isim meselesi beni çok üzüyor

Sen neden üzülüyorsun ki. Kararını vermişsin, çok da güzel bir isim. Bırak kaynanan dertlensin. 9 ay karnında taşı, vücudundaki, hayatındaki herşey değişsin, ama ismine bile başkaları karar versin.Saçmalık yani. Kızımın adı benim annemin adı. Ama annemin adı olduğu için değil, çok sevdiğim bir isim olduğu için koydum. Kayınvalideye de dedim: senin adın güzel olsa seninkini koyardım diye

Sıkma canını tatlım. Benim hamileliğimde uyku sorunum vardı. Uyuyamıyordum, huzursuz oluyordum. Şimdi kızım 2.5 aylık ve uykusu gelince zırıl zırıl ağlıyo

Önemli olan senin ve bebişinin sağlığı gerisi fasa fiso.

Önemli olan kaynananın ne dediği değil eşinin ne düşündüğü
Eşinde seninle aynı fikirdeyse bırak konuşsun kaynanam
Kimliği çıkarmaya giderken söylemeyin ruhu duymaz çıkarttıktan sonra ne derse desin duymayın
Yeterki eşiniz annesinin tarafında olmasın.

Son düzenleme:
Madem kaynanan eşinin karışma demesine rağmen hala diretiyor o zaman iş sana düşüyor canım bir aradığında sen bu konuyu onunla konuş bence. Biz eşimle çocuğun adını belirledik ve belirlediğimiz ismi de koyacağız sen kendini daha fazla yıpratma ve bizide boşuna arayıp canımızı sıkma ve bu konuyuda gereksiz yere uzatma de.

ben de hamileyim bizim de koymayı düşündüğümüz isimler az çok belli ama sırf bu tartışmalar yüzünden söylemiyoruz kimseye..
geçen bi konuşma geçti bizde de işte isim düşündünüz mi falan diye sordu akrabalar biz de bakalım ya falan dedik geçiştirdik. kayınpederim de onlar ne derse desin ben kendi istediğim isimle seslenicem ama onlara karışmıyorum falan dedi :) biz de eşimle diye kaldık :)
hatta akrabalar da aa onların ilk çocuğu karışmayın koysunlar falan dedi ben de isterse 20 olsun dedim gülüştük geçtik :)

eşin de o Gülin ismini istiyomuş madem hiç moralini bozma hatta artık bebekten bahsederken falan ismiyle hitap edip Gülin demeye başlarsanız karı-koca, belki alışırlar isim koyulana kadar :)

Son düzenleme:
canım kayınvalidenin ismini merak ettim ben.yani koyalım deseniz koydurucak ne anlar bu kaynanalar isim konusunda kendi adını taşımasına bir anlam veremem.bir tane varsın işte ikinci niye olmalı ki ?
biz oğlumun ismini eşimle birlikte koyduk canım.birini kendi diğerini ben iki isimli yani.
şimdi 2. bebişime hamileyim.şimdilerde eşim diyor ki erkek olursa ben kız olursa sen anlaştıkmı diyor bende olmaz ikimizin ortak kararı diyorum ama şuan da erkek olursa karıştırmam seni diyor bende banane bende doğurmucam diyorum orta yolu bul eşinle hallet bırak kaynananı .
ben oğlumun ismini ilk işte ne olacak diye sorduğunda söyleyince dili dönmedi falan sonradan alıştı ama.istememezlik etmemişti .allahım sana sabır o kaynanaya da azcık akıl ve merhamet nasip etsin. üzme tatlı canın sen .

Eşiniz sıkıntı çıkarmıyorsa, kayınvalidenize birşey düşmüyor.
Konuşsun dursun kendi kendine.
Zamanı gelince, bebeğinizi kucağınıza alınca, kendi istediğiniz ismi de koyunca, susar inş.
Sıkmayın canınızı, siz ve eşiniz hangi isimde karar kıldıysanız onu koyun geçin.

Keşke politik olsaymışın benim kızımın ismini babam koydu ama bunu gidip eşime söylesem kesinlikle kabul etmezdi bu ismi ben buldum dedim erkek tarafı isim konusunda baskın çıkıyor bebek olmadan erkeğin beynini yıkamada fayda var yoksa kaynana baskın çıkıyor eşimi kandıramadı ama diğer gelin pasif ve sessiz durunca koydurttu ismi çok demode bir ömür o ismi telafuz etmek benim piskolojimi bozardı kızım da hep bana tşk etmiştir koyduğum ismi çok beğeniyor

baskın çık,eziyeyeti çeken benim sana ne oluor ya de..aynen bu şekil anladığı dilden bunlara tatlı dil yok..

istediğin ismi koy canım.bebek senin bebeğin ssen taşıyorsun karnında sen doğurucaksın annesi sensin.
kaynanan da çatlasın patlasın:)
çok istiyorsa doğursun bir tane istediği ismi koysun
ayrıca süt annenin ismi de çok güzel

ne anne, ne dede, ne süt annesi...

tüm bu isimlerin hiçbirini koymayın...

bir arkadaşım vardı adı yosma..

yosma aslında güzel kız anlamına geliyormuş gerçekten öyle mi bilmiyorum..ama ortaokul ve lise yıllarında hep sıkıntı çekti..
sonrada mahkeme kararı ile değiştirdi..

