Doğuma Hazırlık Isim koyma kabusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

cok tesekkur ederim canım bende tek isim taraftarıyım aslında ama 2 isim koyucam gibi çünkü eşim düne kadar karısmazdı. Sonra ben Asel den vazgeçtiğimi söyleyince garip bir şekilde diretti ben işin içine kayınvaldemin girdiği anladım :)

kayınvaldeme laf attım vazgeçtim dedim yok yok olmaz asel güzel asel koyun dedi. Eşimin bana dürüst olmamasından dolayı çok kızdım. yoksa kayınvaldemle zorum yok ama kızdım iste..

O yüzden bende Berra da koyacağım cunku berra yıda kendi annem istemişti..

bence de iyi yaparsın.Eşine kızma çünkü arada kalıyorlar bazen ne yardan ne serden vazgeçebiliyorlar; burada kayınvalidenin işin içine girmesi olmamış; ama ne yapacaksın saygıdan isim önerileri alacaksın ama bilecekler ki buna sen ve eşin karar verebilir.Asel in anlamı ne bilmiyorum ama Berra ismini severim ben.

saol canım dediğin gibi inatlasıp asel den de vazgeçmek istemiyorum. Ama aklıma geldikce de sinir olmak istemiyorum. İsim konusunda kimseyi kırmayayım dedikce sımardılar sanırım :)))

Asel cennetteki 4 ırmaktan biri olan bal ırmagı demek..
ayrıca arapcada bal demek
bir de Muhammed suresinde geçiyor.

duru bebeginiz buuyyup okula başladıgında sınıfında mutlaka 5 10 tane duru olacaktır..sıradan bir isim oldu bence.

duru bebeginiz buuyyup okula başladıgında sınıfında mutlaka 5 10 tane duru olacaktır..sıradan bir isim oldu bence.

sevgili ecrin; yaptığım iş itibariyle birçok isimle haşır neşir oluyorum; duru duyulmamış bir isim olmayabilir fakat emin ol dur ismiyle ne özel çevremde ne iş çevresinde duru isimli çocuğu olan kişiyle karşılaşmadım .Emin ol önüme gelen evraklarda Ecrin ismi ,Esila,Emir ,Ceylin ismi daha çok karşılaştığım isimler!
Alah herkesin çocuğunu kendine bağışlasın.Daha önce de yazdığım gibi isimlerin dönemleri oluyor.Yukardaki isimlerin dönemi şu an olduğu gibi ,bir zamanlar da begümün simgenin elif naz suda naz gibi isimlerin de dönemleri olmuştu.
Önemli olan içimize sinmesi değil mi?Bütün isimler kişilerin onlara yükledikleri anlamlarla da güzel oluyorlar
Bu anlamda Duru isminin hiç de sıradan olduğunu düşünmüyorum.yasakkelime Bir sürü Ecrin vardır ama sizinki hiçbirisiyle aynı değil değil mi?
sevgiler.....

bu arada ecrin1001 hanım; ayris ismi de güzel anlamı da güzel bir isim; bir arkadaşın da kzının ismi.Üstelik Iris şeklinde yurtdışına gittiğnde aynı teleffuzda olduğundan kolay söylenir.Ama irisin anlamı da çok güzeldir.
Thaumas ile Elektra'nın kızı. Müjdeli haber, ilahların ulağı. O, gökle yeri birbirine bağlayan gökkuşağı'nın sembolüdür. Tanrılara haber ulaştırmakla görevlidir. Güneşli havalarda, hafif incecik yağmur yağınca, güzel kız ıris, renkli ve süslü elbiselerini giyer, Tanrılardan fani insanlara müjdeli haberler iletirmiş

canım ınsallah bebişini sağlıcakla kucagına alırsın kayınvaliden sabun olarak düşüneceğine neden acaba dupduru tertemiz anlamında düşünmemiş onu anlamadım bize cahil derler ama büyükler bizden daha fena oluyorlar kafana takma dıycem ama insan etkilenıyor hele bide hamilelik zamanında daha hassas oluyor ben kuzenım kızına duru tavsie etmiştim oda masal duru koydu bebeğini sen doğuracan sen büyütecen o yüzden ıcıne sınen ismi koy cünkü ne dersen de aynı şekılde söyleyecektır.

sevgili özlema;
haklısın hamile olunca insan psikolojisi tamamen değişiyor; bu yüzden böyle olumlu desteklere ihtiyaç duyuyor insan :)

blacksiya sana özel mesaj gönderemiyorum da bebeğinin adı ne oldu ben doğum yaptım 2010 haziran anneleri nerede

Duru Su bencede güzel.Değişik isim olarakta Osedya ve Şara olabilir.Arkadaşlarımın kızlarını ismi.

