik yap" diyebilecek yakınları pek yok o nedenle zor durumda kaldım. Ailesi de sıcak bakmıyor bu duruma ne gerek var diyor. Şimdi isim değiştirince bakacak kader değişmedi herşey aynı, zaten daha büyük hayal kırıklığı yaşayacak.
Ablacım adını sen mi koydun ne bu detaycılık
Burdan bakınca eski ismiyle kalsın da sürünsün der gibi bir halin var.

Anneme anneannesinin ismini koymuş resmen kaderleri , huyları her şeyleri aynı.Yani bende isim enerjiyi etkiliyor diyenlerdenim. Hem mutlu değilse değiştirsin , bu güne kadar ailesinin verdiği isimle yaşamış bundan sonra da kendi istediği isimle yaşasın :)

Ben sizi de fazla takıntılı buldum kuzeninizin ismi için, benim ablam ismini değişti ki dava sebebi dalga geçilecek bir isim olmasiydi, katip isguzarlik etmis illa şahit istemiş, ablam da koridordaki sira bekleyenlerden rica etmis girip cikmislar.

En az 17 tane isim değişikliği dilekçesi yazdım, sanki atla deve istiyor, hirsizlik mi yaptı adam mi öldürdü de şahitliğe geriliyorsunuz. .

Tek sebebiniz sizin gerekli görmediğiniz bir şeyi kendi adina karar veriyor olmasi, biraz geri durun ve saygili olun, isim değişikliği çok basit bir prosedür ve yalnizca kişiyi ilgilendirir destek olmak istemezseniz moralini de bozmayın.

Ben isin hukuki kısmını bilmeden de benzer yorumu yaptim zaten. Enerjisel.olarak o isimle bütünleşebilmesi için mahkemeye kadar birkac ay kendini Aslisah olarak tanitsin gerekirse nikah davetiyesine ikisini yazdirsin ya da Aslisah yazdirsin
Herkes onu öyle tanısın. Mahkeme isin formalitesi ama bunu nikah öncesine sıkıştırma fikri bana da garip geldi. Bilemedim.yani, davetiyeye ikisini yazmasi mantıklı olan. Insanlara da kendini Aslisah diye tanitir, diger ismi kullanmıyorum nüfusta sadece der gecistirir. Bence kırmadan da ona şahit olamayacaginizi soyleyebilirsiniz. Aman kırılır diye alttan alindikca, doğruyu göremez. Is hayatinda aman kırılmasın olayi yoktur pat pat soylerler yuzune zaten. Karsiniza alip konuşun ve siz de bundan sonra onu Aslışah diye çağırın tatlıya baglayin.

Davetiye mi ? Evlenme gibi bir durumu yok, 30'unu çoktan aştı bekar. İsim değiştirince ve enerjisi de değişince karşısına birinin çıkacağını evleneceğini düşünüyor.

İsmin kaderi etkilediği doğrudur, takıntı değil

Aynı isimdeki kişiler benzer kişilik özelliği taşır.

Mesela ismin de Z harfi olanlar baskın karakterdir.

Ayse ismindekiler "hanım hanımcık" diye tabir ettiğimiz mülayim kişilerdir..

Madem değiştirmek istiyor, destek olun..
yok yav teyzemin bir gelini var adı ayşe valla şeytanın insanda vucud bulmuş hali ha ha ha.her türlü kötülük dedikodu yalan dolan bu kadında

Davetiye mi ? Evlenme gibi bir durumu yok, 30'unu çoktan aştı bekar. İsim değiştirince ve enerjisi de değişince karşısına birinin çıkacağını evleneceğini düşünüyor.
Anladim belki ben evlenecek o yüzden acele ediyor gibi anlamisimdir ya da baska konuyla da karıştırmış olabilirim pardon
Isimle evlenilseydi, burada adi çile/özlem gibi ismi olanlar evlenemezdi
Yine de sahitlik etmek zorunda degilsiniz
Zaten o ismi kullanmasi gerekiyormuş anlattığıniza gore
Ben de hukuki acidan bilmeden öneri olarak yazmistim zaten isme alisma acisindan
Belki Aslisah ismi onu daha da gerecek, kotu etkileyecek
Ayrıca Aslisah ismi ondaki egoyu arttiracaktir, liderlik özelliği de ortaya cikabilir ama ego da olumsuz etkisidir soyadinda da A varsa olumsuz yönü daha cok yasar ve disaridan kibirli uyumsuz görünebilir.
Isim analizi yaptırmanızı önerebilirim. Bir arkadaş da yazmisti zaten analiz yaptığını söylemişti.

