İsim koymak

benim ailem isimlerinin konulmasını istemiyorlar :) eşimin ailesi kesin dört gözle bekler koyalım diye. bir iki imalı lafları oldu taaaa ben nişanlıyken yani düşünün! :) eşimden öyle bi baskı sezmedim ama kimsenin ismini koymam ailelerden. eşimle kendi beğendiğim isimi koyarım Allah nasip eder sağlıkla kucağımıza alırsak.

Ee kızım acelen ne diceksiniz de :) geçenlerde sevgilim böyle bi cümle kurdu bana Az önce de bi isim konusu görünce aklıma takıldı :) normalde çiftler arasında Senin annein ismini benim annemin ismini koyalım tartışması falan olur Alışılmış budur Ben şahsen kendi anne babamın isimlerini hiç beğenmiyorum sevdiceğimin anası babasınınkiler de güzel değil Öyle bi mevzu olmaz hele de şu devirde derkeen geçenlerde bi konu geçti aramızda Benim sevgilimin geçen yıl ablası intihar etti ve onun ismi annemin ismiyle aynı Kızımız olduğunda ilk onun ismini koyarız di mi dedi bana Hayır diyemedim Ne diyeceğimi de bilemedim Ama hiiiç hoşuma gitmedi bu fikir Sizce ben bu fikri şimdiden geri çevirip onu alıştırayım mı yoksa o zaman mı bırakyım yoksa kabulleneyim mi :KK43:

O vakte kadar kim öle kim kala o ayrı da, intihar eden birinin ismi niye çocuğa konuluyor? O da aynı kaderi yaşasın, her ismi seslenildiğinde kendini öldürdüğü kişi herkesçe tekrar hatırlansın diye mi? Çok saçma.

O vakte kadar kim öle kim kala o ayrı da, intihar eden birinin ismi niye çocuğa konuluyor? O da aynı kaderi yaşasın, her ismi seslenildiğinde kendini öldürdüğü kişi herkesçe tekrar hatırlansın diye mi? Çok saçma.
Haklısın ama bu acıyı yaşamış birine bunu anlatamazsın işte

sen sevgilinle barıştın mı ki kız?
ne ara mevzu çocuklarınızın ismine geldi?

Ee kızım acelen ne diceksiniz de :) geçenlerde sevgilim böyle bi cümle kurdu bana Az önce de bi isim konusu görünce aklıma takıldı :) normalde çiftler arasında Senin annein ismini benim annemin ismini koyalım tartışması falan olur Alışılmış budur Ben şahsen kendi anne babamın isimlerini hiç beğenmiyorum sevdiceğimin anası babasınınkiler de güzel değil Öyle bi mevzu olmaz hele de şu devirde derkeen geçenlerde bi konu geçti aramızda Benim sevgilimin geçen yıl ablası intihar etti ve onun ismi annemin ismiyle aynı Kızımız olduğunda ilk onun ismini koyarız di mi dedi bana Hayır diyemedim Ne diyeceğimi de bilemedim Ama hiiiç hoşuma gitmedi bu fikir Sizce ben bu fikri şimdiden geri çevirip onu alıştırayım mı yoksa o zaman mı bırakyım yoksa kabulleneyim mi :KK43:
Ohooo önce evlenin,sonra çocuk yapın o zaman düşünün bunları.
Ne bu acele??:KK48:
Bende pek hoşlanmam anne-baba isimlerinin koyulmasından,fakat böyle durumlarda insan bir şey diyemez,sizde diyememişsiniz zaten...
Akışa bırakın derim,daha siz çocuk yapana kadar ne isimler düşünürsünüz

sen sevgilinle barıştın mı ki kız?
ne ara mevzu çocuklarınızın ismine geldi?
Yok canım bu isim mevzu bir iki ay önce konuşulmuştu Burda bi konu görünce anımsadım sadece Ayrıca haftasonu barıştık çok şükür :)

Ben kızıma rahmetli kayınvalidemin ismini bir de başka bir isim koydum. İki isimli. Kayınvalidemi çok severdim ben teklif ettim eşime de annenin ismi olsun mu diye. İlk istemedi şimdi sadece annesinin ismiyle sesleniyor diğer ismiylw seslenenlere bozuk atıyor :)

