isim meselesi beni çok üzüyor

nazda_evli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2011
83
1
0
Ankara
Allah izin verirse bir bebeğim olacak
ama bebeğimin ismi olay oldu
hamile olduğumu bilmeden önce rüyamda süt annemi görmüştüm(kendisi 13yıl önce vefat etti)
rüyamda bana kızım sen doğum yapana kadar ben ölürsem kızına benim adımı koy diyordu
bu rüyadan 1hafta sonra falan hamile olduğumu öğrendim
veee ilerleyen aylarda da kızım olacağını öğrendim
bu rüyayı eşime anlatmıştım kızımız olursa koyarız demiştik ve kızımız olacak Allah nasip ederse süt annemin adını koyacağız
ama kayınvalidem isim konusunda sürekli huzursuzluk çıkarıyor
o kadar anlayısız bir insan ki senin annen varken karının süt annesinin adımı konurmuş falan diye sürekli eşimin kafasının etini yiyor
hamileliğim boyunca kayınvalidemin ettikleri canıma yetti artık
insan bu kadar anlayışsız olamaz huzurumuz kalmıyor onun yüzünden
ne yapacağım ne edeceğim bilemez oldum kızlar

iki ismide koysanız kayınvalidenin anlayışlı olma durumu yok anlaşılan, hey Allah ım hamile kadın üzülür mü ya!!!

isim konusunda anne ve babadan başka kimsenin müdahale etmesine lütfen izin vermeyin arkadaşlar, gerek sert gerek tatlı ama uyarın. çok ayıp bulurum ben bu durumu. benim 9 ay taşıyacağım yavrumun adı konusunda bana baskı yapılacak, hem istemediğim bir isim için, üstelik ben bi isme karar vermişken. böyle bi hakkı kendisinde nasıl bulur bi insan hiç aklım almıyor.

o sizin çocuğunuz istediğiniz ismi koymakta özgürsünüz kimsenin etkisinde kalmadan istediğinizi yapın ...
ama bu çok sorun olcaksa 2. isim olarak düşünebilirsiniz onun adınıda...

eşin susturucak cnm annesini.
sende hamile hamile üzülme. bebeğe yansıyor.
eğer anne stresli bi hamilelik geçirirse bebek doğduğundada stresli,huysuz oluyor.

inanın öyle bir rüya görmüş olmasan onun adını koyarım yeter ki konuşmasın
ama onun takıldığı yer neden benim süt annemin adı
süt annemin adı olmasa karışmazdı eminim

kesinlikle katılıyorum arkadaşım...
başkaları istiyor diye yapmayın bu eziyeti kendinize

inanın bebeğime çok üzülüyorum kaynanam bana zehir etti hamimlelik aylarımı

bnde 7. ayımda çok kötü günler geçirdim maalesef.ve doğuma gitmeden 2 gün önce.
gerçekten sürekli ağlayan huysuz huzursuz bi bebeğim var.
kimseyi takma.
bnde kayınvalidemden dolayı bu günleri yaşadım maalesef. değmezmiş.
doğum yaptıktan snra içime atmadım atsam sütümde gidicekti.
çok şükür iyiym şu ara.

inanın öyle bir rüya görmüş olmasan onun adını koyarım yeter ki konuşmasın
ama onun takıldığı yer neden benim süt annemin adı
süt annemin adı olmasa karışmazdı eminim

canım süt annen ya da başkası ya da hiçbiri, ona ne ya? o kim? o mu taşıyacak bebeğini 9 ay? çocuğuna sevmediğin bir ismi, üstelik sana sürekli kayınvalideni hatırlatacak bir ismi niye koyasın ki?
eşine bunu çok güzel bi şekilde anlat, ağla et, sonra da kayınvalidene söyle. " benim çocuğumun adına lütfen karışmayın" bu kadar net bu iş. seni hamile halinle üzmeye ne hakkı var? kendi adı konulacakmış, bak sen, nüfus işleri müdüresi miymiş zatı şahaneleri?

eşim zaten kaarışma diye söyledi ama sürekli arayıp bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarlıyor eşiminde morali bozuluyor

bende tahammül edemiyorum eşimin elinden telefonu çekip bağırıp çağırasım geliyor
kadın kilometrelerce uzağımızda ama eli yine yakamızda telefonla yönlendirmeye çalışıyor

çok merak ettım ısmı ne acaba süt annenizin,canım sen ıstıyosan koy bence ıkı ısım koyma

Sevgili kayınvalidecim hamileyken eskiden bizim anne babalarımız koyardı çocuğun ismini demişti. Bende "ben 9 ay karnımda taşıyacağım,geceleri uykusuz kalacağım ismini başkası koyacak öyle mi? Bir gün gece sen uyan desem herkes hastalanır,bahane üretir. Yok öyle yağma" demiştim. Daha da bir şey söyleyemedi. Biraz dişli olmak şart,yoksa ezilmeye mahkum oluyoruz böyle.

eşin cevabını vermiş. duymayın tıkayın kulaklarınızı. en güzeli bak, sizi huzursuz etmek için yaptığına da eminim yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…