İsim Meselesi!

Arkadaşlar ağır konuşucam ama artık bunaldım yani. Kadın resmen sülük gibi yapıştı inş 2 3 ay kadar sonra doğumum olacak ama ben böyle bişry görmedim
Kadın resmen yıldırma politikası yapıyor ben istrmedikçe her aradığında çocuğa kendi ismiyle hitap ediyor ve bunu gülerrk yaptığı için o meşek kaynana ben abartan gelin oluyorum
İlk başta söylediğinde istemediğimi söyledim mecbursunuz koyacaksınız diye söyledi arkasından da kahkaha attı yine her zaman ki gibi bi ara pskolojim bozuldu bu kadının hareketlrri yüzünden daha önce bir düşük yaşadım her gün iğne vuruluyorum
Cinsiyetini öğrendiğimizde keşke erkek olsa diye söylendi durdu ruh hastası şükür ediceği yerine
Ne desem kar etmiyor bir de inadına inadına kendi isminin yanına beğendiği isimleri koyup söylüyor bu kadın hasta edicek beni artık

Eşim bu olayların neresinde diye sorarsanız resmen ikli oynuyor sırf arada kalmamak için
Kızıyoruz kavga ediyoruz annesine koymicaz diyor kadın triplere giriyor
2 gün 1 hafta sonra annesini arayıp isim mevzusunda sohbet ediyor kadın da yine umutlanıp söylemeyr başlıyor
Artık o kadar yorulup bunaldım ki rüyalarıma giriyor
Yani nasıl bir tavır takınayım bilmiyorum
Bu arada kayınvalidem biraz ruh hastası gibi sever misal çocuğu bana ver 2 yaşına kadar ben bakıp veriyim sana demişliği var
Yani sanki ismini koyarsak daha çok bağlanır gibi düşünüyorum
Siz olsanız ne yaprdınız arkadaşlar bi akıl verin
yil 2018 hala kayinvalde kayinbaba isim mevsuzu? Eslerinuti secerken birsz dikkat:)

Bence de değiştiremiyorsan durumu kabullenmelisin. Hem sen hamilesin, kafanda kurup kurup kendini üzme. İçine atma, esinle uygun bir dil ile konuş, annem (annen deme sakın) benim psikolojimi, torununun gelişimini hiç mi düşünmüyor falan de. Kayınvalide ne bilenmeyi bırak, sorunu eşinle hallet. Ben de ikizlerime hamileyim, eşim de dahil bir Allah'ın kulu çocuklarıma benim rızam olmadan isim koyamaz, alır çocuklarımı giderim.

Benim kız olduğu kesinleşince bir kv ismi dolandı milletin dilinde ben kimsenin ismini koymam dedim. Görümce ısrarla kendi ismini istemeye başladı. Senin hiç şansın yok diyordum esprili dille. En son birgün yine bunun için aradı beni yine geçiştirdim. Kocamı aldım karşıma bir kere daha bu muhabbeti döndürürler de bana birinin ismini koy diye gelirlerse doğumdan önce boşarım seni. Bekar anne olarak soyadını da benden alır çocuk haberin olsun dedim. Tek kelime edilmedi bir daha.

Ne eşinden ne de annesinden ayrı birşey yapamıyorsun belli. Doğuda hangi köydesin bilmiyorum da bir yolunu bulup tek başına nüfusa gitmek çok zor olmasa gerek. Doğuda ben de yaşadım köyden şehre ulaşım çok zor değil

Geçen tv de Fatih ürekin programda kv gelin arasında torun ismi konuşuyorlardı. Kv dedi ki: “ ben gelinime bıraktım, bebeğin soyismini oğlum veriyor ismini de sen ver kızım dedim”
Olması gereken kv bu işte

Esim de tutturdu babamin ismini koyacağım diye.
Git koy, aylardir cekmedigim eziyet kalmadi, dogumdan sonrası da malum.
Bu isim hakki benimdir ve o isme rizam yok. Buna ragmen koyuyorsan koy dedim.
Koyamadi :)

Canim biliyorum şuan cok sinirlisin. Haklisinda.

Bak ne anlaticam sana.

Anneannem doğmamış çocuğa kendi isminin bilekligini yaptırmış ve dogunca da daha isim koyulmadan kimlik falan çıkmadan bileğine takmış bi kadin.

Düşün ki dayım dan çit yok. Yengem ne tepki verdi hiçbir bilgim yok. Ama bildiğim tek şey iki ismi var cocugun.

Ve biz bu olayı aradan 4 sene sonra duyuyoruz bak dusun :)

Neyse.

