Doğuma Hazırlık İsim konusu?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Topitikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
1.223
1.449
53
Benim oğlumun hiç birşeyi olmadığı gibi ismi de yok kızlar... Eşimle hiç konuşmamıştık ne zaman konusunu açsam dur bakalım diyordu gecen bi iki kişi konu açtı tek isim olsun da dedim sadece çünkü iki isim olayından nefret ediyorum ikidir tersledi beni sonradan.. Dedim bende düşündüğün bi isim mi var diye... Babamın adını koyabilirim dedi.. Tek erkeğim dedi ve aileden kesinlikle böyle bi istek yok biliyorum tamamen jest olması için yapacak yanına da baska isim lazım dedi dedin tek olsun o zaman baba adı yaşar severim kp...Muhtemelen 2. İsim efeyi düşünüyor ve ben o ismi de sevmiyorum anlamsız geliyor tek yasar adı nasıl? Yada yanına ne olabilir ki :KK43: ben hiç iki isim istemiyorum... Hiç birşey demeyeceğim ama istediği ismi koysun benim fikrim bu kadar önemsiz çünkü... İşin üzüldüğüm yanı bu konu tek konuşmayla kaldı hiç açılmadı bidaha bende açmayacağım :KK43:

Son düzenleme:
Yaşar biraz demode degil mi ya:KK64:
Yasli amca canlandi kafamda direk. Bence diretin istediginiz ismi koyun ne demek isterse abdulrezzak koysun? Oyle sacmalik mi olur ya butun ceremesini siz cekiyosunuz niye tek basina karar veriyo esiniz

Son düzenleme:
İki isimden de dede ismi konulmasından da hiç ama hiç hoşlanmıyorum. Sağolsun eşim beni kırmadı ve benim istediğim tek ismi o da beğendi sonunda. Ben olsam tek ve farklı bir isme ikna etmeye çalışırdım ki hele de dedede böyle bir beklenti yokken çocuğu demode bir isimle yaşamaya mahkum etmenin manası nedir? Yok olmuyorsa da iki isim tek Yaşar'dan kesinlikle iyidir, hiç değilse çocuğun seveceği bir seçeneği olur. Eşiniz diğer isimle sesleniriz dediğine göre dede ismini sırf hatır için koyduğunun, tercih edilesi olmadığının gayet farkında. Yazık değil mi ya bu çocuklara, neden bu ısrar anlayamıyorum hiç, neden herkesin yeni isimli yeni bir birey olmasına izin verilmez? Yalnız ikinci isim Efe olmasın, eşiniz diretmesin artık, annenin isim hakkı en çok, kendi içinize sinen ismi bulup öyle seslenin ömür boyu çocuğunuza. O kadar önemli ki isim, çocuğumuz için seçtiğimiz ve bu iyi değilmiş deyip çöpe atamadığımız ömürlük tek şey.

Kimse alınmasın darılmasın ama anne, baba ismi koymak bana da hiç cazip gelmiyor. Çocuk ikinizin ve ikinizin ortak kararı olacak birşey olmalı. Ben de iki isimden hoşlanmıyorum. Hayırlısı olsunnn

Kimse alınmasın darılmasın ama anne, baba ismi koymak bana da hiç cazip gelmiyor. Çocuk ikinizin ve ikinizin ortak kararı olacak birşey olmalı. Ben de iki isimden hoşlanmıyorum. Hayırlısı olsunnn
Öyle inşallah anlamlı bir ismi olur ben hiç fikir beyan etmiycem