Evet her harfin ebced değeri ve karakteri var . İsimler koyulan kişiyi etkiliyor ,kuzeninizin ismi ne bilmem ama düşüncesi doğru.Oyle olmasa bile ismini değiştirmek hukuki birey hakkı. Yani sebepsizde değiştirebilir bu eleştirilecek bı konu değil.

Diyanetin fetvasına göre böyle bir hesaplamanın dinde yeri yokmuş. Ben kendi adıma göre zekamı ve karakterimi hesaplamıştım. Bildiğiniz aptal çıktım. Değilim çok şükür :D

Diyanetin fetvasına göre böyle bir hesaplamanın dinde yeri yokmuş. Ben kendi adıma göre zekamı ve karakterimi hesaplamıştım. Bildiğiniz aptal çıktım. Değilim çok şükür :KK70:
Valla ben harflere bilimsel açıdan da inanıyorum , diyaneti bilemem ama kendi gozlemlerimle ikna oldum.Estagfirullah değilsinizdir de , farklı açılardan araştırın derim . Daha çok kadersel etkileri sonra da karaktersel😊

Ben inaniyorum yaa ismimizn yasantimza bir etkisi olduguna. Sizin icin isim zaten bir anlam ifade etmiyormus sahitlik yapin ozaman derim. Ama istemiyorsanizda bunu soyleyin. Neden sizin sahitlik yapmanizi istiyor? Annesi babasi yokmu? Destekliyorlarmi peki kuzeninizi. Desteklemiyorlar ise bunu bahane edebilirsin. Annen ve babanla tatsizlik yasamak istemiyorum dersin. Ben olsam direk onu kirmak istemedigmi ama sahitlikte yapmak istemedigmi soylerdim.

Ama benden davada şahit olmamı istiyor. Söylediğine göre iki şahit gerekiyormuş. Şahitler "biz bu kişiyi Aslışah olarak tanıyoruz" demeliymiş. İyi de yani bu doğru bir beyan olmayacak ki ! Kimse kuzenimi Aslışah olarak tanımıyor. Bu etik mi yani ? İlle de şahit ol diye ısrarcı.
İstemiyorsanız olmayın, niye bu kadar dert ettiniz ki, kendi ismi sonucta hayatına mutlu olarak nasıl devam etmek istiyorsa öyle etmeli siz de destek olmalısınız, ama bu kadar etik şeyiniz varsa olmak üstemediginizi söylersiniz

Bu arada kuzeninizin evine falan gelip ailesine ya da apartmanda komşulara soracak yetkililer bu kişi Aslışah mı diye. Bir arkadaşımın kardeşi ailesinden habersiz yapmıştı bu mahkeme işini. Eve gelmiş elemanlar. Babanın da ölmüş amcasının ismiymiş, oğluna vermişmiş doğunca. Adam çok kızmış oğluna evden kovmuş falan... hatırlıyorum yani ama sonradan yatıştı razı oldu mu, sonuç ne oldu hatırlamıyprum.

Ama benden davada şahit olmamı istiyor. Söylediğine göre iki şahit gerekiyormuş. Şahitler "biz bu kişiyi Aslışah olarak tanıyoruz" demeliymiş. İyi de yani bu doğru bir beyan olmayacak ki ! Kimse kuzenimi Aslışah olarak tanımıyor. Bu etik mi yani ? İlle de şahit ol diye ısrarcı.
Merak ettim her konuda bu kadar etik misinizdir? Gören de sizi ömründe hiç yalan söylememiş belleyecek. Kuzenimin adını değiştirip Aslışah koymak istemesi bana da gereksiz gelirdi ama yoluna taş koymazdım.