Eger ki isim bulamadıysanız biran önce bulun ve bebegine ismiyle hitap etmeye başla. Hani gıcıklık olsun diye değil sende eşinde ailede alışsın diye.

Ama alternatif olarak da iki isim olabilir tabi. Bu size kalmış.

Önce esinle konuş, anlat neler hissettiğini. Karnimdaki benim çocuğum ve onunla ilgili her turlu kararı almak da benim hakkım bizim hakkımız vs gibi.
Bence kv ile de konuş tatlı bi dille. Eminim ki bi anne olarak güzelce konuşursan seni anlayacaktır.

İnşallah saglicakla alırsın kucağına bebisini. Allah'ım analı babalı buyutmeyi nasip etsin :)

Çok haklısınız çocuğunuza hangi ismi verceğinize kv de karışamaz. Bende hamileyim ve kesinlikle ben ve eşim karar vericez, şimdiden söyledim babanında anneninde ismini vermem diye:)

Hemen çocuğuna isim bul. hatta 2 tane bul. Koydurma. Kaynanan ısım söyledıgınde biz koyduk adı bu De.

ben kaynanayı kastetmiştim
Tmm şimdi anladım bendeeslwr den bahsediyorsunuz düşüncesiyle yazdım :)
Masallah .daha siz hastanedeyken halletmis esiniz.

:KK57::KK57:
Evet Allah tan isim sorunu yaşamadım hiç ama bı arkadaşim şok geçirmişti çok güzel yeni yeni duyulan bı ismin yanına münevver yazıldığını düşunseniz ya kimlikle tamamen hayal kırıklığı :(

Asla asla asla!!! Sakın koydurtma bu nedir ya benim oğlumada kayınpederin ismini koydular bazen huzursuzluk oluyo oğluma o isimle seslenmek bile sinirimi bozuyp eşine net tavrjnı koymalısın bence

Geçen bir haberde çıkmıştı , çocuğa isim koymak anne babanın hakkı diye emsal teşkil edecek bir karar çıktı diyordu haberde.Orda da anne gidip çocuğun ismini yazdırmış baba dava etmişti.Aklınızda bulunsun.Sizden habersiz isim falan koyamazlar.Eşinize bunu söyleyin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ağır konuşucam ama artık bunaldım yani. Kadın resmen sülük gibi yapıştı inş 2 3 ay kadar sonra doğumum olacak ama ben böyle bişry görmedim :KK76:
Kadın resmen yıldırma politikası yapıyor ben istrmedikçe her aradığında çocuğa kendi ismiyle hitap ediyor ve bunu gülerrk yaptığı için o meşek kaynana ben abartan gelin oluyorum
İlk başta söylediğinde istemediğimi söyledim mecbursunuz koyacaksınız diye söyledi arkasından da kahkaha attı yine her zaman ki gibi bi ara pskolojim bozuldu bu kadının hareketlrri yüzünden daha önce bir düşük yaşadım her gün iğne vuruluyorum
Cinsiyetini öğrendiğimizde keşke erkek olsa diye söylendi durdu ruh hastası şükür ediceği yerine
Ne desem kar etmiyor bir de inadına inadına kendi isminin yanına beğendiği isimleri koyup söylüyor bu kadın hasta edicek beni artık

Eşim bu olayların neresinde diye sorarsanız resmen ikli oynuyor sırf arada kalmamak için
Kızıyoruz kavga ediyoruz annesine koymicaz diyor kadın triplere giriyor
2 gün 1 hafta sonra annesini arayıp isim mevzusunda sohbet ediyor kadın da yine umutlanıp söylemeyr başlıyor
Artık o kadar yorulup bunaldım ki rüyalarıma giriyor
Yani nasıl bir tavır takınayım bilmiyorum
Bu arada kayınvalidem biraz ruh hastası gibi sever misal çocuğu bana ver 2 yaşına kadar ben bakıp veriyim sana demişliği var
Yani sanki ismini koyarsak daha çok bağlanır gibi düşünüyorum
Siz olsanız ne yaprdınız arkadaşlar bi akıl verin
Ne mecburiyeti canim ya kimliği anne baba cikariyor kimlik cktktan sonra kaynana köprüden atlasa boss yani:halay:

Ben ilk oglum icin bir isim begenmistim daha evlenmeden önce. Tesadüf kp ismi ayni. Biz sevinirler diye beklerken kv veto etti o isime. Yani net bir sekilde kp ismini istemedi. Bende mecbur baska isim sectu. Ama esimde annesine dedi: ilerde kizim olsa senin ismini vermem ona göre.
Onun icin bu dert yok bende. Sen esine net tavrini koy. Annesinin ismini yazdirsa da gidip degistirin. Gerekirse mahkemeye giderdim ben

Back
X