İki isimden de dede ismi konulmasından da hiç ama hiç hoşlanmıyorum. Sağolsun eşim beni kırmadı ve benim istediğim tek ismi o da beğendi sonunda. Ben olsam tek ve farklı bir isme ikna etmeye çalışırdım ki hele de dedede böyle bir beklenti yokken çocuğu demode bir isimle yaşamaya mahkum etmenin manası nedir? Yok olmuyorsa da iki isim tek Yaşar'dan kesinlikle iyidir, hiç değilse çocuğun seveceği bir seçeneği olur. Eşiniz diğer isimle sesleniriz dediğine göre dede ismini sırf hatır için koyduğunun, tercih edilesi olmadığının gayet farkında. Yazık değil mi ya bu çocuklara, neden bu ısrar anlayamıyorum hiç, neden herkesin yeni isimli yeni bir birey olmasına izin verilmez? Yalnız ikinci isim Efe olmasın, eşiniz diretmesin artık, annenin isim hakkı en çok, kendi içinize sinen ismi bulup öyle seslenin ömür boyu çocuğunuza. O kadar önemli ki isim, çocuğumuz için seçtiğimiz ve bu iyi değilmiş deyip çöpe atamadığımız ömürlük tek şey.
Hiç bişey demeyeceğim cunku eşim ve konuyu hiç açmadı sonra bende açmayacağım üzüldüğüm sey koymak istiyorum ne dersin yerine koyarım belki demesi ki benim onun hiç bir isteğine karsı cıkmayacagımı bilir yani yine hayır Diyemezdim.. Üzen bu... Neyse dediğim gibi hiç bişe demeyeceğim kimliği cıkarırken istediğin ismi koy diyeceğim çünkü biliyorum konuşursam ben üzülürüm

Elbette herkesin kendi aile yapısı ama 9 ay taşıdığınız çocuk üzerindeki en doğal hakkınız hakkında neden böyle sessizce üzülen bir razı oluş gösteresiniz hiç anlamadım. Asla yapmazdım, "hiçbir istediğine karşı çıkmayacağımı bilir" pek doğru bir duruş gelmedi bana, hele böyle bir konuda. Siz bilirsiniz ama burada forum açıp danıştığınız için söylüyorum bana böyle "şunu koyarım belki" diyen eşe "hayır canım ben bunu koydum bile" derdim ben olsam ve konuyu kapatırdım.

Eşim önceleri kız olursa sen erkek olursa ben koyarım diyordu. Şimdi benim yaşadığım sıkıntıları döktüğüm göz yaşlarını ha kaybettim ha kaybedicem korkusunu yaşadıkça bugün 'aşkım kız da olsa erkek de olsa sen koy adını. Sen hakediyorsun çünkü ' dedi. Yine ben onun istemediği bir ismi koymam cocuğumuza ama bunu demesi bile insanı mutlu ediyor

'babamın adını koyucam' nedir? emrivaki gibi böyle bir durum söz konusuysa en büyük hak anneye aittir. Önemsetin fikirlerinizi.

Yaşar koyacaksanız bari yanına Efe gibi artık demode olmuş bir ismi koyup ismi daha da kötüleştirmeyin. Yaşar fena bir isim değil
Batu yaşar
Bora yaşar
Erdem yaşar
Yaşar kaan
Ozan yaşar
Sinan yaşar

Bunlar geldi aklıma benim
Ben de biraz eski ve klasik isimlerden hoşlanıyorum

Kızlar ben de oğluma güzel bir isim arıyorum. Tek isim düşünüyoruz. Öyle hiçkimsede olmayan abidik gubidik anlamsız isimler değil de kişiliğini beğendiğiniz kulağa hoş gelen anlamı güzel bir isim. Aklınıza gelen olursa söyler misiniz. Şimdiden teşekkürler.
Konuyu açan arkadaşım isim işi anne ve babanın ortak kararı olmalı bence yine de sen bilirsin

Kızlar ben de oğluma güzel bir isim arıyorum. Tek isim düşünüyoruz. Öyle hiçkimsede olmayan abidik gubidik anlamsız isimler değil de kişiliğini beğendiğiniz kulağa hoş gelen anlamı güzel bir isim. Aklınıza gelen olursa söyler misiniz. Şimdiden teşekkürler.
Konuyu açan arkadaşım isim işi anne ve babanın ortak kararı olmalı bence yine de sen bilirsin

Kaan
Kerem
Yasir
Emre
Eren
Emir
Tugra
Mirza

ay neyın gururu sen annesı degıl mısın
kendın de bı ısım koy
yasarı begenmezse o ısmı kullanır
.. babalarının adını verme ıle hayırlı evlat olunmuyor kı