Bu arada kuzeninizin evine falan gelip ailesine ya da apartmanda komşulara soracak yetkililer bu kişi Aslışah mı diye. Bir arkadaşımın kardeşi ailesinden habersiz yapmıştı bu mahkeme işini. Eve gelmiş elemanlar. Babanın da ölmüş amcasının ismiymiş, oğluna vermişmiş doğunca. Adam çok kızmış oğluna evden kovmuş falan... hatırlıyorum yani ama sonradan yatıştı razı oldu mu, sonuç ne oldu hatırlamıyprum.
Öyle birşey yok insanları kulaktan dolma hikayelerinizle yanlış yönlendirmeyin. Ben arkadaşım için bizzat yaptım. Mahkeme günü belirtilen adliyede ve salonda oluyorsunuz. Önce talepte bulunan gerekçesini anlatıyor. Sonra hakim iki şahitten birine söz hakkı veriyor. Şahit de diyorki; doğduğunda nüfusa kaydı sırasında büyükler arasında bir anlaşmazlık/kararsızlık yaşanmış ismi kimliğe "x" olarak yazılmış ama normal hayatta "y" olarak hitap edilmiş seslenilmiş. Ben kendisinin şu kadar senelik arkadaşıyım (yada kuzeniyim herneyse) kendisini y ismiyle tanırım. Diğer şahide dönüp sizde bu şahidi onaylıyor musunuz? Diyor O'da onaylıyorum diyor. Bitiyor. Hepsi bu! Yok eve geliyormuş yok gizliden soruşturuyormuş ne bu ne hayal gücü Allah aşkına? insanların isimleri değişse de kimlik no'ları değişmediği için zaten devletin nazarında yapılan bir değişiklik değil ki bu. Devlet senin ayşe fatmanı napsın o seni kimlik numarandan biliyor.

Bence sizin kuzeniniz hakikaten şanssız biri. Ama bu ismiyle alakalı değil ne yazık ki çevresiyle alakalı. Düşünsenize devletin size verdiği resmi bir hakkınızı kullanmak ve isminizi değiştirmek istiyorsunuz ve size yardım edeceğini düşündüğünüz kuzeninizin tavrı bu şekilde oluyor. Ve yine malesef etrafınızda bunu
yapmasını isteyeceği sizden başka kimsesi yok ☹️ Umuyorum bundan sonraki hayatı daha samimi, daha destekçi insanlarla çevrili olur. Lütfen yanlış anlamayın ama "kesik parmağa işemez" deyimini bilir misiniz?

Öyle birşey yok insanları kulaktan dolma hikayelerinizle yanlış yönlendirmeyin. Ben arkadaşım için bizzat yaptım. Mahkeme günü belirtilen adliyede ve salonda oluyorsunuz. Önce talepte bulunan gerekçesini anlatıyor. Sonra hakim iki şahitten birine söz hakkı veriyor. Şahit de diyorki; doğduğunda nüfusa kaydı sırasında büyükler arasında bir anlaşmazlık/kararsızlık yaşanmış ismi kimliğe "x" olarak yazılmış ama normal hayatta "y" olarak hitap edilmiş seslenilmiş. Ben kendisinin şu kadar senelik arkadaşıyım (yada kuzeniyim herneyse) kendisini y ismiyle tanırım. Diğer şahide dönüp sizde bu şahidi onaylıyor musunuz? Diyor O'da onaylıyorum diyor. Bitiyor. Hepsi bu! Yok eve geliyormuş yok gizliden soruşturuyormuş ne bu ne hayal gücü Allah aşkına? insanların isimleri değişse de kimlik no'ları değişmediği için zaten devletin nazarında yapılan bir değişiklik değil ki bu. Devlet senin ayşe fatmanı napsın o seni kimlik numarandan biliyor.
Gizliden demedim zaten okuduğunuzu anlama probleminiz mi var, çocuk gizli başvurmuş ailesinden dedim. Eski ev arkadaşımın kardeşinin başına geldi. İnanmamakta serbestsiniz ama bunu terbiyeli bir şekilde ifade etmelisiniz

Back
X