İsim Konusu

angryangel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2011
1.316
10
106
39
İstanbul
Arkadaşlar dün eşimle konuşup çocuğumuza bir isim koymaya karar verdik. Sonra bunu kayınvalidemlerle paylaştık. Kv peşinen kesinlikle istemiyorum dedi. Ben hiç karşılık vermedim. Sonra da sizin çocuğunuz ne yaparsanız yapın dedi. Görümce de bulduğum isimle dalga geçti. Kendisi bambaşka bir isim bulmuş, "ben buldum diye bunu koymak zorunda değilsiniz. Sonuçta sizin çocuğunuz ne koyarsanız koyun" dedi.

Ama sanırım ben bu isimde ısrar edeceğim. Yalnız şimdilik pek renk vermedim.

Arkadaşlar bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Önerilerinizi bekliyorum.

Bu arada belirtmeliyim ki kv ile görümcelerin konu ne olursa olsun bana kendi istediklerini yaptırma gibi huyları var. Ben de doğrusu bu durumdan çok rahatsız oluyorum.

aaa ne münasebet onlara neymiş, tabiki ikinizin istediği olacak
sakın taviz vermeyin madem böyle huyları var
onlar mı taşıyor 9 ay karnında

şimdiden isminde taviz verirsen
yarın eğitimi sırasında da karışırlar, çocuk senden çıkar
herşeyine müdahale ederler artık

bence güçlü bir duruş sergilemelisin
çocuk sizin onların değil, karıştırma öyle herşeye. bunu bilsinler önce

bu arada isim nedir, çok merak ettim :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar dün eşimle konuşup çocuğumuza bir isim koymaya karar verdik. Sonra bunu kayınvalidemlerle paylaştık. Kv peşinen kesinlikle istemiyorum dedi. Ben hiç karşılık vermedim. Sonra da sizin çocuğunuz ne yaparsanız yapın dedi. Görümce de bulduğum isimle dalga geçti. Kendisi bambaşka bir isim bulmuş, "ben buldum diye bunu koymak zorunda değilsiniz. Sonuçta sizin çocuğunuz ne koyarsanız koyun" dedi.

Bu arada belirtmeliyim ki kv ile görümcelerin konu ne olursa olsun bana kendi istediklerini yaptırma gibi huyları var. Ben de doğrusu bu durumdan çok rahatsız oluyorum.
hiç muattab olma cocuk senın cocugun sen dogrucaksın ısmınede sen ve esın karar verır bırak konussunlar kimligi onlar cıkarıcak deıl bu hayatta bı kere yasıycan bısey ıcınde kalmasın hangı ısmı ıstıosan onu koy cocuguna cok meraklılarsa kendılerı bı tane dogurup koysunlar ıstedıklerı ısmı . ses cıkarma kararındanda vazgecme .:3: bide isim neydi canım merak ettim?

Son düzenleme:
Tabii ki, kendi istediğiniz ismi koyacaksınız..
Yapmanız gereken, onlardan fikir almak değil.
Kararınızı net bir şekilde belirtmek olmalı.
Eşinizin tutumu da önemli tabii burada
:51:

Maalesef her şeye olduğu gibi buna da karışıyorlar. İşte sırf bana istediklerini yaptırma huyundan ne önerirlerse önersinler kabul etmek istemiyorum.

Hiç istemediğim halde iş maalesef inada bindi.

Hatta geçen konumdan okuduysanız eğer 9 ay kendi taşımadığı gibi 7 aylık hamile olan bana 10 kiloluk beşiği taşıtmaya kalktı.

Böyle kırgınlıklarım da var kendisine.

Yalnız ne koyarsanız koyun diyerek duygu sömürüsü yapmaya kalktı bundan adım gibi eminim (ki o sırada eşim de ortamdaydı) Yani çok kurnaz direterek değil ama surat asarak ve duygu sömürüsü yaparak istediğini yaptırmaya çalışıyor.

Koymak istediğim isim Eren. Hatta Deniz Eren istemiştim ama eşim iki isime kesinlikle karşı çıkıyor. Yaşadığımız yerde 2 tane Eren isimli çocuk varmış, herkeste olan isimden olmasınmış.

Soner ismini önerdiler çocuğuma.

Ben kararımı açıklarken izin alır gibi değil de biz Eren ismine karar verdik şeklinde açıklamıştım, ona rağmen problem çıkardılar.

şimdiden isminde taviz verirsen
yarın eğitimi sırasında da karışırlar, çocuk senden çıkar
herşeyine müdahale ederler artık

bence güçlü bir duruş sergilemelisin
çocuk sizin onların değil, karıştırma öyle herşeye. bunu bilsinler önce

bu arada isim nedir, çok merak ettim :)

Eğitimine karışacakları bariz zaten de bunu nasıl önleyeceğim bilemiyorum.

istediğin ismi koy canım, sıkıntı nerde anlamadım :27:

Sıkıntı şurada ki ben istediğim ismi koyunca anne kız bana hayatı zindan etmeye çalışacaklar ve maalesef altlı üstlü oturuyoruz. Ve kendileri en ufak yanlış anlamada tirp atan karakterler. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Sizce umursamaz mı davranmalıyım?

Çünkü asla kendileriyle yüz göz olmak istemiyorum.

Koymak istediğim isim Eren. Hatta Deniz Eren istemiştim ama eşim iki isime kesinlikle karşı çıkıyor. Yaşadığımız yerde 2 tane Eren isimli çocuk varmış, herkeste olan isimden olmasınmış.

