isim meselesi

Look Up

Move on honey ;)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
1.659
3.074
658
Ankara
selam kk nın güzel kadınları,

hamile olduğumu öğrendikten sonra malum isim konuşulmaya başlandı. kız olursa hangi isimler, erkek olursa hangi isimler diye sohbetler var hep.
benim de tee ortaokuldan bu yana aklımda bir isim var, çocuğum olursa bu ismi koyarım diye, tabi cinsiyeti tutarsa.
ama gelin görün ki bu ismi ailede isteyen çok varmış, konusu açılınca ortaya çıktı ve kendileri kendi çocukları olursa koymak istediklerini çok belli ettiler.

ben de çok takılmıyordum buna aslında, yani kim çocuğuna ne isterse o ismi koyar, onlar istemiyor diye ben koymayacak değilim sonuçta, herkesin kendi kararı ama geçen gün yine sohbeti geçince falan dedim ya koymamızı hiç mi istemiyorlar, anladım yani onlarında çok sevdiği bir isim, okey. ne yapalım? vaz mı geçelim tamamen? yaşadınız mı böyle durumlar sizde.
anlatmak, sormak istedim.

Kime ne isteyen istediği ismi koysun,aynı ismi sizde koyun onlarda koysun çok mu önemli yani

Kimse umurumda olmaz açıkçası. İstediğim ismi koyardım ben.

Isim konusun da büyüklerin bir şey demesine baskı yapmasına sinir oluyorum
Isim önerisi yapsınlar tamam ama her dakka da herşeye karışmasınlar
Herkes çocuğuna ne koyarsa koysun

Kimse umrumda değil istediğim ismi koyarım banane

Daha cinsiyeti falan belli değilken insanlarla isim konuşmaya gerek yok bana kalırsa.
Eşinizle sizi ilgilendiren bir durum.
Diğerlerinin çocuğu olacak mı, olursa cinsiyeti ne olacak, cinsiyet konusu sizin içinde geçerli.
Cinsiyet belli olduktan sonra istiyorsunuz koyarsanız o ismi, sonuçta sizinde yıllardir sevdiğiniz bir isimmiş.

Ben istediğim ismi koyardım, bana ne ben niye vaz geçeyim onlar geçsin. Carlayan olursa da ilk ben doğurdum, siz doğursaydınız da siz koysaydınız derim.

Bu tarz şeylere girmemek için birer isim belirleyip kız olursa bu erkek olursa bu olacak demek her zaman daha mantıklı gelmiştir bana.
Nitekim ikizlerim de kız-erkek olursa erkek-erkek olursa kız-kız olursa kombinasyonlarına kadar isim bulmuştum Hatta abarttım daha sonra olursaları bile buldum.
O yüzden kimse ağzını açıp şu olsun, bu olsun, bunu ben koyacaktım diyemedi

Kuzenim çocuğu ve benim oğlumun adı aynı. Aynı isim olunca bir şey olmaz ki. Siz koyun ya vazgeçerler yara koyarlar.

herkese cırlardım bu ismi ben buldum başka isim bulun diye.

sonra bambaşka bir isim koyardım.

böyle yapmak çok eğlenceli olurdu.

Kimse umurumda olmaz açıkçası. İstediğim ismi koyardım ben.

evet ya, böyle şeylere çok takılasım yok, ben de istediğim ismi koyarım artık, herkeste istediği ismi koysun.

Isim konusun da büyüklerin bir şey demesine baskı yapmasına sinir oluyorum
Isim önerisi yapsınlar tamam ama her dakka da herşeye karışmasınlar
Herkes çocuğuna ne koyarsa koysun

büyükler kısmına girmiyorum hiç bir aile büyüğümüz var, ismi kendisinin koyacağını düşünüyor, bundan çok emindi, neyse ki öyle olmayacağı belirtildi kendisine :)

Kiz mi erkek mi ?

İsim önerisinde bulunabiliriz

daha onu bile bilmiyoruz aslında, cinsiyeti belli değil, olasılıklar üzerinden sevilen isimleri konuşuyoruz işte. önerilere de açığız aslında, aklımızda alternatif olsa fena olmaz.

çok mantıklı geldi şu an bu bana. ama bu insanlar çok sevdiğimiz, çok yakınımız olan insanlar olduğu için bu sohbetlere girmiş bulunduk başında, konunun da neşesiyle. bir de şu vardı, biz söylemesek bile onlar bunu söylerlerdi, çünkü biz hep bu ismi istedik diyorlar, yani bak biz kesin bu ismi koyucaz, biz bu ismi kendi çocuğumuz istiyoruz gibi baskın bir hava hissediyorum ama dünyada binlerce kişi de var yani aynı isim. bu kadar takmasalar çok daha rahat olucam ben de.

Kuzenim çocuğu ve benim oğlumun adı aynı. Aynı isim olunca bir şey olmaz ki. Siz koyun ya vazgeçerler yara koyarlar.

dimi ama, neden problem olsun yani. aynı fikirdeyim sizinle.

Evet yasadm ex kp ile cok tartistik benim çocuğum istediğim ismi koyarim adami sevmedigim icin bide istedigi ismi koyamazdim
Benim evladim ben ismini koyacak yastayim dedim cok istiyorsan bi cocuk daha yap ona koysunlar dedim ama 9 ay mucadele verdim iyyyy bak eski gunler aklima geldi ne baskici aile idi hep bizim dedigimiz olacak diye .esiniz ile ortak karar verin yada siz koyun aileden diğerlerini katmayin .

Yinede rahat ol. Ayşe diye teyzemde var kuzenimde Yengemde var Hepsi aynı aile içerisinde. Napsınlar seviyorlarmış o ismi koymasınlar mı. Aynı isme sahip 2 kuzenim var. Yani olabilecek şeyler bunlar. Hatta ben oğlumun ismini koyduktan sonra aynı ismi kuzenimde oğluna koymuş. Ben sevindim. Demek ki güzel isim koymuşum

Ben de bebek yok ama Alya ismini beğeniyordum kız ismi olarak eşimin arkadaşının kızının ismiymiş. Öyle bile olunca koymak istemedim. Ben de zor bulurum bu gidişle isim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…