İstemiyorsaniz acik acik soyleyin
Sonucta olacak olan cocuk sadece onun cocugu olmayacak , sizinde konusmaya hakkınız var.
Hem ilerde çocuğun da o adi begenmesi lazim .
O yuzden gerçekten guzel olduğu düşünülen bir isim bulunulmali p

Elif Ama bu isimden cidden hoşlanmıyorum İşin bi de Onun annesini koydunuz benimkini de koyun diyecek kayınvalide boyutu var :)
aynen öyle. kv bu sefer gönül koyacak. sırf bu gerekçe ile istemediğini iletebilirsin sevgiline. bi de yani o ismi her andıklarında içleri burkulmaz mı. üzücü bir ölüm olmuş sonuçta kardeşininki.

Allah hayırlısını versin barıştınız mı siz? Bi barışın isteme söz nişan nikah düğün sonra çocuk bak daha çok var :KK47:

Elif Ama bu isimden cidden hoşlanmıyorum İşin bi de Onun annesini koydunuz benimkini de koyun diyecek kayınvalide boyutu var :)

Bir daha böyle bir konu açildığında aile ismi istemiyorum diyeceksiniz bu kadar.

Eşimin ablası da 5 yaşındayken vefat etmiş eşis istedi koymak ama ben istemedim ölmuş birinin anısını neden dünyaya yeni gelen yavruma yükleyeyim ki? Hadi bunu da geçtim kv yi neden sevindireyim? Bunu da geçtim kv nin ya da bir başkasının beğenip koyduğu ismi ben neden kabullenmek zorunda kalayım? ben 9 ay karnımda taşıyorum, benim evladım sonuçta...

Çocuklara aileden ölen üstelik de genç yaşta ölen birinin isminin konmasını doğru bulmuyorum çünkü bazı aktarımlar oluyor isimle bağlantılı ve çocuk mecburen o negatif aktarımları taşıyor. Çok güzel anısı var gibi algılansa da örneğin siz sevgilinizle evlenseniz annesi torununa seslenirken hep ölen kızını hatırlayıp üzülmeyecek mi? Ya da eşiniz ablasını anımsayıp ona kızı gibi davranabilecek mi? Isimler Hayatımızda ve kişiliğimizde sandığımızdan dah önemli rol oynuyorlar bence, o Yüzden aile içinde kullanılmış bir ismin buna anne baba isimleri de dahil aileye yeni Katılan bebeğe konulmaması lazım diye düşünüyorum. Ek olarak henüz ortada ciddi bir söz bile yokken isim düşünmeniz gerçekten de doğmamış çocuğa don biçmek olmuş

ölen birinin ismini koymak bana doğru gelmiyor her seslenişte aklına düşer insanın kötü olur :KK51:

Ohooo önce evlenin,sonra çocuk yapın o zaman düşünün bunları.
Ne bu acele??:KK48:
Bende pek hoşlanmam anne-baba isimlerinin koyulmasından,fakat böyle durumlarda insan bir şey diyemez,sizde diyememişsiniz zaten...
Akışa bırakın derim,daha siz çocuk yapana kadar ne isimler düşünürsünüz
Yaaa evet haklısın da :KK48: sıkıldım bugün işim yook oturuyodum BDV de takılırken insanın anlatası konuşası geliuyor sanırım :) evlenmeyi sorarsan daha bir seneden fazla vardır :)

Ben kızıma rahmetli kayınvalidemin ismini bir de başka bir isim koydum. İki isimli. Kayınvalidemi çok severdim ben teklif ettim eşime de annenin ismi olsun mu diye. İlk istemedi şimdi sadece annesinin ismiyle sesleniyor diğer ismiylw seslenenlere bozuk atıyor :)
Benim de iki ismim var Biri babannemin ismi Ben babanemmin ismini kullanıyor diğerini hiç sevmiyorum İki isimli olmaktan da hoşlanmıyorum Sanmıyorum iki isim koyacağımı :)

Back
X