Soner ismini önerdiler çocuğuma.

Ben kararımı açıklarken izin alır gibi değil de biz Eren ismine karar verdik şeklinde açıklamıştım, ona rağmen problem çıkardılar.

bence ses etme çocuk doğsun konu unutulur sen üsteledikçe belki inatlaşırlar bile sen he de geç deliye he demesi sevaptır kabilinden.

doğduğunda da nufus müdürlüğüne kocanla git mümkünse sürpriz falan yapamasın pek severler öyle sürprizleri

gerçi lohusa halinle gidebilir misin bilemem ama sonerden daha iyi bir isim bana göre deniz eren

bence ses etme çocuk doğsun konu unutulur sen üsteledikçe belki inatlaşırlar bile sen he de geç deliye he demesi sevaptır kabilinden.

doğduğunda da nufus müdürlüğüne kocanla git mümkünse sürpriz falan yapamasın pek severler öyle sürprizleri

gerçi lohusa halinle gidebilir misin bilemem ama sonerden daha iyi bir isim bana göre deniz eren

İnşallah kalkıp gidebilirim nüfus müdürlüğüne. Çünkü kesinlikle işimi şansa bırakmak istemiyorum. Dediğiniz gibi olası bir sürprizden korkuyorum doğrusu. Ben doğumdayken eşimi ikna edebilirler isim konusunda.

İnşallah kalkıp gidebilirim nüfus müdürlüğüne. Çünkü kesinlikle işimi şansa bırakmak istemiyorum. Dediğiniz gibi olası bir sürprizden korkuyorum doğrusu. Ben doğumdayken eşimi ikna edebilirler isim konusunda.

eğer fikrini değiştirirsen hakkımı helal etmem diye tehdit et bence korkar

karışmaya hakları yok ki, onlara ne oluyor?
çok rahatsız oluyorsan eğer tavrını koy
bugün bu konu, yarın başka bir konu.

anlamazsalar
bir cinnet her şeyi halleder:27:
ciiddiyim ben nereye kadar 3.sahışlar yüzünden sinirlerini yıpratacaksın?bu zamana kadar sustun anladık
ama bu saatten sonra çocuğun için susma ve net olarak tavırlarını koy ortaya.

bunlar çocuğa bile karışır, çocuk kimi dinleyeceğini şaşırır ve ileride senin sözünü dinlemez
her kafadan bir ses çıkarsa eğer.

karışmaya hakları yok ki, onlara ne oluyor?
çok rahatsız oluyorsan eğer tavrını koy
bugün bu konu, yarın başka bir konu.

anlamazsalar
bir cinnet her şeyi halleder:27:
ciiddiyim ben nereye kadar 3.sahışlar yüzünden sinirlerini yıpratacaksın?bu zamana kadar sustun anladık
ama bu saatten sonra çocuğun için susma ve net olarak tavırlarını koy ortaya.

bunlar çocuğa bile karışır, çocuk kimi dinleyeceğini şaşırır ve ileride senin sözünü dinlemez
her kafadan bir ses çıkarsa eğer.

Aslında surrendercığım gerçekten beni de isim konusundan çok düşündüren çocuğun terbiyesi konusu. Şimdiye kadar hiçbirşeyimi beğenmedikleri gibi benim verdiğim eğitimi de beğenmeyecekler, ve dediğin gibi aklı iyice karışacak çocuğun.

Bir cinnet belki halleder (gerçi herşeyi güzellikle yapmak istememe rağmen) Çünkü kendileri istedikleri olmadığında ağlama ve bayılma krizlerine girip cinnet geçiriyorlar :27:

Aslında surrendercığım gerçekten beni de isim konusundan çok düşündüren çocuğun terbiyesi konusu. Şimdiye kadar hiçbirşeyimi beğenmedikleri gibi benim verdiğim eğitimi de beğenmeyecekler, ve dediğin gibi aklı iyice karışacak çocuğun.

Bir cinnet belki halleder (gerçi herşeyi güzellikle yapmak istememe rağmen) Çünkü kendileri istedikleri olmadığında ağlama ve bayılma krizlerine girip cinnet geçiriyorlar :27:

her insanın anlayacağı bir dil vardır canım.
senınkıler tatlı dilden ,güzellikten anlamıyor belli.

bazen kendı anlayacağın şekilde anlatmak veya çözmek yerine,karışındaki insanın anlayacağı ve anladığı şekilde konuş,
davran.
kısasa kısas.

çocuğu yapmasını biliyorsan
elbet terbiyesini de vermesini bilirsin.

her insanın anlayacağı bir dil vardır canım.
senınkıler tatlı dilden ,güzellikten anlamıyor belli.

bazen kendı anlayacağın şekilde anlatmak veya çözmek yerine,karışındaki insanın anlayacağı ve anladığı şekilde konuş,
davran.
kısasa kısas.

çocuğu yapmasını biliyorsan
elbet terbiyesini de vermesini bilirsin.

Elbette ki. Terbiye benim işim. Şimdiye kadar ailesinin terbiye veremediği yüzlerce çocuğu eğittim. Ama var gel anlat kendilerine. Bu gidişle sert oynayacağım sanırım.

ah be canım hamile hamile en ufak şeyler için bile sana sorun çıkarmıyolar mı Allah sorsun inşallah, Eren gayet güzel, adıyla yaşasın eşin karar aldıktan sonra annesinin sözüne uyup fikir değiştirmicekse dahada umursama boşver

Back
X