şimdi benim kızım olacağını bilsem, ister süt annemi, ister anneannemi göreyim hayatta istemem..

süt annenizin ismi güzel olsa bile, eşiniz rüyasında aile büyüklerinden birini görse ve dayatsa nasıl olurdu?

hatır gönül işi yapmayın..çene kapatmak için ikinci isim de koymayın..

şöyle eşinizle birlikte Türk isim sözlüğü alın..
uydurukça olmayan öz Türkçe güzel bir isim seçin..
bu ismi çocuğunuz ömrü boyunca okulda iş hayatında gururla taşısın..

Son düzenleme:
Önemli olan kayınvalidenizin değil eşinizin ne düşündüğü. Eşiniz sizinle aynı düşüncedeyse hiç üzmeyin kendinizi.
Ben de bu konuda baskı görmüştüm. Kendi ismini değil de onun istediği bir ismi koymamızı istemişti. Eşim de ben de uygun bir şekilde defalarca konuştuk, biz kendimiz koyacağız dedik ama hiç oralı olmamıştı. En sonunda çok sinirlendiğim bir anda ben daha fazla dayanamayıp sertçe konuştum. O da olmayacak bu da olmayacak. Biz ne istiyorsak o olacak dedim. Bir daha konu açılmadı.

canım hiç kafana takma çünkü genel olarak herkesin başından geçen olaylar isim kavgası. ama eminim orta yolu bulursunuz.bence en mantıklısı böle durumlarda 2 isimli olması.en azından iki tarafında istediği şey olur.bende kayınvalidemin ismini ve kendi isteddğimz bi ismi koymuştum.SALİHA İNCİi olmuştu.önemli olan bebeğin sağlığı.Allah analı babalı büyütsün.

ya bunloar nerden saldıracaklarını şaşırmışlar
kimene çocuğunuzun isminden tövbe tövbe
ben olsam inanın umursamazdım
benim bebeğim o
hiç kimse tek laf edemez

Eşinizle anlaşmışsınız işte isim konusunda, dikkate almayın siz başkalarını...

Ben de hamileyim, eşim farklı bir isim istiyordu ama kardeşleri dahil herkes benim seçtiğim ismi beğendi; müdahele edenimiz yok çok şükür... Çocuğun anası & babası dururken başkalarına düşmez isim koymak bence...

aynen katılıyorum bu yoruma. ne münasebet canım ne eşimin ailesi nede benim ailem müdahale edemez herkes kendi çocuğuna ne isterse koysun

bir anne olarak istediğiniz ismi koyun yavrunuza.kimliğini çıkarmaya onlar gitmeyecek ya.2 surat asarlar.Başka da bişey yapamazlar.ne yani elinizde yeni doğmuş bebeğinizle sizi ayırmaya gitmeyecekler ya.Arkanızdan edilecek laflara kulaklarınızı tıkayın yeter.2.isime gelince ben şahsen hiç tasvip etmiyorum.çocuk ileride isim kargaşasına girmesin.okulda farklı evde farklı isimle hitap ediliyor.kaldı ki kayınvalidenler kendi istedikleri isimle seslenirler.siz de diğer ismiyle.hiç hoş değil.bir tane isim yeter de artar bile asıl o sinir olsun otursun.siz istediğinizi vermekte özgürsünüz ve şans sizden yana.onlar çaresizce çabalayadursunlar....

Son düzenleme:
esin annesinin agzini kapatsin esinizle iyice konusun...bu hamile halimle karnim burnumda o kadar sey cekiyorum deyin bir de annenin isim dirdirini mi cekicem deyin basin kalayi...
eminim annesini susturacaktir...
isim konusunda da ne isterseniz onu yapin...
sirf kaynananiz susacak diye onun istedigi isimlerden koymak zorunda degilsiniz...
eger laftan anlamiyorsa birakin istedigi kadar konussun...konusur konusur susar ve siz de bildiginizi okursunuz...
bu cocuk sizin, kimse ismine bilmemneyine karisamaz...

bu arada ben 2 ismi gercekten sevmiyorum...
kimse 2 ismini birden kullanmiyor, fazlalik bana gore...
eger esimle cok ciddi bir isim kargasasi yasasaydim 2 isim koyardim cocuguma ama onun disinda esimle anlasir ve beraber tek bir isim secer ve koyardik diye dusunuyorum...cocugum oldugunda insallah boyle yapmayi dusunuyorum...
kim 2 ismini birden kullaniyor ki...? ya da kime 2 ismiyle birden sesleniliyor?
tamamen fazlalik...

Son düzenleme:
ben rüyalara cok önem veririm kaldiki senin rüyana gercek rüya derler. merhum bir aile yakinini rüyanda görmüssün var bunda bi is. ama kayinvalideye ne oluyor onu anlamiyorum onlar bizden daha iyi bilmesi gerekir rüyalarin zit zit yorumlanmamasi gerektigini.
üstelik bu sizin ikinizin bebegi, diger aile fertleri ne diye araya giriyor isim koymak icin anlamiyorumki?? onlarda zamaninda yeterince isim koydular üstelik.
bu isim meselesi yüzünden bizde ailelerde dogan her kizlara bir ayni isim verilmis, ne kadar uyuz bisey.
sen takma kayinvalideyi, konussun konussun dursun. esinle tatli dille konus bu konuyu kayinvalideyi üzmicek bi sekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…