Merhabalar
Öncelikle Duru , çok güzel bir isim..
Dünyanın en güzel/en kutsal ismini de koysanız birileri mutlaka birşey söyleyecek,eleştirecektir bunu asla ve asla unutmayın.
Bir ismi duyar duymaz - yanına yakıştırma/takıştırma yapmaya hazır kişiler vardır.
Duru - sabun ilişkisi gibi.
Ameller her daim niyetlere göredir,sizin niyetiniz iyi ise herşeye olumlu bakar / yapıcı olursunuz.Rahatsız olduklarınızı da uygun bir dille ifade eder,geçersiniz.
Biliyor musunuz?

Sırf isim mes'elelerinde zaten hassas olan / ve bu konuda türlü med-cezirler yaşayan / annelerin kafalarını daha da karıştırmak / ortalığı bulandırmak / ve sadece kendi sevdikleri isimleri EMPOZE edip,diğerlerine her daim tü kaka yapmak için,burada defaatle 'fake' konu açan / tabir-i caizse kendi kendine show yapan nice üyeler tespit ettik / etmeye de devam ediyoruz.
Aynı isimle - benzer konuları açan en az 10 üyeliği olanlar var..
Şahsım adına bunun artık çok rahat anlaşılabildiğini düşünüyorum,kimin sualleri hakiki,kimin değil..
O bahsettiğimiz ve modern isimler diye betimlendiğimiz isimlerin çoğu - farsça / arapça kökenlidir.Bizler yeni yeni duyduğumuz için tuhaf geliyor ve sırf geleneksel duygularımızı ateşlemek maksadı ile bu isimler farklı etiketlerle yaftalanıyor.
Saygı mecburidir / sevgi serbest..
Yorumlarımızda - hassas anne adaylarımızı da fikrederek - daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Sizin ve nezdinizde tüm ailelerin hakkında en hayırlısı,en güzeli olur inşallah.

Son düzenleme:
SEVGİLİ LİBYANA;
o kadar mutlu oldum ki cevabınızdan ne kadar da güzel ifade etmişsiniz; sizinle arkadaş olmak isterm; konuyu açtıktan sonra görmüşsünüzdür çoğu yapıcı mailler ; fakat bazıları dediğiniz gibi hamilelik dönemimde moralimi bozdu; şimdi çok şükür kızım doğdu; tek isim verdik DURU....adıyla yaşasın herkesin ki ve isteyenlere versin Allahım.
içten cevabınız için çok teşekkür ederim
şimdiki derdim pazartesi işe başlayacağım için süt verme meselesi :)
sevgiylekalın
bana yazmaya devam edin lütfen...

Siz onun bunun lafına bakmayın bence.
Ne güzel bi isim Duru.
İnşallah ömrüde adı gibi olur :)

sevgili sel
size bir ömür boyu mutluluklar diliyorum inşallah istediğiniz ve hazır olduğunuzda sizde bir çocuk sahibi olursunuz
alya duru diye düşünmüştüm sonra duruda karar kıldık
herkesinki adıyla yaşasın...

Amin inşallah.
Bende çok istiyorum bir bebek sahbi olmayı.
O kutsal duyguyu tatmayı bana da nasip eder Rabbim inşallah.
Ama dediğin gibi biraz daha zaman var diye düşünüyoruz.
Dileklerin ve duaların için çok teşekkür ederim.

bence biraz daha birbirinize doyun derim ben.ben 3. yılımda yaptım bebişi

İyi sabretmişsiniz valla :)
Ama aslında en iyisi.
Benim eşim askere gidicek Nisanda hayırlısıyla.
O yüzden biraz daha bekleyelim.
Askerden sonra alalım bebeğimizi yanımıza diyoruz.
Nasip kısmet, hayırlısı neyse o olsun ama.

kesinlikle doğru düşünmüşsünüz ewet zor oldu bekleemk ama geç olsun da güç olmasın demişler

Ehlena,tebrik ederim :)
Demek Duru kızımız kollarınızda şuan,maşallah subhanallah
Nasıl bir mucize değil mi?
Bu konuyu açtığınızda prenses içinizdeydi,şimdi yanınızda,mis kokusuyla..
Çok teşekkür ederim,bir nebze destek olabildiysek ne mutlu.
Evet teraziyim,dün doğum günümdü,eksik olmayın inşallah.
:)
Sevgili Sel,size ve sizin nezdinizde bebek isteyen tüm arkadaşlarımıza Allah cc hayırlı vakitte,hayırlı evlatlar nasip etsin.

Muhabbetle

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…