- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
Onların kişisel problemleri de vardı, eşinin tarafını sevmiyordu. Bi de kayınpederin adı cidden güzel değildi , tarafsız biir olarak bende beğenmedim. Ama o bile baskıyla konuldu, şimdi herkes kendi beğendiği isimle hitap ediyor çocuğa iki isimli diyeilk çocuğumun ismini çok severek koydum. iki isimli ama birlikte kullanılacak kadar kısa ve kolay söyleniyor.
ikinciye de öyle koyarım (olursa tabi), o yüzden babamın adında diretmeyebilirim, babamın adı 3 heceli, yanına 2 heceli bir isim koysam çok uzunmuş gibi geliyor. Şu an oğlumun adı 4 heceli ve kolay söyleniyor.
isim konusunda anne baba ortak karar vermeli, ama yok iki taraf da diretiyorsa annenin dediği olmalı sırf çektiği sıkıntılardan dolayı. diğer kişiler de elbette fikirlerini söylesinler, ben bunu normalde çok karışmak olarak algılamıyorum. Örneğin kardeşim isim koyacağı zaman tüm aile önerilerde bulunduk hatta genel olarak damatın seçtiği isimler bize daha güzel geldi. ama kendileri son kararı verdiler.
Katılıyorum. Bize de karar veremediğimiz için öneri de bulunan çok oldu ama bambaşka bi isme eşimle ortak karar verdik şükür.